Кирил Петков: Губя средства, но съм удовлетворен

Ако бюджетът бъде приет до седмица, ще е идеално, заяви той
110
Кирил Петков: Губя средства, но съм удовлетворен
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на икономиката Кирил Петков изрази надежда актуализацията на бюджета да бъде приета в НС следващата седмица.

"Да, правете си коалиционните срещи. Говорете за нещата, които мислите ще ви помогнат да формирате правителство, но вижте бюджета. Той в момента трябва да се гледа в комисиите в НС и ако може да бъде приет другата седмица, ще бъде идеално", каза Петков пред БНТ.

"Промените в бюджета са, че е намален дефицитът, има актуализация на пенсиите, по начин по който 42% от пенсионерите няма да са под линията на бедност. Заделени са 400 млн. за бизнеса у нас от септември до декември, ако се наложи заради ковид кризата да се затворят бизнеси. Има заделени пари за лекарите", уточни Петков.

Според него, за да стане промяната в страната, в бъдещия кабинет трябва да влязат независими хора, чието поприще извън политиката е по-добро, отколкото в политиката.

За себе си заяви, че е приел предложението за служебен министър, защото е имал фрустрация как България не си изпълнява потенциала. Ходил е на протести, но е решил, че ако може да промени системата, това трябва да стане отвътре.

"Реално губя лични средства. Но има чувството на удовлетвореност, че правим промяна, която толкова дълго я чакахме. Доволен съм, че хората видяха, че може да има разлика в управлението, че може да има хора и политици, които да се грижат за техния интерес. Искам да има стандарт, да сме качили до някаква степен очакванията, че това трябва да се изисква от всеки един човек в държавната администрация, всеки един ръководител и трябва да се смени мантрата, че по-друг начин не може, защото всичките са маскари и крадци. Не! Може човек да е на тези позиции и да защитава публичния интерес. Ако хората са видели това в последните 9 седмици, аз ще съм много щастлив, за да се спрат безобразията от последните години", каза служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: бюджетКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
14
 
18
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Има неща, които не разбирате. Например, този младеж не се спря да повтаря как ББР харчила пари на данъкоплатците. А ББР дори не е бюджетна структура, т.е. никакви пари от данъци не отива за нея. Финансира се изцяло от собствена печалба. Управлява пари, привлечени от инвеститори. Обаче младежът с трапчинките НЕ СПРЯ да говори за някакви кражби там и как харчели пари на данъкоплатеца. Значи или не знае или нарочно ви пързаля, за да се хареса. Това е дефиниция за популист!
75
11
 
17
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Такива смешки не бях чувал.Да си в политиката и да губиш средства.Тези ни взеха за канарчета.
74
11
 
9
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
До 75. Защо да не могат да му стъпят на малкия пръст? С както този човек е уникален? Защото има трапчинки и те кефи ли? Пак казвам - бъркате ужасно много симпатиите си с качествата на този човек. Ако този същия човек имаше визията на Никито Василев, щяхте ли толкова да му се радвате? Нали щеше да има същите качества?
73
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя нахалник харвардски няма ли да го озъптите от към медийно внимание? За два месеца ни заля със самоизтъкване, колкото Методиев за две години.Да си го прибира Радев за съветник ,че да направи още малко стаж.
72
13
 
3
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Ами ето какво му е популисткото - говори неща, които вие се радвате да чуе. Щял да спре кражбите? Кражбата е престъпление по НК, нали така? Колко месеца вече минаха, в които притежават цялата власт. След цялото това говорене за кражби да сте видели някой подведен под отговорност? Само че всички министри само лаладжийстват, за да събират точки пред локверния народ. Нали са можещи хора - хора на действията. Къде се подведените под отговорност за кражбите?
71
10
 
11
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
До ДоцентаЗлобата избива, ербаджийче....много избива.И какво му епопулисткото, може ли да споделиш?Каза, че иска да спре кражбите на обществени средства.Веднага уволни шефовете на ББР.Уволни и на други места, където имаше кражби.Това, популизъм ли е?Гербаджиите, дори не знаете значението на думата популист.
70
12
 
