Радев: В криза сме, а проблемът е бягството от отговорност

Без диалог не става, предупреди президентът
Обновена: 28 авг 2021 10:39 | 28 авг 2021 10:35, Петя Славова
323
Радев: В криза сме, а проблемът е бягството от отговорност
Снимка: БГНЕС

"Очевидно сме в криза и проблемът е в бягството от отговорност". Така президентът Румен Радев коментира възможността за нови избори в страната по време на гостуването си в Рудозем.

"Президентът по конституция има право да решава на кого ще връчи третия мандат. Ако сте чули моето изявление при връчването на мандата, трябва да сте ме разбрали. Политиката е най-вече отговорност. Крайно време е парламентарно представените партии да осъзнаят своята отговорност. Защото системното бягане от отговорност ще доведе до това на следващи избори тези партии да бъдат санкционирани." заяви още Радев.

Президентът допълни, че е много важно да се мисли рационално какви ще са последствията за хората, ако няма споразумение между партиите.

Още по темата

"Докога хората ще чакат за решаването на елементарни въпроси. Колко избори трябва да преминем, за да разберем, че без диалог не става? Колко е нужно, за да разберем, че без коалиция не става?", зададе въпрос държавният глава и допълни, че е винаги готов за съставяне на правителство, но не  иска в момента да говори за следващо такова, тъй като на дневен ред е реализация на редовен кабинет. Все пак коментира, че Стефан Янев е доказал многократно, че е стабилен премиер.

Той коментира и въпроса за двойното гражданство на служебния министър на икономиката:  "Кирил Петков има декларация по всички изисквания на Конституцията", заяви президентът.

Според него, най-важното е да се укрепи здравната система, така, че всеки българин, който се нуждае от преглед, има нужда от болница, да го получи. Смятам, че служебното правителство работи много добре в тази посока. Тези допълнителни ваксини са по сключени предварителни договори от предишното правителство, който е международен и трябва да се спазва", каза Радев. Относно ваксинацията, президентът очаква единен призив от специалистите и не би се заел с агитация в тази посока.

Румен Радев коментира и ситуацията с наближаващата вълна бежанци като обясни, че плановете за взаимодействие по въпросите за бежанците се актуализират в днешната ситуация и българската армия може да се разположи по границата, но е необходимо и да се актуализира бюджета за тази дейност.

Държавният глава бе и в Чепеларе за да обсъди развитието на туризма и икономиката на среща с представители на местната власт и бизнеса. Той е на обиколка в пограничните ни градове.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
2
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахахааа, точно Рундю да каже тези думи?!? Той самия е олицетворение на некадърността и празнодумието :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
222
2
 
5
 
! Отговори
Джон Ленин преди 2 години
Когато се разкараш от политиката , заедно с оная ******** дето ти е вице , тогава кризата ще изчезне веднага ...
221
0
 
5
 
! Отговори
Винету преди 2 години
Белият кон е оседлан и удря с дясното копито.
220
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигурантът също бяга от отговорност. Всъщност конците му жи дърпа Йотова. Това е ясно на всички. И в това е надеждата,защото виждаме къде сега е Първанов- аут от всичко. Един мангър( дребна монета на турски) му остана от ,,големия ,, рейтинг . Йотова се грижеше за рейтинга на Първанов. Припомням си само.
219
1
 
9
 
! Отговори
Урко преди 2 години
ВНародът с непреклонност ще покаже правилния път на Решетника на изборите ноември! Преди година дигна ЮМРУКА, *** едни големи ***,после се скри в миша дупка..а сегинка всички партии му виновни за хаоса,само той чистичък и невинен,целия в бяло...!? Аааа не става тъй Решетника,ноември на изборите един мощен ШУТ за изпроводяк :))
218
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кир.Петков-президент - Голяма вероятност за успех! Силно подкрепям!
217
1
 
