Нов протест на "Автомагистрали" заради неполучени заплати

Два часа движението в центъра на София остана блокирано
1 сеп 2021 19:39, Анисия Иванова
56

Нов протест на работниците от „Автомагистрали - Черно море“. Те се събраха пред президентството и Министерския съвет заради неизплатените им над 36 млн. лв. за ремонта на магистрала „Тракия“, в участъка между Чирпан и Стара Загора. Протестиращите блокираха движението в района и в двете посоки в продължение на близо 2 часа.

Протестиращите поискаха отговор кога ще получат неизплатените задължения към дружеството в размер на близо 37 млн. лева за ремонта на АМ "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора.

Протестиращите бяха непреклонни - остават под прозорците на властта, докато не получат лична среща с министъра на регионалното развитие  и благоустройството.

Министър Виолета Комитова също дойде на протеста, за да разговаря лично с недоволните. Тя обясни,че служебното правителство е заварило един "продънен бюджет" и е трудно да се открят средтсва, но се търсят варианти. Недоволните работници пък поставиха свои условия.

"Ние, когато отидем да работим на определен обект, имаме график и, ако не го спазим този график, биваме глобявани. По 40 хил. лв. всеки ден, обаче когато държавата не си изптълни своите ангажименти, г-жа Комитова каза, че политизираме. Не, ние не политизираме", посочиха протестиращите.

В "Автомагистрали Черно море" работят около 800 души. От дружеството предупредиха, че финансовото състояние на дружеството се е влошило и са възможни и съкращения.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
26
 
7
 
! Отговори
До Българите преди 2 години
Да си ги търсят парите от измамника бойко борисов, видяхте ли в какво ужасно положение е оставил държавата, за да си гледа неговите обръчи да са добре.
13
9
 
41
 
! Отговори
кражби радев преди 2 години
Нека радев и слави трифонов кажат къде са парите? Бойко им остави 2 милярда да пътищата и 8 милярда излишък. Всичко изчезна за 2 месеца.
12
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така трябва... Марионетките на Чорапа нали са много кадърни... Да решават проблема на хората!
11
4
 
27
 
! Отговори
реалист преди 2 години
До не разбрал. Защото не си разбрал, че вече не е на власт. Само че ако беше, щеше да намери пари и да им плати. Както намираше за всичко винаги. Сега разбра ли или да повторя?
10
5
 
29
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
А бе пак Бойко е виновен, нали? И на талибаните той е главатар и ги насъска да вземат властта, за да тръгнат бежанци към България.
9
25
 
11
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Защо не протестират в Банкя, под прозорците на бившия Началник?!
8
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия нагляри, чиято мърлява работа кара всеки път да се разпадне след 2-3 седмици, искат пари?! Аз бих ги сложил на пробация да чистят малко градинки и да търкат градските тоалетни. То бива наглост, ама чак толкова...
7
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще чакат Бойко да се върне. Иначе глад и мизерия. То се виде.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дето има жълти жилетки идат или африканци или пущуни. Сценария на глобаллистите е все един същ, не плащат и заплати на туй отгоре на робите си. Евроатлантизъм, съp !
5
23
 
10
 
! Отговори
Сбъркали са адреса преди 2 години
Да протестират пред магнолията в Банкя.
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жълтите жилетки на Макрон пасти да ядат пред тия агресори.
3
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите мутри да отворят офшорките и да платят на робите си!
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези могат да чегъртат, немогат да градят
1
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управлението на фигурантите