ГЕРБ vs Рашков: Сега морален стожер, през мутренските години шеф на НСС

МВР шефът се заканил да се справи с партийния лидер
Обновена: 23 юли 2021 13:19 | 23 юли 2021 11:15, Камелия Цветанова
465

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скандал в парламента по време на изслушването на служебните министри на вътрешните работи Бойко Рашков и на правосъдието Янаки Стоилов за искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Тома Биков обвини Рашков, че е бил шеф на националното следствие в най-мутренските времена, а се опитва сега да е морален стожер на нацията.

Още по темата

„През 90-години аз съм бил ученик, а Вие шеф на Националната следствена служба. Не знам какво сте правили там, но си спомням, че Ви сваляхме с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу Жан Виденов“, каза той.

„Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само, че не се справихте с вашия лидер, но има време“, отговори му Рашков.

Това предизвика гневна реакция от страна на ГЕРБ.

Според Томислав Дончев днес парламентът е ударил дъното.

„През 1947 г. от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: Вие отивате в затвора! Днес министърът на вътрешните работи тук каза, че ще се справи с един партиен лидер и единствената историческа аналогия, която мога да направя, е казаното от Георги Димитров през 1947 г.“, отсече той.

А Бойко Рашков намекна че е възможно бивши министри да бъдат задържани. Той го направи след подвикване от залата с въпрос кога ще има арести.

"По отношение на лица от бившето правителство текат активни следствени действия. Дали ще се стигне до задържане под стража не мога да кажа. Но при разследване винаги е възможно. Когато става въпрос за милиарди, е близо до ума, че в един момент ще се пристъпи към мярка за неотклонение. Надявам се Националната следствена служба да си свърши работата. Става дума за 8 милиарда и 600 милиона лева! Твърди се, че са раздадени на близки до обкръжението фирми в нарушение на всички правила на Закона за обществените поръчки", каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
9
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
Патеричоците - говорители на ГЕРБ основателно се притесняват от трети избори - то вторите бяха катастрофални а третите ще са разгромни за ГЕРБОШАЙКАТА. НО Е НЕОБХОДИМО ЕДНО ДРУГО НЕЩО - ДА СЕ ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО, В ХОДА НА КОЕТО ДА СЕ ИЗВЪРШИ ПРОВЕРКА НА ДОКУМЕНТАЦИЯТА ОТ ИЗБОРИТЕ ПО ЦВЕТАНОВСКИ - ИЗБОРНИ ПРОТОКОЛИ И БЮЛЕТИНИ, ДА СЕ ВИДИ ЗА ПОДПРАВЕНИ ДОКУМЕНТИ, ФАЛШИФИКАЦИИ, КАК ТАКА ПО ПОЛОВИН МИЛИОН БЮЛЕТИНИ БЯХА ОБЯВЯВАНИ ЗА НЕВАЛИДНИ И ПРИ БАЙ СТАВРИ...
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора от втория ешалон, достатъчно вилняхте по времето на социализма и мутренската мъгла, къде сега, с влажни панталони, хапчета и тези грозни биографии? Ще отиде някой в прокуратурата още и това ще е Бойко Рашков.
37
7
 
16
 
! Отговори
Dim преди 2 години
Не знам Боко колко ярка мутра е бил защото 90те години беше известен най-вече като град на Тато, но когато Рашков беше в НСС имаше много ярки мутри които си развяваха байряка из цяла БГ като башибузук, и този само им замазваше следите!! Създателите и помагачите на мутрите, днес да ми се правят на борци против мутрите, никак не върви! Не всички сме с толкова къса памет!!!!
36
6
 
15
 
! Отговори
въпрос: преди 2 години
ЗАЩО БЕ, ТИКВИ, НЕ ГО ОСЪДИХТЕ РАШКОВ ЦЕЛИ 12Г. , КОГАТО БЯХТЕ НА ВЛАСТ И КАТО Е ТАКЪВ ПРЕСТЪПНИК БЕ? КВО РЕВЕТЕ? 1 ДОЛ ДРЕНКИ СТЕ!
35
7
 
