ДБ: Не може да се очаква безусловна подкрепа към кабинета

От партията не очакват постове и порции в това управление, заяви Цонева
26 юли 2021 10:38, Петя Славова
48
ДБ: Не може да се очаква безусловна подкрепа към кабинета
Снимка: БГНЕС

Преговори се водят пред очите на всички. Консултациите започнаха през уикенда. В момента не се обсъжда персоналният състав на кабинета, но това не означава, че когато трябва да се даде подкрепата и да се намери мнозинство няма да се обсъжда конструкцията му, заяви пред БНТ Антоанета Цонева, депутат от "Демократична България".

Още по темата

По думите ѝ безусловна подкрепа от "Демократична България" към този момент не може да се очаква. Тя обяви, че добронамерено и открито подхождат към процеса.

"Българските граждани очакват правителство, управление, което може да модернизира страната. Когато видим състава на кабинета, ще вземем решение и по този въпрос. Хората, които ще стъпят в тази отговорност, са много важни", допълни Антоанета Цонева.

Според нея кога ще бъдат представени министрите зависи от темпа на разговорите между партиите.

"Ние постове и порции от това управление не очакваме. За нас е важно ДПС да бъде държана извън достъпа до властови ресурси, това е моделът ГЕРБ-ДПС, моделът Борисов-Доган-Пеевски. Ние няма да приемем те да получат достъп до управлението и да влияят върху политиките на това управление.

Предстои да се обсъжда как ще бъдат закрепени ангажиментите между отделните страни. Слави Трифонов трябва да има ясна публична позиция по ключовите за управлението цели. За "Демократична България" най-важна е темата за дълбока реформа в съдебната система", каза още Антоанета Цонева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Тая жена или там кавото е освен че е покъртително нелицеприятна е и доста неадекватна политически
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако си пусне по буйни косми от носдрите и ги заформи на мустак 33та, тва би мязало на женски Хитлър или Джедерасана Хитлерюга
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер е, че ДБ поеха инициативата в парламента и в преговорите за ново правителство. Има някаква надежда за бъдещето, че ИТН определено изглеждат объркани.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До наблюдател от ООН - ЕДНИ СПЕЦИФИЧНИ, ХАРАКТЕРНИ ЗА НАЗОВАНИЯТ ОТ ТЕБЕ БИХА ЗАВЪРШИЛИ ПРИЛИКАТА НАПЪЛНО.
36
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Христо, неговите протежета и постоянните им увъртания. Иска си постовете той, но се чуди как да не си признае.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократи не могат да постигнат нищо, защото са кукли на конци. Дърпат ги от американското посолство , от брюксел, отвсякъде и те забравят защо са дошли на власт.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе истината е че се изпокарахме демократите и се изпоцепихме и изтървахме контрола над държавата. Ако се държахме заедно както бяхме през 90те щяхме да построим една доста по различна България. Има място и за по светло сини и за тъмно сини и тн. Кво делиме толкова. Кои е наи големия демократ. Това са глупост. Просто трябва да седим настрана от комунистите и да се подкрепяме вместо да се караме.
33
0
 
6
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 2 години
Тази от снимката ми напомня малко на Хитлер с безумния си поглед и прическа на ДойландХитлерЮнгес...
32
0
 
1
 
! Отговори
като не очаквате пос преди 2 години
Радвайте се, че пак ще се гушкате с Нинова, явно с това се изчерпва демократичността за вас. Благодарете на Бонев за подкрепата. И за него няма да гласувам ха ха
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазарлъците на Капалъ Чаршия продължава...Демонична България се облизват и точат лиги...
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христо, защо майкa ти е ревала когато затворили Доган? Би ли обяснил какво са имали помежду си тя и Доган? Да не се окаже, че си ходил при Сapаите да си търсиш имотите? Така като те гледам с тези дръпнати очи, нос и черна гъста коса и брада, ти си като избягал от Диаpбекир, бе! Доган припозна ли те за свой, кажи бе, чoджум? Явно да!!!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгонихме мутрите,за да спечели мутрата Слави Тр.Има нещо изначално сбъркано в Бг.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търси се чалгар-премиер. Спешно.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече видяхме че на ДБ и дърпат конците Иван Костов и Доган. ФАКТ!
26
0
 
4
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Може може само направете Ристю главен прокорор.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен закани, работя няма да се върши. Следващата година ще разправят как се е върнал парламентаризма и към края всеки ще обяснява ,че другия е виновен и че се е продал на герб, бсп и дпс и любимите думи, статукво, шайка, мутри, модела герб. И на въпроса, нали подкрепяхте решенията? А не не, отговорност носи ИТН, ама ето ние вече се на улицата защото пак любима реплика имало подмяна а не промяна. :) Сладури !!! Хубаво е държавата да има умни и млади и изтекли мозъци в чужбината!
24
1
 
8
 
! Отговори
Никола преди 2 години
Една паважна куха соросоидка от ДБ се опитва да ни внушава лъжите си.Я .....марш в офиса на Сашо Дончев дето ви е настанил,я марш при Маджо,я марш при Прокопиев,я марш при Костов градски,бутикови и не знам си какви още снобарски мекерата жадни за милиони
23
0
 
6
 
! Отговори
Дани преди 2 години
Не очакват постове, ама друг път, точно на това се надяват, искат до властта да се докопат
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България това е ДСБ на Иван Костов. ДСБ това е част от СДС, която се отцепи. Значи сега СДС и БСП заедно ще подкрепят ИТН срещу мутрите, подкрепяни от другата част на СДС.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много интересна прическа. баба, която е на 88, иска да я използва също като гужата на снимката да си поприкрие старостта надминаваща дъртостта й, по подобие на тва лице опаковано с косми от перука ли що ли, абе с2 думи- много добре прикриват тава дето не се вижда - се на баба иска