Радев: Опитът за правителство на малцинството се провали

Президентът вика отново партиите, чака идеите им за правителство
Обновена: 13 авг 2021 16:32 | 13 авг 2021 15:43, Камелия Цветанова
254
 Радев: Опитът за правителство на малцинството се провали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обяви, че планира да направи отново консултации с политическите сили.
„Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат когато чуя идеите на партиите за съставяне на правителство“, коментира той.

„Опитът да се сформира правителство на малцинството, без коалиция, без широка парламентарна подкрепа“,обяви Радев.

Още по темата

„Явно ни е трудно, нека вървим по-бързо към изпитаните модели на парламентарна демокрация”, обясни президентът.  
 
Той настоя, че не иска да говори за нови избори преди да са се изчерпали всички опции за съставяне на редовно правителство с широка парламентарна подкрепа.
„Дали изборите ще бъдат 2 в 1 - мисля, че това е срещу философията на българския конституционен модел”, каза Радев.

А относно актуализацията на бюджета държавният глава отсече, че политиците не могат да се отнасят по безотговорен начин към българските граждани.

„Има важни въпроси, които изискват актуализацията на бюджета, не може да оставят хората в наближаваща пандемична криза без финансова и социална подкрепа, така че аз очаквам отговорност от политическите партии относно актуализацията на бюджета“, каза Радев.

„Искам да видя ясен ангажимент от парламента и от това ще се проличи кой сее хаос“, посочи той.

Радев, който беше на инспекция на границата с Турция, обяви, че рискът от засилена мигрантска вълна е огромен заради обстановката в Афганистан.

„Трябва да работим по-активно и с нашите европейска партньори за разработване на оперативен план за действие при засилен натиск на сухопътната граница на ЕС – България и Гърция, както и засилен диалог с Турция.

Президентът  коментира, че ограниченията на границата на много места е компрометирана, системата на наблюдение трябва да бъде обновена.

Според него трябва да се осигурят достатъчно средства на гранична полиция и на областните управители за поддръжката на съоръженията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен провал на англоговорящити! До края на годината ще СЪСИПЯТ ДЪРЖАВАТА! Няколко милиарда евро в сметките на ДРУГАРИТЕ! КРАДЕЦА вика дръжте крадеца!
200
0
 
0
 
! Отговори
Герберски трол преди 2 години
До 224. Хе-хе, и тук ли сме много бе, олигоффрен? Ами съберете се вие повече. Нали уж сте много повече, нали вие сте правите? Айде. Няма да спрем, тъппанар смотан, и ще ви скъсаме г.за от критики.
199
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 222. И какво като спечели втори мандат? Той *** не за първи път прави грешен избор и ИТН го доказа. Само че фигурантът ще продължи с провалите си, както става с хаоса, причинен от служебното правителство, и нищо чудно да бъде изхвърлен предсрочно от президентството с камъни и сопи от народа.
198
2
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Този некадърен креттен не съм го чул за 5 години нито веднъж да каже, че може би някъде е сбъркал, че може би нещо е направил не както трябва. Такъв нарцисизъм и чувство за безпогрешност май го има само при най-големите диктатори.
197
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
226 Като прибавим и това, че ИТН са абсолютни профани и политически неграмотни, става ясно, защо *** си ги държи на къса верижка. Чалга шоуто свърши работата, за която бе употребено. Обикновено употребеният се захвърля, след като вече не е нужен. Радев очаква гласове за втория му мандат от Славишоу и фенове, след това, аут.
196
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и ДС/БСП, помогнаха доста, да се провали правителството на ИТН, определи ги, като случай за психиатри, а те нещастниците, застават твърдо, зад неговата кандидатура, за втори мандат. За всеки един от ИТН, ДС има "специална" информация, която се изважда при нужда. Който се хване с БСП/ДС/Радев, загива.
195
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле колко много гербавитролове...няма ли почивка за вас предатели мръсни? Да горите в ада дано!
194
2
 
13
 
! Отговори
Две капки боза преди 2 години
Другаря само на мен ли ми прилича на Луи дьо Финес ??????
193
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да го плюете Радев ще бъде президент още един мандат. От това Ви е страх жалки гербероидчета.
192
2
 
23
 
! Отговори
Радев вън преди 2 години
Е тоя забърква цялата каша. Сега да духа.
191
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова нали спря парите на АПИ. Дори уволни няколко директора, които се противопоставяха на това спиране. Днес обясняват съвсем други неща. 3 месеца и абсолютно всеки министър на Радев се изложи и компрометира по уникален начин.
190
1
 
15
 
! Отговори
до 217 преди 2 години
Празен чек няма да подпише никой. Първо да си направят разчетите от служебното и тогава ще има актуализация. Освен това служебното има за задача само да подготви изборите. Нямат ангажименти за дългосрочни промени в държавата. Пари има. Да се оправят! Къде са парите? Всичко си е заложено в бюджета по пера. Не може на килограм да искат пари да им отпускат. Да си направят редовно правителство и да не пречат повече на държавата! Ама всеки се дърпа като идва голямата криза и не иска да прави редовно.
189
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгаро-герберската антибюджетна коалиция не иска хората да получат парите си.
188
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберските и чалгарските хора от малцинствата в парламента не искат да актуализират бюджета. Те забравят колко са просстти и че вече имат работа с умни хора и техниче чалго-мутренски рекети са предвидими. Мандат няма, герберите ще се пържат.
187
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората с право протестират. Къде изчезнаха парите за магистрали? Комитова вън!
186
0
 
18
 
! Отговори
Цирк... преди 2 години
Те се провалиха, но ти успяваш...и продължаваш дори...
185
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев днес имаше протестиращи пред МС за тях юмрук и подкрепа няма ли? Или те не са БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД????
184
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще преценяваш още няколко месеца обединителю любими и после Гешев ще прецени за твоето бъдеще
183
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев що не си гледа служебния кабинет и какви го е надробил с назначението за министър на човек с двойно гражданство. Всичките актове на този министър ще трябва да бъдат обявени за нищожни.
182
2
 
25
 
! Отговори
Кибика преди 2 години
Президентът Радев се провали. Политическата ни импотентност вече ни струва цената на две изборни кампании, двеста и шестдесет милиона загуби от аферата на Киро Факиро, спрял държавен апарат и тъмен. Оризонт. Еваалла гусин Президент!