Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, обясни социалният министър

Няма списък за уволнения в държавата, категоричен е Гълъб Донев
18 сеп 2021 09:51, Елка Василева
84
Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, обясни социалният министър
Снимка: архив, БГНЕС

Заръката на президента Румен Радев към всеки един член на служебното правителство беше да запази своя неутралитет, да бъде далеч от политическите партии, да изпълнява своите задължения и да може да подготви едни честни и справедливи избори, да минимизира купения вот, така че да се проведат през ноември месец избори 2 в 1. Това обясни пред БНТ Гълъб Донев, вицепремиер и служебен министър на труда и социалната политика.

Разбира се, че това което се случи с актуализацията на трите закона в НС, приличаше по-скоро на предизборна кампания, отколкото на един смислен парламентарен дебат, призна Донев.

За голяма част от българските пенсионери това е единствения доход, който получават. 47% от българските пенсионери живеят в риск от бедност и социално изключване, обясни социалният министър.

Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, категоричен е Донев. Актуализацията на ДОО беше направена така, че да бъде гарантирана финансовата стабилност на системата, подчерта министърът.

По думите му до 600 лева ще е ръстът на средната пенсия до края на годината.

На въпроса дали, докато са управлявали, Кирил Петков и Асен Василев са правели партия, Донев отговори - мисля, че не.

Няма списък за уволнения в държавата, аз поне не съм виждал такъв, категоричен е Гълъб Донев в отговор на въпрос за уволнението на проф. Асен Балтов от "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на пенсионерите, тези с по 200 лв. пенсия ще получат по 28 лв. като увеличение, а бившите ченгегета, агентите на ДС, секретарите на БКП, военните без нито ден работа и т.н., които вземат пенсии по 1500 лв. ще получат по 300 лв. увеличение. Наглеци!!!!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никой, ама наистина никой не казва след като коефициента за година прослужен стаж ще е 1,35 върху кой средномесечен доход ще се изчисляват старите пенсии. Дали според този от 2007 година (както е до сега) или друг такъв за друга година. Умуват, умуват и накрая ше изберат най-неприемливия за нас пенсионерите.
56
9
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
до шимпанзе...Защото поскъпването започна още миналата година. Още в началото на година имаше 30% инфлация. Това олио не е станало 4 лв за един ден, било е и 2,50, и 3, и 3,50, Тулупът много ясно знаеше, че Евросъюзът ще печата пари, но нарочно ни привърза по-здраво за еврото, за да им пормем част от инфлационния товар. Заслужава курш ум фтиквата, за което.
55
2
 
14
 
! Отговори
6 преди 2 години
Абре Гълъбчо, абре министърче,какви проценти , какво пенсии!?Момче , излизам от билата -за нищо вече не стига пенсията!Да изброявам ли цените наплодове и зеленчуци , меса, пилета и пр.!?Ами в аптеките!?Много скъп и труден стана животът на пенсионерите -масовите!За книги , театър ,почивка изобщо не мислим!Това е положението!
54
1
 
14
 
! Отговори
Бобо преди 2 години
Разликата между пенсиите за една и съща работа и едни и същи години стаж --на единия пенсиониран преди 13 години ,другия преди 1 година е --450 лева в полза на новия пенсионер .Да ,заплатите са се вдигнали ,но труда е един и същи , времето за пенсия едно и също .И тогава??.Тези с малки пенсии ще си останат винаги с малки . Само министерствота ще се блъска в гърдите ,че е направила добро за хората.
53
1
 
10
 
! Отговори
Пенсионера преди 2 години
Като чуя "средно ХХ%" , знам, че ще е 3-4% масовото увеличение. Не повече.За неработилите 30% и отгоре.Как да мотивират младите да си плащат коректно осигуровките, а?Колкото повече работиш и внасяш, толкова повече си прееЦАКан.
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За заплатите си направете синдикат, вдигнете стачка, ако се налага. Правителството не вдига заплатите в частния сектор, а само в държавния, срещу което вие винаги протестирате и искате те да си останат на минималната заплата. Разбира се не осъзнавате, че вдигането на заплатите в държавния сектор, дърпа нагоре и заплатите в частния сектор.
51
2
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
А ЗАПЛАТИТЕ С КОЛКО %?
50
3
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Дай Боже да е жив след 10 години, благодаря ти!
49
6
 
3
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 2 години
1.Безусловен базов доход за всички безработни 300 Е.(Прим.:Испания, Финландия и др)2.Мин.заплата поне 700 Е.(чисто)в Румъния е 620 Е.3.Мин.Пенсия = ББД=300 Е4.Държавни ЕРП.5.Нула 0% Акциз. За Домашни производства, за соб.нужди(Ток, Ракия и т.н.6. Ликвидация, нарязване и закриване на: ВСИЧКИ ТОПЛОФИКАЦИИ,Трамваен и тролеИ.7.Построяване на Държавни ФОТОВОЛТАИЧНИ централи.8.Пълна Ревизия, лустрация и Гонение на Всички КРАДЦИ 35г. Назад.9. Преследване и Наказание на Всички "Картели".10.Инвестиция в Правилно и Функционално образование.
48
6
 
2
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 2 години
1.Безусловен базов доход за всички безработни 300?.(Пример Испания, Финландия и др)2.Мин.заплата поне 700?(чисто)в Румъния е 620?.3.Мин.Пенсия = ББД=300?.4.Държавни ЕРП.5.Нула 0% Акциз. За Домашни производства, за соб.нужди(Ток, Ракия и др)6. Ликвидация, нарязване и закриване на: ВСИЧКИ ТОПЛОФИКАЦИИ,Трамваен и тролейбусен Транспорт.7.Построяване на Държавни ФОТОВОЛТАИЧНИ централи.8.Пълна Ревизия,
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионирал се през 2005 год. с максималната пенсия тогава около 300 лв.Сега със всичките увеличения за 15 години е на новата минимална пенсия. Защо трябва тогава да се осигуряваш на макс като 5-10 г. след пенсионирането си ще си на минималната пенсия или малко над нея.
46
2
 
5
 
! Отговори
До СатаНАТО преди 2 години
Е, след още 10 години ще е с минималната пенсия.
45
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
До 60 .... Пенсионирал се е през 2009 г.
44
1
 
8
 
! Отговори
??? преди 2 години
До 46 СатаНАТО и кога се е пенсионирал твоя познат с 1000 лева пенсия? Бас държа, че е в последните няколко години. Ако беше преди повече от 15 години, няма как да е 1000 лева или повече.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти всички пенсионирали се преди повече от 20 години са с минималната пенсия, както и голяма част от пенсиониралите се преди 10-20 години.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За екстракция на мъдрес се плаща 30 лв за преглед+ 15 лева за снимка+90 за изваждането на зъба. При пенсия от 300 лева, сметнете колко е. Протези /чейнета/ се поемат от НЗОК от 65 до 69 години. Ха-ха. Как ги определиха годините?
41
2
 
9
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
Проверете лидл ро и лидл бг брошура . Разликата в цените е шокираща .Евро .
40
10
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Инфлацията е благодарение на Бойко Норисов. Лично негова.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния 25 млн. население - 242 депутати ---///---- Румъния има и горна камара на парламента си.