Плевнелиев: Радев руши нашата демокрация!

Раздели жестоко нацията, смята бившият държавен глава
18 сеп 2021 22:10, Красимир Ангелов
491

"Румен Радев се заигра с етническата карта на България и вбеси ДПС. Никога досега президент не си е позволявал да направи това, което Радев направи". Това заяви президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев в студиото на "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Трябва да има човек, който да може да победи президента популист. Радев руши нашата демокрация. Това е първият президент на България, който не спазва Конституцията. Радев трябва да си ходи, за да спасим нашата демокрация. Раздели жестоко нацията", заяви още бившият държавен глава.

По думите му кандидатът за президент на ГЕРБ не трябва да бъде партиен, а широкоскроен кандидат, който да стигне до балотаж, където да събере широка подкрепа.

Още по темата
Според Плевнелиев фактът, че изборите са 2 в 1, променя до голяма степен правилата.

"Тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка, каквато допуснаха с Цецка Цачева. Тя беше много добър човек, но не беше добър кандидат, за съжаление. Партиите разсъждават, че трябва да извадят тяснопартиен кандидат, който да дръпне резултата на партиите напред. ГЕРБ не трябва да го прави", обясни Плевнелиев.

Според него в следващите два месеца Слави Трифонов ще има много поводи да се скара с президента Радев. Едната причина била създаването на политическа партия в синхрон с президентската институция, визирайки проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

"Целта е Румен Радев да има къде да отиде, ако изгуби президентските избори. Защото той няма да може да се върне в БСП. От друга гледна точка целта е този път да се управлява. Има директен удар срещу "Има такъв народ". ИТН разочарова президента да сглоби правителство. Появява се нов политически проект, за да може да управлява дуетът Христо Иванов - Румен Радев", смята президентът (2012 - 2017 г.).

Той прогнозира, че "Демократична България" ще издигне формална президентска кандидатура, след което на балотажа ще подкрепи Румен Радев. Плевнелиев е на мнение, че ИТН трябва да издигнат своя кандидатура за президент, защото „ Радев им е приготвил ножа в гърба“.

"Ще се боря за демократична България, но няма да участвам на предстоящите избори", обяви гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще остане в историята като най-великия , най-достойния ,най-социалния президент.Който строши гръбнака на крадливото чудовище ГЕРБ.Който сгромоляса на-дебелия ,най-крадливия и най-лъжливия премиер. А Плевнелиев ще си остане като най- голямото недоразумение в човешката история.Мене ме е гнус и срам само като го гледам .Затова тиквата го пляскаше по врата и му се радваше .Магарето на тиквоний!
249
3
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
До Данко Харсъзина/// Основното разделение е по няколко линии.Основното разделение е по линия богати-бедни,няма как да има единение между живеещ в имение и някой,който рови в кофите за бАклук, за да се нахрани, разделение между културни и прИстаци,разделение по линията образовани-необразовани,разделение по линията млади -стари с една дума България е толкова разделена,че ще трябва да минат десетиления,за да се говори за някакво съединение
248
18
 
12
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Waffen SS....... Разделението, което сее фигуранта няма равно на себе си бе приятел. Дори червените са разделени и половината от тях се колебаят дали да го подкрепят защотото смятат, че ги е предал.
247
19
 
13
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Руско-червените *** изпитват животинска омраза към Плевнелиев защото той беше първият политик, който имаше мъжеството в прав текст каза, че Русия е агресор, който води хибридна война срещу свободният свят и България. Това откровение му коства втори мандат защото Баце полетна на руснаците и подари президентският стол на руската марионетка Радев.
246
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росица Плевнелиева-Банова.
245
6
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
" Плевнелиев: Радев руши нашата демокрация!Раздели жестоко нацията, смята бившият държавен глава""Защото преди това,тя /нацията/ беше много единна,нали??.Трудно има единение между олигарски и хора ровещи в кофите за ***,трудно е единението между възрастни хора ограбвани и убивани почти ежедневно,от тъмносините,като убийците като правило остават ненаказани и се радват на благосклонното внимание на БХК,и други антибългарски организации щедро финансирани отвън
244
16
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До пецата...... Грешиш! Няма по-*** и омразна година от фигуранта.
243
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да не е Мата Хари ???:)))
242
8
 
22
 
! Отговори
пецата преди 2 години
плевела е единствения който сплотява нацията около омразата към него
241
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще плещите глупостите на този милионер на Баце, плащал къщата си в Гърция (вила-замък) на ръка? Написано е в гръцкия кадастър - на ръка броено пред нотариуса? По интересно е да каже как се изнася шестцифрена сума в евро през граница?
240
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя, Толупа го мина с 280км.ч ,от тогава не знае ,къде се намира милия ? Но и той е за Симитли
239
6
 
19
 
! Отговори
- преди 2 години
Юмрукът на Радев руши единствено кръглата мускулатура на герберунгелите!
238
5
 
28
 
! Отговори
Алекси преди 2 години
Това е на-слабият президент в българската история! Да не забравим, че и той е произведение на Боко...
237
4
 
23
 
! Отговори
Демокраник преди 2 години
Плевелчо, стой си в къщи и слушай синоптичката какво ще ти каже да и оплетеш
236
4
 
16
 
! Отговори
отвратен преди 2 години
Тоз е най-големият провал в световната политика.
235
1
 
10
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Вашата демокрация съществува на гърба на ститиците хиляди момчета и момичета спали в районните за една цигара коноп. Защо не ходите в Канада, САЩ, Холандия, Испания, Чехия, Дания, Гърция да се гаврите с 18 годишни по районните и зад колоните на ЦУМ? Защо не отидете да обясните на десетки милиона европееца, че са престъпници и че трябва да плащат рушвети в РПУ-та, за да не влизат в затвора докато градителите на Ваша демокрация висят по училища и дискотеки, и продрусват деца със синтетики?
234
3
 
14
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Вашата демокрация: 2004 докато Бочко беше шеф в МВР 300,000 българи са класифицирани като престъпници заради това че пушат коноп. Преджобваме 16 годишни по улиците, пишеме си досиета за неща разрешени в САЩ, Канада, Испания, Гърция, Чехия, Дания, Холанзия и т.н. Познавам десетки дилъри с по 7 условни присъди, които си плащат под масата когато ги заключат. Продавал съм коноп и аз още 2004 на 19ти блок в Младост 1 - блок на МВР. Продавахме под терасите и плащахме рушвети на куките да ни козируват.
233
3
 
16
 
! Отговори
пецата преди 2 години
чехъл я се скрий никой не ти иска мнението, вашето разбиране за демокрация е народа да бъде грабен 24/7 , а ти имаш участието в този геноцид, някой ден може и ти да си платиш на Народен съд , недей че много бързо могат да се случат нещата , виж в какво нестабилно и страшно време живеем, от тук нататък никой не знае как ще се развият нещата, Русия е застрашена а е военна сила с атомни бомби , да не стане утре да се събудим с нов 9ти Септември и да ви водят на стадионите
232
4
 
18
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
В последно време се забелязва,едно активизиране на "келнерчето".Вярно на своята същност отново търси някой виновен.Сигурно много му е харесвало,времето когато Борисов го подпляскваше по хилавото вратле,а може да изпитва желание ,пак да направи поредната мОлоумно изявление от сорта,как трябва обявим война на Русия.Само за такива,изказвания трябва да бъде подведен под съд
231
20
 
5
 
! Отговори
не съм съгласен преди 2 години
Не харесвах тази блейка ,но сега ми изглежда като сърна пред разединитела на народа хвърчилов.