12
 
! Отговори
По-скоро преди 2 години
Проблемът си ти!
216
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ЗЛОБА,завист и продажност ДОВЕДЕ БЪЛГАРИЯ до ПЪЛНА катастрофа! Добре, че ДАНЪЦИТЕ върху доходите на фирмите постъпиха през ЮНИ! ТОВА СА ФАКТИТЕ! Догодина едва ли ще е много добре бюджета! ТЕЖКО НА БОЙКО БОРИСОВ, КОЙТО ЩЕ ОПРАВЯ ТВОИТЕ ПАКОСТИТЕ! НО НАЙ-ТЕЖКО НА МАЙКИТЕ,КОИТО ЩЕ ИЗГУБЯТ ДЕЦАТА СИ ЗАРАДИ ТВОЕТО БЕЗОТГОВОРНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПАНДЕМИЯТА! РАЗМЪТИ ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА! ГОРЯХТЕ МАСКИТЕ! ПЛЮХТЕ ПО ЩАБА !СЕГА ГЛЕДАТЕ ОПУЛЕНИ И САМО ЗА ПАРИТЕ ГОВОРИТЕ
215
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарю Радев Превратаджиев, работата с червения преврат нещо се закучи май ... оказа се, че без Бойко всичко рухва, а и от руското пасолство не са доволни ... криза сътворена лично от теб, както прави кучето на метено, същото направи и ти.
214
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рубльо Радев е най-големият позор от 30 години насам!Подъл,Долен фигурант!Да гори в ада това алчно,продажно изчадие!
213
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаше цялата власт !ПОЛУЧИ власт и сега гледаш ОПУЛЕНО КАТО ТВОЙТЕ ОПУЛЕНИ МИНИСТРИ!КАК УСПЯ ДА НАМЕРИШ ТОЛКОВА ОКОКОРЕНИ НАГЛИДЦИ!ЧЕГЪРТАТЕ! АМА И ПРОТМОНЕТО МИ ИЗЧЕГЪРГВАТЕ!СТРАХ ТЕ ТРЕСЕ !ДО НОВИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ КОЛКО СТЕ НЕКАДЪРНИ! ДАЖЕ И ЗАДКУЛИСНИТЕ ИГРИ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ПОЯВЯВАТ!
212
3
 
28
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Да не говорим и за изцепките му. Още миналата година на 3 март на връх Шипка вдигна юмрук и обяви: Няма никакъв вирус! Това са пълни глупости! През миналото лято определено наруши Конституцията, като взе страната на протестиращите. Тези, които хвърляха яйца и домати. Последната му изцепка беше с Карадайъ. Само това остана - и в етнически конфликт да ни вкара с приказките си!
211
3
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Радев е музиверджия и интригант. Цялата тази каша я забърка той. И сега се кефи тайно в себе си. Абсолютно съм сигурен, че ако президент беше Гоце, той щеше да убеди партиите да спрат да се плюят взаимно и да съставят правителство. Но Гоце е хитър, докато този е ***! Огромна грешка се допусна с избирането му за президент! Трябва да я поправим!
210
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ти ни доведе до тази криза и отговорността е изцяло твоя. България се развиваше много добре допреди ти да размахаш юмрук.
209
5
 
33
 
! Отговори
фигуранта на Божков преди 2 години
Гнусна, злобна и миризлива мазна фуражка !!!
208
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мълчи бе, платен ***...... Радев специално на теб ти е вдигнал бензина, поръчал е на саудитците..
207
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Румен Радев .... ОГРОМЕН СКОК НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА,,,,,,, ОГРОМЕН СКОК НА ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ........ СПРЯХА ВСЯКАКВИ УВЕЛИЧЕНИЯ НА ПЕНСИЙ ТЕ И ЗАПЛАТИТЕ ...... СКОК НА ПЕТРОЛНИТЕ ПРОДУКТИ ..... СКОК НА ДАНАЦИТЕ .... И НАРОДА ЩЯЛ ДА ГЛАСУВА ЗА НЕГО ......ЛУД НАРОД ЛУД НАРОД ШИЗОФРЕНИЧЕН НАРОД
206
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата тази каша я създаде Радев, тоя колко е нагъл.
205
2
 
34
 
! Отговори
нн преди 2 години
Г-н Презедент, и на тебе не ти са ясни нещата в България, а те са дълбоки като Черно море. Вижда се от космоса, не те бива. Коментираш, въртиш, сучеш, но истината е далеч от тебе. Обременен си, партиен си, не ставаш. Ако не знаеш, не си научил нищо повече от армията, виж дригите президенти какво правят, прави го и ти.
204
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев,ти ти ги избра тези безотговорни хора. Подкрепи им измисления протест. Стимулира ги в простотиите им. Как не можа да ги разпознаеш, че са кофти, като хора ? Сега ще им сърбаш попарата.