ГЕРБ отвърна на обвиненията: В МРРБ е настъпил тотален хаос и безсилие

Строи ли се магистрала "Хемус", попита Петя Аврамова
137
ГЕРБ отвърна на обвиненията: В МРРБ е настъпил тотален хаос и безсилие
Снимка: БГНЕС

"В Министерството на регионалното развитие и благоустройството е настъпил тотален хаос, безпътица и безсилие да се управлява целият административен процес. Апелираме към МРРБ и следващия служебен кабинет този ресор да бъде водещ и там да бъдат назначени хора, които да могат да управляват, както административно, така и политически процеса. От 4 месеца това явно не е водеща политика", заяви бившият министър на регионалното развитие и депутат от ГЕРБ Петя Аврамова в парламента.

Още по темата
По този начин тя отговори на обвиненията за нередности в строителството на магистрала "Хемус", които по-рано днес бяха оповестени от регионалния министър Виолета Комитова. По думите на настоящия министър, незаконно строителство има по трасета 4, 5 и 6 и затова от министерството поръчват да се направи проверка с дрон в района.

"Това, което интересува мен и всички граждани е строи ли се магистрала "Хемус"? Отговорът е не. Всеки може да мине и да направи своята преценка", отсече Аврамова и попита:

"Строят ли се останалите големи проекти, които касаят Северна България - това, в което ние вложихме много труд? Виждаме как всичко рухва пред очите ни, а хората от Северна България чакат да видят тези отсечки!“

Бившият строителен министър отсече, че законът наистина трябва да бъде спазван и точно това са правили от ГЕРБ.

"От 4 месеца министерството се управлява от служебен министър, който първо смени управителния съвет на АПИ, след това изчегърта и него, спешно трябваше да върне един от членовете, за да има кой да разпише поне заплатите, изчегърта и шефовете на "Автомагистрали", за ВиК холдингът също е сменено ръководството", продължи Аврамова.

Зам.-шефката на парламента Росица Кирова пък разказа, че била на посещение в Берковица, където хората и местните управници я попитали какво става с тунела под Петрохан. "Отново ще имаме служебно правителство? Така ли ще се работи. Ако идва икономическа криза, няма да я решим само с пари на калпак", посочи Кирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
15
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
никакъв хаос не е настъпил всичко е останало от герб това са 12 години безобразия
100
3
 
2
 
! Отговори
До Кънчо преди 2 години
Верно си ... Кънчо
99
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПОЗОР, ГЕРБЕРИ! ПОЗОР! ПОЗОР!
98
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотален хаос е. Вече месеци наред нищо не постъпва в чекмеджета на Бацо. Мъка, голяма мъка!
97
4
 
19
 
! Отговори
Не знам преди 2 години
строи ли се или не се строи, но помня че по времето на Станишев за четири години успяха да направят търг за една отсечка. Спечели го португалска фирма. После обжалваха и така и един метър магистрала не можаха да направят.
96
12
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Аврамова ко разбира от магистрали :)))
95
17
 
17
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Тая Комитова е толкова неадекватна. Нестига, че всички Радеви калинки са с 2-3 заместници, ами тоя през седмица уволняваше някой, после пак го назначава, после пак уволнява..голяма смешка. Нз кой може да я вземе насериозно освен Радев. Колкото до пътищата на Бойко, да, не са първо качество, АМА ГИ ИМА и СЕ СТРОЕШЕ, колкото и да не ви харесва. Сега само се плюе и всичко е спряло и най-вече НЕ СЕ СТРОИ. Чао.
94
5
 
10
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
До *** 95: Нещо си се объркал. ДПС от край време се сгодяват с БСП, от времето на братската целувчица на Доган
93
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се има предвид качеството на герберските строежи, до 2-3 години дъждовете ще са отмили всичко.
92
10
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Само добавям, че предложението за ежемесечна добавка от 120 лв е на ДПС, с които ГЕРБ ще се сгодяват.
91
10
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
От пресконференция на 07.09.: БОРИСОВ: С тия 120 лв добавка, Радев самоубива следващото правителство!...РЕПЛИКА: Ама г-н Борисов, нали и ГЕРБ гласуваха за това? .... БОРИСОВ: Гласувахме, но предложението не беше наше. Ние предложихме 100 лв. Гласувахме, защото 120 беше най-близо до нашето предложение. 20 лв разлика не са решаващи !!! ......//////....... Който има акъл, може сам да прецени игйод ли е Борисов или тарикат.
90
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато бяха на власт ГЕРБ се строеше, сега се пишат доклади и не се строи.
89
13
 
11
 
! Отговори
Аз преди 2 години
В МРРБ положението е такова, каквото го направихте вие нагли гербери
88
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж сега, при цялата ми неприязън към комунистите, голяма част от пътищата ни са още от тяхно време. Докато магистралите на Боци се разпадат на третата година, както и всичко, което е строил :)
87
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не се строи щом парите за строеж са дадени авансово,което значи,преведени по реда до главния инвеститор на обекта как за Хемус и под инвеститори как за линейните участъци в намиращи се в определени административни райони-окръзи предстоящи за изграждане по съответните план-графици на строителните работи възложени за изпълнение и за тях са им разписали предстоящия обем работа за плащане авансово за изграждане с необходимия знак на качество и контрол според строителните планове и доверие.
86
15
 
13
 
! Отговори
Сотир преди 2 години
Кога ще биете шута на бате ви Боко? За нищо не става, пълна карикатура е бае, отвсякъде са го отсвирили и тежи на всички ни като бетонно блокче, не само на ГЕРБ . Отвръзвайте се от него - да отива да спи при рибите като Лука Брази. Айде стига ви е правил на луди.
85
17
 
27
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Планът на Радев: Хвърляне на всичко в хаос, за да се появи той на бял кон и да агитира за смяна на системата към президентска република.
84
10
 
24
 
! Отговори
докога преди 2 години
От 3 месеца държавата е на автопилот.Какво се случва?Хаус и шоково покачване на цените на ток, газ, горива и храни....
83
11
 
19
 
! Отговори
Абсолютно верно преди 2 години
по всички администрации в момента времето е спряло.
82
8
 
24
 
! Отговори
чудя се преди 2 години
Аврамова каза ли нещо същественно по обвиненията? Защото чета вече 10 път и не разбирам - има ли незаконно строителство или не