Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота

Според него страната ни не е постъпила правилно при договарянето на ваксините на AstraZeneca
Обновена: 28 юли 2021 14:51 | 28 юли 2021 13:58,
226
Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота
Снимка: БГНЕС

Страната ни е допуснала няколко основни грешки в процеса по ваксинация, обяви в парламента здравният министър Стойчо Кацаров.

„Сред тях са договарянето на ваксините и грешни приоритети. Тази грешка коства 10 000 човешки животи“, поясни Кацаров и допълни, че приоритет на възрастните хора е даден едва през май, когато служебното правителство встъпи в длъжност.

Здравният министър обясни, че през първата фаза на ваксинацията са се имунизирали 50 000 души, работещи в сферата на здравеопазването. През втората са ваксинирани над 30 000.

Още по темата
Стойчо Кацаров определи като грешка фактът, че страната ни е дала приоритет на договарянето на продукта на AstraZeneca за сметка на останалите производители на ваксини.

 "Поради тази причина в началото на януари поради закъснялата регистрация на ваксината и поради намалената първоначална заявка на Pfizer, България остава с малко количество ваксини. През януари са извършени ваксинации на малко над 30 000 души. За февруари поставянето на ваксините достига до 172 000. Тоест общо около 200 000 души са получили първа доза", заключи здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
18
 
! Отговори
винаги преди 2 години
Когато има някаква криза и ситуация, когато се взимат (или не се взимат) някакви мерки под натиска на времето и обстоятелствата, в тези случай ВИНАГИ след година може да се състави комисия, която да каже - не трябваше така, а онака.И Господ да беше слязъл от небето тогава, пак след години, някой можеше да намери кусури.
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кацаров и допълни, че приоритет на възрастните хора е даден едва през май, когато служебното правителство встъпи в длъжност." Ахахахахахааа. Тоя къде е бил през цялата 2020? То бива НАГЛИ ЛЪЖИ, но това започва да става като толкова нагло лъготене, че чак е абсурдно!
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука тонове празнодумства.
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, голям манипулатор. Как хитро ги извъртяха нещата, ама то 80 процента у нас кълват на всякакви глупости,
73
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75, така е. А защо хората не искат да се ваксинират? Защото държавата се управлява от антиваксъри, от горящи маски. Но, забележи, същите тия ни плашат че ще ни отнемат правата, нямало да пътуваме, да ходим на кафе, щяли сме да измрем. И на фона на това затвориха ковид отделенията и уволниха специалистите по ковид. Е това ако не е шизофрения, здраве му кажи. Какъвто и да си, единственото което правиш е да се дръпнеш и да им гледаш сеиира, без да се ваксинираш. На такива доверие не давам.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много знаеш ти какво било могло да станело. Пишете се на Господ, но не сте. И проумейте, че всички сме смъртни. Вируси винаги е имало и ще има. На който каквото е писано.
71
4
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Да ви повръщам на ваксините и на вас !
70
16
 
4
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Още 10 000 отнети животи ще лежат на съвеста на диктатора Борисов. За 12 години гееноцид към собствения си народ много хора умряха. Други милиони бяха принудени да бягат в чужбина за да спасят живота си от хунтата ГЕРБ!!
69
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацарче, не се прави! От ден 1 има свободни ваксини и който е искал се е ваксинирал! Напротив липсата на какъвто и да е план от 3 месеца спъва в ваксинацията и ВАШАТА грешка не 10....а 50 000 може да я платят!
68
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само това ли каза здравния министър??? А не каза ли, че основна грешка, която е коствала живота на хора, е направил Бойко Борисов, който ЕДНОЛИЧНО и без да е здравно медицинско лице, без да е министър на здравеопазването, ЗАБРАНИ ваксината Астра Зенека и наплаши и разубеди хората да се ваксинират.След това ваксината Астра Зенека беше обявена за безопасна и се използва и до днес.Защо пропускате умишлено тези думи на министъра? Защото Борисов ще се сдобие с още едно обвинение ли?
67
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Признай си бе Кацаров, провалихте се с гръм и трясък. Хората ти нямат доверие. А троловете ви правят такава гнусна ваксинационна кампания, че всеки двоумящ се ще стане антиваксър. Е, некадърни сте и това си е. Сори, Кацаров, но ти си виновния. Не питай кой ти е с*ал в гащите, защото всички знаем отговора.
66
2
 
13
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Преди управлението на Борисов българите нямаха средства дори да тръгнат да емигрират от България.Позамогнаха се и тръгнаха,но иначе са го мислили това много преди Бойковото управление.
65
2
 
19
 
! Отговори
Пешев П. преди 2 години
В цял ЕС политиците отдадоха почит на починалите. РАДЕЕЕЕЕЕВ!,идиоте!!!!Коа ще пчеетеш с мълчание поне жертвите от К19? а този , Кацаров е за затвор.
64
0
 
17
 
! Отговори
Моля ви преди 2 години
Тези тотално превъртяха. За една и съща страна ли говорим?
63
5
 
26
 
! Отговори
Безочливи лъжци преди 2 години
Как не ви е срам бе, маймуни червени. Сега какво правите за четвъртата вълна-нищо.Ваксини нямаше за никой тогава, животите на хората заминаха заради такива като Мангъров, дето говореха, че вирус няма и да стоим с пижамите и да се лекуваме с чай!!! И медиите са виновни, че го канят тоя гущер свлечен.
62
4
 
25
 
! Отговори
Комшията преди 2 години
Най-наглият здравен министър. Този човек е просто дъно, нямам търпение да се омете.
61
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти да видиш! И как така когато най-"умните и красивите" са на власт хората не искат да се ваксинират? Да не би да е нещо свързано с доверие? Или пък хората решиха, че като изхвърлихте лекарите дето се бориха с ковид и като закрихте ковид отделенията това е доказателство, че ковид няма? Кой уволнява хора, които са прави? Кой закрива отделения, ако от тях има неистова нужда? Кацааарооов, нещо да кажеш?
60
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червеничкото лъжливо овчарче видя че никой вече не го взема на сериозно и премина на следващото ниво от падението си - започна да злослови срещу хората, които рискуваха живота си всеки ден, докато той си стоеше вкъщи. За такива като този господин има специално местенце там долу.
59
4
 
20
 
! Отговори
АнтиВаксър Вейдър преди 2 години
Да и като го попитаха да даде статистика, колко българи след преболедуването са се заразили повторно, изговори 5 тона приказки и не отговори.... ***-посранков.
58
1
 
2
 
! Отговори
ЖиЗинПин е Любов преди 2 години
как е Кашлюка от Ухан?!