Десислава Атанасова: Този парламент е изчерпан

Няма да се запомни с взимане на решения и реформи, смята депутатът
11 сеп 2021 09:30, Петя Славова
106
Десислава Атанасова: Този парламент е изчерпан
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скандали, некомпетентност и политическо безплодие. С това ще остане 46-ото НАродно събрание вместо с взимане на смели решения, правене на реформи и подобряван Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова в декларация от името на група.

Още по темата

"Очевидно е, че днес авторитетът на Народното събрание е по-нисък, отколкото беше преди конституирането му. Още в началото на това Народно събрание ПГ на ГЕРБ - СДС се позиционира като единствената опозиция. Ние отчетохме желанието на част от българското общество за промяна. Въпреки че изборите бяха опорочени, бяхме готови да съдействаме за нормалното функциониране на парламентарната демокрация", каза Атанасова, цитирана от агенция "Фокус".

И посочи, че сме станали свидетели на абсолютната неспособност на партиите, на така наречената промяна, да водят преговори и да взимат важни политически решения.

"Рухна дългоизгражданият мит, че страната може да се управлява на базата на омраза, реваншизъм и неглижиране на волята на суверена. Анти-ГЕРБ риториката може и да е атрактивна, но не е и ефективна", посочи още председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС.

Според нея парламентарните партии не са имали пространство, на което да постигнат консенсус поне по важните теми за обществото.

"Настоящият президент Румен Радев се превърна в лидер на безизходицата, на която ставаме свидетели днес. Уважаеми колеги, днес ние от ГЕРБ препотвърждаваме ангажимента да работим активно за възстановяване на политическия диалог, както го направихме в началото, за да загърбим егото си, надскочим обидите и да преодолеем ударите", заяви още Десислава Атанасова.

Тя изрази надежда това да е последното заседание на 46-ия парламент, тъй като според нея е изчерпан.

"Време е всички да отидем на избори. Призовавам президентът да не злоупотребява с Конституцията, да не поставя повече условия на парламента, а просто да пожелае успех на политическите партии", каза още Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен: Искрено и най-безкористно завиждам на оптимизма ти, браво. Дай малко свежа надежда - на заем, ако може :).
34
2
 
4
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Аз пък като я гледам таз хубавица, ми се иска да е зима, пухкав сняг да вали, пък аз да съм една снежинка и да литна-прелитна, да кацна на Деси на устата и там да се разтопя... Ашколсун на мъж й дето я търпи, щото аз сигурно хич няма да мога.Ама аз по-горе "разтопя" ли казах2 Объркал съм бе.
33
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пак избори иска плащай си маааа 100 милиона аз ли да плащам :)))
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, немъ страшно! И следващия парламент ще се изчерпи набързо! -)))) Конфигурацията му няма да е по различна от днешния!!! Догодина, пролета пак ще има избори! Залагам две дини и два пъпеша! -))))))
31
0
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До ОК Ами гледай си Чалгата , там всички са с "държавническо" мислене и визия! Особено СлаФчу и Тошко! Всъщност, СлаФчу да не е свалил обеците, и вече да е станал държавник?
30
1
 
8
 
! Отговори
Член 1 преди 2 години
Деси мийте ги тия ваште,че почна да намирисва тая партия
29
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Деса поетеса Виктор Калев :)))
28
0
 
0
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
Да, и двете се оказаха правилни. *** и разбери. Аз проверих и не знам вече. А уж имах 6 по граматика и да ти имам граматиката.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15. Ами не, отвори си правописния речник. И двете са правилни. Пък това да им беше проблемът (дори и да беше проблем) на 90% от пишещите тук...
26
4
 
15
 
! Отговори
ОК преди 2 години
Добре е Г-жа Атанасова, че нямаш визия, личностна стойност и присъствие! Липсва Ви държавническо мислене,компетентен изказ, аргументирано лично мнение, професионална позиция(в каквато и да е област) и политическа тежест! А този малък детински-емоционален текст е написан от външни, доверени и скъпо платени PR-и на групата за теглене на милиарди ЕВРО-заеми - ГЕРБ.
25
6
 
19
 
! Отговори
Миндил преди 2 години
Едно нещо е изчерпано със сигурност мозъчните ти клетки , хората които гласуват за тези безочливи крадци Герб също.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С едни и същи действия не може да чакаш различен резултат!!!
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези депутати и стари муцуни са изчерпани! И в следващия ако се наврат същите значи ще е изчерпан от самото начало! Оставки на всички!
22
2
 
21
 
! Отговори
Bo преди 2 години
Едно и също почваш да повтаряш мила....да не те гони вече деменцията. Ами то като управлението ви едно и също........
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчегъртвай!
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и ГЕРБ са се изчерпали
19
3
 
9
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Дежурният цензор на сайтчето представящ се тука за Цанко и всякакъв ,днес яката ще громи антиквите !Хаха!
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво са е нахилила. Фанала е Господа за пеша. Мъни, мъни....
17
16
 
10
 
! Отговори
Цанко преди 2 години
Хайдееее троляците щом чуят ГЕРП като строени плъ-Хове изскачат от дупките и започват да пласират органичната си злоба ,защото иначе ще вземат да се гръмнат.Смешни и жалки сте бе.За колко се продавате?
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но пък има широка душа (')