ГЕРБ иска по 100 лв. на пенсионер, по 500 на социален работник

Предлага средства за тестване за коронавирус на учениците
70
ГЕРБ иска по 100 лв. на пенсионер, по 500 на социален работник
Снимка: архив, БГНЕС

Въпреки че се противопостави на актуализацията на бюджета на първо четене, преди второто ГЕРБ внесе свои предложения.

"Гарантирайки, че подхождаме винаги отговорно към парите на данъкоплатците и МФ съобщи, че има преизпълнение над 800 милиона лева, всички мерки, които ще предложим, няма да надхвърлят тази сума", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата
ГЕРБ иска в бюджета за НЗОК да се разпределят предвидените допълнително 120 милиона лева по пера, както и да има бонуси за магистър-фармацевтите в болниците.

Отделно 25 милиона лева допълнително да са за НЗОК, за да се осигурят средства за общо практикуващите лекари от октомври.

ГЕРБ ще предложи към бюджета МОН да се предвидят и средства за тестване за коронавирус на учениците, защото такива не са заложени в актуализацията.

Според Деница Сачева дебатът за пенсиите е най-големият при актуализацията на бюджета, но служебното правителство не е овластено да прави реформи. Така че ГЕРБ предлага добавката за всеки пенсионер да е по 100 лева до края на годината и да отпадне таванът на пенсиите.

За социалните работници предлагат да има добавка от по 500 лева за последните три месеца на година.

Петя Аврамова информира, че ГЕРБ настоява за текущ ремонт и поддръжка на пътищата да се отпуснат още 500 млн. лв. към бюджета на МРРБ.

"Толкова бяха взети от бюджета на министерството и никой не разбра къде отидоха тези пари, а работниците не могат да си вземат заплатите", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионерите ще преживеят некво.а младите кво ше прават има хора на 40 години нямат стаж 1 месец.нямат и пари в джоба.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте се вее...
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Радослав - не се хаби ве батка! Вече видяхме, че от нашите "нови политишънс" нищо не става! Идват обаче чужденци, големи маси, които няма кой да спре! Ще овладеят нещата и даже ще влязат в управлението на държавата, с министри! Те ще имат грижата за всичко! Природата вакуум не търпи, изхвърля се негодното, замества се с друго!
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дедо Понто - дедо Пунто, сигурно си със синя кръФ!
42
0
 
2
 
! Отговори
До преди 2 години
Тачева по твое време защо не ги даваше тия пари,пак е предизборно .тия социали дейности,не заслужават и един лев,знаеш ли какво разкарване е с тия енергийни помощи.стоят си кабинета и внимание никакво, разкарване, самочувствие, сякаш им се молим за милостиня.те трябва да дойдат и решат проблема ми,аз като отида и какво ,сякаш искам от заплатата и.такива и ден не трябва да са там.има и други за техните места.нов България е така няма управия,и горе при вас е така.рибата се вмирисва от главата.
41
2
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Скоро няма да има млади работещи и плащащи данъци, а вие си говорете само за пенсионерите! Да видим след 5-10 години на територията като останат само социално слабите и държавните служители от кои точно ще събирате данъци, че да плащате пенсии, социални и заплати на държавните служители?
40
2
 
3
 
! Отговори
Дедо Понто преди 2 години
Това е само предложение от типът на ДРЪН, ДРЪН ТА ПЛЯС.Демек празни приказки, които нищо не означават, хвърлят прах в очите на МАТРИАЛЪТ нали е ***, като главатарят им, та и за това се разбират.
39
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как до сега даваха и то едвам едвам, и изведнъж по 100. Като не са на власт и започват да искат ама като бяха те кръв пускаха ама пари не. Който не го вижда това е сляп.
38
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на ГЕРБ! Винаги се отнасят с грижа към възрастните!
37
11
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Въпрос:..-Като толкова са загрижиха изведнъж гробарите,ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИХА ТЕ ТОВА докато бяха на власт до преди няколко месеца?..В гроп са се събрали най-коварните и подмолни същества,ОСЪЗНАЙТЕ ГО!!!!
36
12
 
11
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 години
Браво ГЕРБ ! Дано стане,а то кученцата така или иначе си лаят...
35
16
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Герб се отнасят отговорно с парите на данъкоплатците като ги редят в чекмеджето
34
13
 
13
 
! Отговори
ПКП преди 2 години
Снимките на пълното с пачки и кюлчета нощно шкафче наистина са гаранция и потвърждават, че гербераЗката шайка подхожда отговорно към парите на българските, че и на европейския данъкоплатци, защото се пазят зорко от пищака на спящия до тях Асфалт паша .
33
0
 
12
 
! Отговори
Баба Пена преди 2 години
Ох кат чуя че шъ дигат песиите и маи страх да вляна в магазина , щот са ги дигнали цените вече.
32
0
 
4
 
! Отговори
49, преди 2 години
и грамажът му беше по-различен...
31
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е ДПС да се изцепят с 120 лева на пенсионер, а накрая БСП да ги захлупи всичките като предложи по 200 лева на пенсионер. Всъщност може и по 2000 на пенсионер, ако върнат на държавата милиардите от чекмеджетата на мутрите.
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хлябът 2009 година е бил 90 стотинки сега е 1,70 лева
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Би трябвало да не се раздават пари на калпак, на всеки пенсионер по 50 лева или 100 лева, а да се отчита реалния му принос към осигурителната система, а това са годините трудов стаж и личния коефициент определен от размера на осигурителните вноски. Сега има едно изравняване в посока минималната пенсия и ликвидиране на стимулите работещите да се осигуряват за пенсия. Справедливото решение е всяка година да има преизчисление на всички стари пенсии с осигурителния доход от предишната година.
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък давам по 200 лева . Като предлагат , да ги извадят от чекмеджетата и да им ги дадат .
27
3
 
5
 
! Отговори
И пак до 17 преди 2 години
Минималната/социалната пенсия през първата половина на 2006 г е била между 72 и 85 лв. Така че, по-скоро би трябвало да говориш за 2006-та!