ГЕРБ vs Рашков: Сега морален стожер, през мутренските години шеф на НСС

МВР шефът се заканил да се справи с партийния лидер
Обновена: 23 юли 2021 13:19 | 23 юли 2021 11:15, Камелия Цветанова
465

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скандал в парламента по време на изслушването на служебните министри на вътрешните работи Бойко Рашков и на правосъдието Янаки Стоилов за искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Тома Биков обвини Рашков, че е бил шеф на националното следствие в най-мутренските времена, а се опитва сега да е морален стожер на нацията.

Още по темата

„През 90-години аз съм бил ученик, а Вие шеф на Националната следствена служба. Не знам какво сте правили там, но си спомням, че Ви сваляхме с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу Жан Виденов“, каза той.

„Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само, че не се справихте с вашия лидер, но има време“, отговори му Рашков.

Това предизвика гневна реакция от страна на ГЕРБ.

Според Томислав Дончев днес парламентът е ударил дъното.

„През 1947 г. от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: Вие отивате в затвора! Днес министърът на вътрешните работи тук каза, че ще се справи с един партиен лидер и единствената историческа аналогия, която мога да направя, е казаното от Георги Димитров през 1947 г.“, отсече той.

А Бойко Рашков намекна че е възможно бивши министри да бъдат задържани. Той го направи след подвикване от залата с въпрос кога ще има арести.

"По отношение на лица от бившето правителство текат активни следствени действия. Дали ще се стигне до задържане под стража не мога да кажа. Но при разследване винаги е възможно. Когато става въпрос за милиарди, е близо до ума, че в един момент ще се пристъпи към мярка за неотклонение. Надявам се Националната следствена служба да си свърши работата. Става дума за 8 милиарда и 600 милиона лева! Твърди се, че са раздадени на близки до обкръжението фирми в нарушение на всички правила на Закона за обществените поръчки", каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
1
 
1
 
! Отговори
хааа преди 2 години
демек рашков е стожер на Борисов!
278
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментар 309
277
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До .!. Защото инхаус всъщност е процедура за такива екстремни случаи. Нормалният търг би отнел няколко месеца, а трябва да се реагира за седмици. За това са измислени и се ползват в цял свят. Друг *** въпрос от Севдето?
276
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Рашков и Стоилов. Това заседание е просто урок как трябва да се държи човек в политиката и пример какво значи да има подготвени и ерудирани министри. Изцепките на ГЕРБ бяха ***, но ги оправдавам- изнесеното просто беше убийствено за партията им. Показаха се толкова престъпления на Гешев, че няма накъде, а ударите и заявките за разследвания сигурно половината им група може да вкарат по затворите. Гледаха като попарени почти през цялото време и какво освен да хванат опорките.
275
11
 
13
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Рашков да каже, защо купиха машините за гласуване без обществена поръчка, чрез държавна фирма (т.н. инхаус процедура)? Бързо намериха начин да се възползват от старите корупционни пътеки и схеми.
274
4
 
7
 
! Отговори
с 200 преди 2 години
Член с наказание смърт променено на доживотен затвор за въоръжен преврат, по който да подслушват наред. Углавни престъпления като неунищожаване на СРС, ползване на СРС с и без право, унищожаване на СРС и документи за злоупотреби... Какво ли не беше изкарано в рамките на няколко часа, а ударите по ГЕРБ от всички освен ИТН и ДПС бяха убийствени.
273
15
 
17
 
! Отговори
Хаа преди 2 години
Плача на герберастите ме пълни с радост. Голяма част от най гадната герберастия ще посети затвора. Европа иска това и ще го получи. Народа също.
272
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие, които сте възпитани в капиталистическата джунгла спечелите пари с помощта на мошеничества, мръсни машинации, измами и спекулации,порнографска литература и други печатни ***. Наистина ужасен и отвратителен е образа на,, хора,, завладени само от жажда за печалба. Но най- добрият приятел на човека не са само парите.Рано или късно всеки ще отговаря как се е сдобил с материална сигурност и финансова независимост. 1001 са начините да се намери произходът на парите. 284
271
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърди се, че са раздадени на близки до обкръжението фирми в нарушение на всички правила на Закона за обществените поръчки", каза Бойко Рашков. ..............................................................Тотална проверка е нужна за доказване на очаквано присвояване след като не е спазен закона за обществените поръчки от ГЕРБ и ако се докаже да бъдат съдени а не само шум по медиите ! Също така Рашков трябва да бъде подложен на сериозна проверка от лицензирани оценители за неговите имоти.
270
22
 
18
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Точно така се деиства срещу крадците Рашков.Пандиз и при бай Ставри за герберите
269
14
 
13
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
рашофф , *** ДА ВИДИШ К"ВО ПРАВИ ПРИЯТЕЛ4ЕТО ТИ владко Ж. МАЙ ТРЕБЕ ДА ПИЕТЕ ПО ЕДНА , ПЪК К"вото САБЯ ПОКАЖЕ !
268
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само протести срещу Радев и пионките му са решението!
267
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
283 Няма как, за не си забелязала, обратната захапка, малките зъби, пелтеченето. Те са му по рождение. Имаш странен вкус.
266
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Състояние на амок, психическа нестабилност и прединсултно разстройство. Придружено с увеличена простата и начален стадий на цироза. Хронично недоспиване, въпреки 50-те спални помещения в имотите му.
265
14
 
26
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Още малко ще търпим комунистите и мутрите Славуца,Лодкаря,Черепа,Рашков,КРадев,Мая и т.н.
264
13
 
19
 
! Отговори
Един преди 2 години
Тоя за два месеца как се угои, евала!
263
3
 
14
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
ХА , НА МИНЗУХАРА ДА НЕ МУ Е СВЪРШИЛА ПЪРЦУЦАТА ! 4-ти к.м. ТЕ ЗОВЕ !!!
262
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този наглец Рашков трябва а се скрие в някоя от 12 тоалетни на резиденцията, трябва да го е срам да се покаже навън. Оцапан е до ушите с кал, и никакъв морал.
261
8
 
2
 
! Отговори
женщина преди 2 години
Не е китка. Но беше красив мъж за да ми направи впечaтление при полoжение ,че съм била на около 20 и някоя година. Сега вече по ми създава асоциация с Дядо Коледа нещо.
260
11
 
21
 
! Отговори
Слънчарски преди 2 години
То уж има Комисия по ревизията на управлението за последните 10 години, но като гледам Рашков сам не се сеща, че подкопава всякакви разследвания с тия си лиготии "тоя ми каза, че оня му казал". И записи за подслушвани опозиционни депутати щеше да показва след изборите, а от следствието казаха, че нямало такива. Хубаво се прави, че върши някаква работа, ама вече това неговото на шизофрения замязва.