От ГЕРБ: Президентът се превръща в рекетьор

Десислава Атанасова: Актуализация на бюджета може само при ясни разчети
13 авг 2021 20:09, Красимир Ангелов
235

От ГЕРБ определиха като извиване на ръце заявката на държавния глава да обвърже връчването на проучвателния мандат с актуализацията на бюджета. Десислава Атанасова посочи, че актуализацията е възможна само при ясни разчети.

"Очевидно е, че президентът в момента се опитва да извива ръцете на парламентарно представените групи за актуализация на бюджета и чак тогава ще връчва мантата! Само че си има конституционни процедури. Той, освен че е разединител на нацията, което е доказал вече в годините, се превръща и в рекетьор", отсече Атанасова.

Връчването на проучвателните мандати е в правомощията на президента Румен Радев, подчерта лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и коментира:

"Актуализацията представлява, и изобщо като цяло бюджетът, бъдещи политики, които да се реализират. Зад тези бъдещи политики трябва да застава ясно парламентарно мнозинство, така че тепърва ще видим кой и какво предлага", посочи лидерът на ДПС.

Какво още казаха в парламента за намеренията на президента вижте в следващото видео на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази очилата по трудово под съд за укриване и следващо-съучастие на престъпление срещу битите момчета и момичета и да бъде по строго от сами Боре осъдена
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиночет се засрамил като видял шебеците да ритат момчетата и момичетата. Алиенде защо чак сега пуснахте клипа за всеобщо гледане. с тия нещо като Бистришките тигри ли са ритняри. абе вие имате цяла яка бригата да достроите метрото от София до Варна много допингирани изглеждат, злобни, вулгарни и как прехвърлат момчетата като трупно месо. единствен един с маска от баретите , по-висок и по як, по човешки ги размести за да лежат един върху друг. Борисо и ти не си знаел, Цецо не е знаел, а кво, квоо
148
1
 
0
 
! Отговори
ПП, мамбата преди 2 години
ей У род какво търсиш сред убийците. Видя ли клипа. Хареса ли те русата конскоопашат лез Бийка, видя ли как рита. видяли как се цели и се бута да шути още веднъж. Ти жена ли се бе У род, Жена ли си ти изобщо *** ей, твоите деца ритани ли са така, твойя син, мъж, любовник 1м любовник2, няко ритал ли8 ги *** очилата кобро. Въри на майна си ранъ в органа за помалкоизнуждване и кът съ уплакнеш тогас улазай сред гав нятерийте мамини
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои бяха ГЕРБ
146
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре попитайте Борисов за Концлагера в Перник, тогава пишете за Президента!
145
0
 
4
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Гербави крадци
144
0
 
2
 
! Отговори
Честен преди 2 години
Румен Радев е най достойният президент!Не се шегувам и не го казвм иронично.
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази дама и Д.Митов когато говорят трябва да имаш предвид, че за тях не представлява проблем безсрамно да лъжат. Служ.кабинет събра 2 млрд.лв, но Деситу, Митов и Тошко от ИТН не дават Янев да прави разплащане на строит.фирми, с които Боце Б. е подписал договори без осигурено заплащане.Два избори минаха,120 млн.лв отидоха, но Тошко и Боце искат още избори?! А 15 млн.лв няма за заплащане за АМ "Черно море", но дУпЕтатите си прибраха 10 млн.лв за заплати.Ген.Радев иска актуализация на ДБ,Деси пищи.
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете я Десито от Дулово - струва ми се, че тя наскоро се разведе и може би все още не на себе си. Служебният кабинет събра за 4 месеци 2 млрд.лв, но жадните за власт гербаджии и Тошко Африкански не дават чрез НС да разполагат с тези пари. Досега за 2 парл.избори 120 млн.лв хвръкнаха, Само за осн.заплати на депутатите за 4-те месеци още 10 млн.лв, Боце записал в държ бюджет за 2021 г. за ремонти и поддръжка на пътищата 380 млн.лв, а сключили договори за 1,5 млрд. Деси, вие сте за пребиване!
141
0
 
3
 
! Отговори
Смирен преди 2 години
Леле тази е най-интелигентната българка!Трябва да и вярваме и да я последваме.Ще ни изведе от блатото и най вероятно ще е през Дунав мост
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен,к.164 Огромните заеми ги направи ГЕРБ, която на всеки 2 години треглеше по 6-7 млрд.евро и така си допълваше недостига в годишните бюджети. За 45 г. соцуправление външният ни заем беше 11 млрд.$, т.е.9,17 млрд.? при ОФ 48 млрд.лв, а Боце и свита отдавна прехвърлиха само за 12 г. 30 млрд. евро външен заем.. Заемът, за който бълнувате, ще бъде 3 млрд. лв, докато се приеме от НС възстановителния план, Деси ханъм от Дулово.
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на ГЕРБ, отчитайки умственото и културно ниво на лидера й, неговото сикаджийско минало плюс 12 годишното управление на партията, довело до навлизане на гербери във всички дъжавни и общински служби, е да внесе напрежение в икономиката на държавата и вдигайки хората на протест, да свали президента и служеб.правителство. Деси от Дулео си го казва това направо.Протестърските партии, БСП и може би ДПС трябва да мобилизират електоратите си, да се обединят и да преценят срещу ГЕРБ или срещу ИТН
138
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди май месец - нямало пари в бюджета. След май месец - имало достатъчно, хайде да харчим. Юли месец, май прекалихме с харченето - затова ни дайте още пари. Некадърна работа. А искаха да ни управляват дългосрочно. Тия ще разорят България. След актуализацията, ще искат и огромни заеми.
137
6
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
Радев мачка конституционния ред в България: продължава безпрецедентната му намеса в изпълнителната и законодателната власт. На практика той контролира два от трите стълба на демократичните държави, въпреки, че по Конституция правомощията му са строго ограничени и имат по скоро представителен характер. Руския план за предизвикване на политическа криза, за да съсредоточи властта в ръцете на този човек, тласка страната към разпад на държавността и вървене към еднолично авторитарно управление!
136
6
 
7
 
! Отговори
Петрова преди 2 години
До КъдяСиЦвято - Колко сте *** ! Възпитанието ви отсъства ! Как е възможна такава арогантност и липса на елемнтарно уважение първо към себе си и после към останалите !Затова България е на това дередже ! Пррезидентаът и протежетата му са с липсващи първите седем години. Срамувам се,че съм българка...при такива аругантни народни представители! Това ли цветът на България ?Десислава е интелигентен човек и от Дулово хората се гордеят с начина й на изразяване !
135
7
 
8
 
! Отговори
КъдяСиЦвято преди 2 години
Посветени шушукат,че на простата дуловска м...ия и миришела даже устата.Сега разбирам за какво иде реч.Изглежда,че Цвята(***) е къде,къде по-търпима от ПДП.
134
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази змия, няма ли да си затвори отровната паст?
133
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доган ли ще правите президент?
132
13
 
12
 
! Отговори
Деса преди 2 години
Радев, ходи си продажник такъв!
131
13
 
12
 
! Отговори
До 161 преди 2 години
Как можеш да наричаш най- уважавания от народа и авторитетен Президент, Натовски Генерал от ВВС- фигурант???Пожарникаря, СИКАДЖИЯ ли е пример за морал?