10
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Гербери стига писахте, нямате ли работа в държавната администрация. Я си прегледайте папките, вече народа няма да ви чака по пет години за елементарни действия. Спокойно никой няма да ви уволни, но наблегнете на работата, ще ви дойдат началници, които няма да се изживяват като дерибеи, няма да ви крещят, да ви унижават, да ви тормозят... ще ви уважават за разлика от гербестата шайка на която треперейки служехте! Освебодете се и се успокойте, свободата за която се борихме е и за вас, Калинки!!!
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАК МОЖЕ ДА СТЕ СРЕЩУ НЕВИННИЯ КАСКЕТ БЕ! ТОЙ ДАЖЕ ДИПЛОМА ЗА ЗАЕМАНИЯ ПОСТ НЯМА! ЧЕ И УВОЛНЯВАТЕ МОМИНАТА СЪЛЗА БАЛТОВ! ЕЙ, МЛЪКНЕТЕ, ЧЕ КАТО ПОЧНАТ ДА ВИ ИЗЛИЗАТ ДАЛАВЕРИТЕ, ДА НЕ СЕ СРАМУВАТЕ!НА БАЛТОВ ДА НЕ МУ СЕ ОКАЖЕ И НА НЕГО СМЕТКАТА УВЕЛИЧЕНА С 1 МЛН... АЙ СКРИЙТЕ СЕ ПО ДУПКИТЕ СИ, ЧЕ ИДЕ БУРЯ, ИДЕ...
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бая политици се обалжиха от кражби през годините.но няма осъден политик.
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
през 90те мафията си имаше държава - всички институции работеха дружно и в сслужба на частни интереси! Та Рашков дане задълбава, че сигурно ако почне някой да рови в беграунда му може да искара много добре заровени ла*на... Някой по поръчка като че ли изкара от нафталина доста лица, а хората по площадите искаха нови лица и отношение от властта, получихме раздаване на присъди от трибуната..
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29Излезоха некакви информации, че Маджо го е пратил да "присвоява" коли в Чехия, дали е верно не знам :))
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и гербавите имат доста кирливи ризи за вадене, но рашков какво обясни за 19-те си имения? Как стана тази работа със заплата на преподавател? Или с такава на кадровик? Кантарджиев го разонаха за наследството от застраховка на жена му, кървави пари, а този дето на дърти години се развежда да щипе студентки мина между капкитв
29
0
 
10
 
! Отговори
Мутренски години ли? преди 2 години
Ами то всичко е мутренски, даже Очите го пускат, но откакто Кравата го ваксинира с олово, много набожен стана.Чак улицата и входа на църквата несебърска блокират...заради Ел Очо.
28
10
 
16
 
! Отговори
19 апартамента преди 2 години
Щом Радев назначава такива с 19 апартамента представям си самият Радев за пет години в президентството колко къщи е натрупал.
27
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СКАЧАТ ГЕРЕРИТЕ СРЕЩУ РАШКОВ, АМА МНЕНИЕТО МУ НЯКАК СЪВПАДА С МАГНИТСКИ И С ДИКЛАДА НА ЕК ОТ ОНЯ ДЕН ЗА ПРАВОСЪДИЕТО! ЗА ТЕЗИ НЕЩА ЩЕ СКАЧАТЕ ЛИ?
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво 28. Точно в целта
25
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и още нещо, що не припамниш, че най-успешното във външнополитически план правителство е на Станишев - прием в НАТО, прием в ЕС, НА ПЪРВАТА ВЪЗМОЖНА ДАТА А ВИЕ ОТ 2009 СЕ БОРИТЕ ЗА ЕДИН шЕНГЕН И НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА, А в икономически план при Станишев растеж по 6у4 процента годишно при вас нулев растеж, или два процента годишно. ХОРАТА ТРЯБВА МНОГО ДОБРЕ ДА ПОМНЯТ ИСТОРИЯТА, СЕГА КАТО ВИДЯТ ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА И РЪСТ НА ДОХОДИТЕ СЪВСЕМ ЩЕ ЗАБРАВЯТ ГЕРБ, ПУКАЙ ОТ ЯД. СВМЪРШИ СЕ ВАШАТА. БАРСЕЛОНААА
24
11
 
23
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Кът го гледам тоя висш другар на снимката се чудя кое надделява в погледа му- омразата, злобата, жаждата за мъст или пък може би тоя пглед е следствие на некое рядко срещано психично разстройство.Не изключвам обаче и варианта, тоя поглед да е в следствие на употребата на неправилните наркотични вещества или грешно подбран алкохол с градус по-висок от необходимото.Дано само да не е следствие от обладаването му от некои духове витаещи около чинията на Бузлуджа.
23
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оооо през 90те години Бокич крадеше коли и рекетираше.
22
27
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ СА КОМУНИСТИ преди 2 години
Едно е ясно от сега нататък всички ще мачкат комунистите от ГЕРБ и техния престъпен лидер.На следващите избори за президент Радев ще спечели с още по голямо мнозинство. Защото съставеното служебно правителство от него направи много повече за пенсионерите от колкото трите престъпни мандата на комунистите от ГЕРБ.
21
11
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Абе, колеги политолози, я да ви задам един въпрос. Ако чалгаропитеците съставят правителство, а те ще съставят, бъдете сигурни с всички останали партии без ГЕРБ, тоя MИHДИЛ на снимката дали баш чалгаря - гея Славуца ще го остави да мутрее начело на МВР? Как мислите
20
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскетът е пътник. Падне ли, ще има екскурзия при бай Ставри, ако преди това не избягат в Хондурас или Бутан. Идва Видовден за всичко. На мръсни пари никой не се е радвал