Без 50 лв. за пенсионерите от ноември без актуализация на бюджета

Сега има пари за мерките за септември и октомври, и то не за всички
Обновена: 13 авг 2021 18:03 | 13 авг 2021 17:52, Камелия Цветанова
41
Без 50 лв. за пенсионерите от ноември без актуализация на бюджета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пенсионерите може да останат без 50-левовата добавка през ноември, ако не се стигне до актуализация на бюджета, предупреди служебният министър на финансите Асен Василев в кулоарите на парламента. По думите му възможностите за преструктуриране на капиталовите разходи почти са "изядени", заради което и сега служители на пътни компании протестират, информира БНР.

Още по темата
Икономическите екипи на политическите сили бяха поканени, за да се запознаят с актуализацията на бюджета, заяви Асен Василев, като припомни, че единствено ДПС са отклонили поканата. На всички, които твърдят, че може и без актуализация, Василев отговори, че трябва да отворят Закона за бюджета и да посмятат с един калкулатор, за да установят, че с още едно преструктуриране, ще има пари за мерките за септември и октомври, и то не за всички.

"За допълнителните 50 лева най-вероятно пари няма да има за ноември месец без актуализация", каза служебният министър.

Голяма част от преструктурирането на капиталовите разходи вече е направено, припомни още той.

"Като говорим за капиталови разходи, виждате, че хората в момента стачкуват, защото са взети в някой момент тези капиталови разходи,  някой ги е изял. Това не е начин да се прави политика. Политиката трябва да се прави в парламента със санкция на парламента", каза Василев.

"Ако ми гарантирате, че ноември ще има парламент, който първата си седмица ще има бюджетна комисия да приеме актуализация, нека да минем на такъв план. Но виждаме, че тук имаме парламент, който 4 седмици не може да направи бюджетна комисия и да започне да си върши работата", подчерта още Асен Василев.

Още за необходимостта от актуализация на бюджета вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
123457 преди 2 години
Каква промяна, уважаеми зрители, каква промяна. Това ли е промяната, за която умно-красивите ни тормозиха 1 година с протести и блокиране на кръстовища? Да може разединителя с юмручето да изнудва Парламента на Българя, а неговия министър да плаши пенсионерите с отнемане на 50 лева от нищожните им пенсии, ако не се направи исканата актуализация на бъдещия бюджет на България??? Актуализация за безотчетни харчове и кражби. Такава алчност и наглост няма никъде в Света, дори в африканските сатрапии..
28
0
 
3
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Поглед на истинският крадец! И без маската го познах!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабикян е изпил парите на пенсионерите. Дълбоко гърло има.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В хазната имаше милиарди преди да дойде Янев. Сега няма и 20 евро. Много скъпо ни излязоха чери доматките и скумрията на Бабикян.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаем,че тия 50 лв ги имаше в хазната, преди Радев да ги докопа. Пише го в Държавен вестник. Сега тоя изцъкления лъже,че ги нямало. Крадци.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изходът е един: ,,Оставка на генералската хунта и харвардските шарлатани и спекуланти,,. Вън слугите на Решетников. Защо повишихте цената на тока,изедници? Сега и 50 лв ни остаха в хазната
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янив изяде инвестициите . Много ясно. Голямо чегъртане падна напоследък Оставка,мутро некадърна.
22
0
 
4
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Вие твърдяхте, че Тез 50 лева ги даваше Борисов да си купува гласове на пенсионерите, значи няма проблем да ги спрете. И да обвините Борисов че ги е давал неправомерно. Аре успех!
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгаро-герберската коалиция е антинародна и противообществена...............Да пратим Слави и Бойко на едно място заедно, в една килия. Чалгаро-герберската мъгла иска да покрие България. Съд за виновниците гербо-чалгари и тяхната антинародна дейност. Слави и Бойко - врагове на народа.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде и пенсионерите на протеста започва се.
19
1
 
3
 
! Отговори
Давам 100 ЛВ... преди 2 години
Само Румен Радев да не разрушава България....
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 4 месеца некадърниците на Радев успяха да окрадат 8,5 млрд лева останали след управлението на ГЕРБ!
17
1
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
това е : или гласувате това което искаме , или пари нема . честито ви радево управление . а ше става и по зле , а ако бсп вземе властта и радЕФ вземе втори мандат , жална ни майка . Виденовата зима ше е като приспивна песничка .
16
0
 
11
 
! Отговори
Вярно ли е ,че, преди 2 години
при назначаването на служебните министри , са подписани документи , че ще получат по 6 ДОПЪЛНИТЕЛНИ брутни заплати ,когато се избере друг кабинет ? ДА или НЕ ?....Радев да отговори.
15
7
 
4
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Пари в хазната има!! Трябва само да се гласува нов бюджет, което ще позволи на служебния кабинет да има достъп до тях и да ги ползва. Трябва да отворите хазната за кабинета на Радев или вашите майки и бащи ше мизерстват и гладуват!!Актуализацията на бюджета е въпрос на средства с който да разполага кабинета за да има пенсии!! Тези пари ги има и трябва да се оползотворят! И то бързо
14
3
 
8
 
! Отговори
Големите шамари преди 2 години
Рекетьори. Само това ли можете ве, Харвард гейс? Или Киро Факиро дето кротко посъветва да забравим за едни 260 000 000 лева суха пара, която раздавате на разни фирми като обезпечени кредити, щото така се било случвало обикновено? И говорите за 50-те лева милостиня за нашите бащи и дядовци?
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя облещения и той плаши пенсионерите Първо плюеха Бойко че ги дал тия 50 лева на пенсионерите , сега ги плашат да ги спрат Примитивни хора
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половин милиард рознасяне на куфари по цял свят за безмислени избори, а за пенсионерите - COVID и Крематориум ! Оставка на гениралската хунта и харвардските шарлатани и спекуланти !
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали ще има време за актуализация на бюджета. Ще има 'покупка' на депутати от ИТН за да се осигури гласуването му.
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на харвардските практиканти !