15
 
! Отговори
DO 74 преди 2 години
До ДоцентаХаха...така е..докато тъгуваш по Бойко, няма как да видиш качествата на това момче.Един въпрос: А, Ананиев, Сачева, Барни Рбърл, Ангелкова...като толкова време управляваха...направи ли си заключение...кадърни ли са...имат ли качества и т.н.?Това момче от статията, всичките псевдоексперти на ГЕРБ да се съберат, не могат да му стъпят на малкия пръст.
69
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От много години не съм гласувал, но този младеж ми харесва много и ако има възможност ще дам гласа си за него. За пръв път виждам нормален и принципен човек в управлението. Има много такива хора в България, но мафиозите не ги допускат, защото ще им секне краденето. Бавно и полека все пак ще станем европейска държава
68
19
 
20
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Хората масово бъркат симпатиите си към този човек с негови умения. Едно е да ти е симпатичен, друго е да има подходящата експертиза и да може да свърши работа. За два месеца не е поемал никакви тежки отговорности, нито е решавал тежки проблеми. Дойде, позавъртя се, спря някакви проекти, прехвърли едни готови пари от едно масто на друго. Интересно ми е как ще овладее някаква сериозна криза, как ще реагира на първия по-сериозен протест за заплати на някой бранш?
67
20
 
21
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Чист популист! Когато все хората са ти в устата, значи освен популист биеш и на неомакрсист. Не, че не трябва да се мисли за хората, даже напротив. Но за хората се мисли чрез постигане на положителни за тях резултати, а не с приказки. Дойда, завъртя 2-3 кранчета, спря някакви проекти и вика - аз мисля за хората. Ела и създай нещо полезно, стига само спира!
66
5
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
До мнение. Хе-хе, колко си жалък и смешен с тези прогнози. Подобни твои фантасмагории за края на еди какво си, за арести, затвори, разстрели и тем подобни съм ти чел стотици. И почти нищо не си познал.
65
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не варвам на конфликт Чекмеджан - Пеев. Вторият така здраво го е хванал за топчиците, че оня вече 12 години не смее да гъкне, а само изпълнява безропотно. какви ли компромати държи за него. Ако все пак е вярно, ще е най-хубавото нещо, което някога се е случвало на изстрадалата България
64
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На българските пра.сета трудно се угажда! Затова в следващите години все на последно място, даже и македонците да влезат в ЕС пак последни! Не народ, а племе!
63
10
 
14
 
! Отговори
Тошко преди 2 години
Значи толкова прозрачни като ГЕРБ-ерастите и кликата около тях няма. Уж те били антикомунисти, уж само те можели да управляват, но методите които използват срещу всеки, който застраши статуквото им е да започнат да ровят и да търсят за някаква пикантерийка, за да го унижат в публичното пространство. Затова един от първите закони трябва да е за лустрация + конфискация на имуществото на всеки, който е крал и се е облажил от управлението на ГЕРБ, както и закриване на ГЕРБ-аджийските медии.
62
17
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Най малко 500 калинки държавна администрация ще бъдат сменени до края на август. Борисов ще бъде арестуван, но преди това ще бъде"разкрит" в пеевските "медии". Спасявайте се гербери, настъпи вашият край, първо ще загубят пешките от конфликта Пеевски-Борисов. Това ще се случи през август.
61
12
 
11
 
! Отговори
noname преди 2 години
Както тук тролчетата на герб и ИТН се обединиха в плюене, така ще са обединени в гласуване на правителството.
60
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даде 34 милиона необезпечен заем на Домусчиев Плевналиев и на фалиралата фирма на албаците да произвеждат пласмасови електрически коли (нещо като трабанчета) в Ловеч. Като приберат парите и фалират фирмата за втори път държавате ще е навътре с 34 милиона понеже заема няма покритие.
59
2
 
6
 
! Отговори
Герберски трол преди 2 години
До 66. Пич, казах ти. Глу.павите ти и банални коментари не постигат нищо. Ще ви скъсаме г.за от критики, нещастници.
58
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, нали като беше министър в предния служебен кабинет приятеля ти Василев ти подари 18,000 м2 земя в София. Чак сега разбрахме. А за сегашните ти далавери ще научим след 2-3 години. Ако въобще научим.
57
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук пишат няколко гербераста, които явно са влачили здраво заедно с вожда си и не искат да изпускат кокала. Свиквайте вече мизерници, свърши вашата. И пируетите на Славуца няма вече да излъжат хората. Пътят е един - към бай Ставри