Плевнелиев: Радев руши нашата демокрация!

Раздели жестоко нацията, смята бившият държавен глава
18 сеп 2021 22:10, Красимир Ангелов
491

"Румен Радев се заигра с етническата карта на България и вбеси ДПС. Никога досега президент не си е позволявал да направи това, което Радев направи". Това заяви президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев в студиото на "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Трябва да има човек, който да може да победи президента популист. Радев руши нашата демокрация. Това е първият президент на България, който не спазва Конституцията. Радев трябва да си ходи, за да спасим нашата демокрация. Раздели жестоко нацията", заяви още бившият държавен глава.

По думите му кандидатът за президент на ГЕРБ не трябва да бъде партиен, а широкоскроен кандидат, който да стигне до балотаж, където да събере широка подкрепа.

Още по темата
Според Плевнелиев фактът, че изборите са 2 в 1, променя до голяма степен правилата.

"Тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка, каквато допуснаха с Цецка Цачева. Тя беше много добър човек, но не беше добър кандидат, за съжаление. Партиите разсъждават, че трябва да извадят тяснопартиен кандидат, който да дръпне резултата на партиите напред. ГЕРБ не трябва да го прави", обясни Плевнелиев.

Според него в следващите два месеца Слави Трифонов ще има много поводи да се скара с президента Радев. Едната причина била създаването на политическа партия в синхрон с президентската институция, визирайки проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

"Целта е Румен Радев да има къде да отиде, ако изгуби президентските избори. Защото той няма да може да се върне в БСП. От друга гледна точка целта е този път да се управлява. Има директен удар срещу "Има такъв народ". ИТН разочарова президента да сглоби правителство. Появява се нов политически проект, за да може да управлява дуетът Христо Иванов - Румен Радев", смята президентът (2012 - 2017 г.).

Той прогнозира, че "Демократична България" ще издигне формална президентска кандидатура, след което на балотажа ще подкрепи Румен Радев. Плевнелиев е на мнение, че ИТН трябва да издигнат своя кандидатура за президент, защото „ Радев им е приготвил ножа в гърба“.

"Ще се боря за демократична България, но няма да участвам на предстоящите избори", обяви гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама кво си въобразява тоая елен, немедлено и зофордически да върнр ситеруги дето е придобил по случаен и нерегламентиран начим дорде е решавал неотлиожни президентските задачи на президента в президенството и то по най президентскиа начин. дефакто кой е бил обождан на разцеп задамо израстяттолкосвеликолени руги
209
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пленелиев ... пЛезидент ... пЛезидент ...На децата ще им е забавно ... Пак го издигнете ... :)
208
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това дрънкало пак го изкараха на мегдана да плямпа. Явно много са я окъсали феновете на Вожда-еднокнижник. Нека всички го видят каква карикатура е.
207
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вашата демокация не е нашата демокрация. Мафията вън. Нищо не руши, просто вие не разбирате демокрацията. Купона свърши, държавата не ви е бащиния.
206
2
 
11
 
! Отговори
Голям кеф! преди 2 години
Предлагам плевнята да агитира за ваксиниране,така хептен никой няма да се вакса:)
205
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как ша си позволи някой президент да направи това, което Радев направи? че вие всичките сте *** на ДПС и поган. Че даже и го заявява в ефир тоя клoyн. Точно така вика, да го махнат. Хаха. Виждате ли ги и чакате тези да оправят България?..... Що Радев бил го питал оня коя му е родината. Ами правилно го пита, та после и му отговори - Тогава ще работите за интересите на България а не за интересите на чужда държава. Много правилно. Ще гласувам за Радев отново. Дано само БСП не го издигне.
204
2
 
17
 
! Отговори
Факт! преди 2 години
Няма по-голямо дъно от Плевнята в президентската институция!Сашка Васева да стане президент пак ще е по-добре!Факт!
203
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 261 ... Имаше едно валяче ... За боядисване ... Пухкавото коте ... Не знам защо ... Но винаги, когато тоя ми го изпраскат по медиите ... Почвам да боядисвам ... :)
202
8
 
1
 
! Отговори
До 255 преди 2 години
Няма никакво значение как ще се отрази на Плевналиев,това е профанско,въпреки че изнася само извесни факти за персоната Радев.Важно за новия президент,привилегията да получи този който няма да предаде обществения интерес в полза на олигарси,кукловиди,за чужди интереси,и няма да проиграе националния суверенитет заради власт.По действията и контактите ще ги познаете,а не по приказки от хиляда и една нощ.Трябва ни позитивен човек надпартиен,не военен,а висока класа дипломат с познания и морал
201
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз и той, такава излагация е - Желю Желев задмина чак. Не знае кръгом да прави, чуди се накъде да се обърне и накрая се клатушка кат матрьошка. Иначе президент беше. Беше, щот го сложиха. Гласчето му виж - мечи кат котка. Хахааааааа. Демокрацията му рушали - алооо, вие разрушихте всичко де що имаше направено, оставихте народа на минуси отсекъде, той за демокрацията си реве. Неам думи...
200
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечтая си Росен Президент и Прокурор, Бойко заместник президент и основен ям ми тафинен доставчик
199
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тогава пак за Радев ще си гласуваме ,за да получи инфаркт този ***.
198
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев няма да го избираме,няма за какво.Пет години предизборна кампания,защото е договорил да съсипе страната ни.Остави олигарсите да го въртят на пръста си,затова пречеше през цялото време страната да се развива,Сега съюз с прокопиевци и не само,девиза на Черепа, няма леви,няма десни за протеста му вече не важи.Ще излъже и социалистите които се мятат кой на къде.Но в крайна сметка който плаща той поръчва музиката,а платците са ония зад кадър.Накрая държавата пропадне ,а други ще гледат сеир
197
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ на бунището на историята.
196
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време такива като Радев ги обявяваха за врагове от партията. И после цял живот в окови.
195
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя най-добре да си трае, че получава едни грешни 30000 лв. за това, че е бил президент, а той реално беше марионетка. Тя жена му умря от смях, като го избраха. Господ го наказа, но той пак не увира. ***.
194
13
 
1
 
! Отговори
Касиер преди 2 години
Касиерът съветва. Ако подкрепяте пРезидента, искайте пари от руското посолство! Те плащат добре на предателите. В другия случай, свържете се посолството на САЩ. Имате шанс не само за пари, но и някоя Зелена Карта може да ви навести. The choice is yours.
193
14
 
3
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Абе поплювковци,абе дребни щипалки толкова сте нищожни пред Плевнелиев.Та вие не можете да се опрете на малкия му пръст-ерудиран,истински достоен мъж постигнал много в живота благодарение на АКЪЛА си. Какво ви е виновен ,че вие сте ощетени и за вас силата и ума са юмрука.Я се скрийте бе грешки на природата
192
1
 
3
 
! Отговори
Дами и Господа: преди 2 години
Моля Ви, искам да си изкарам пари като пиша коментари във Ваша полза тук, душата ми изпадна да Ви умолявам, напишете ми номер или имейл, ще напиша и направя всичко.
191
1
 
18
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 години
Може ли тоя да спрете да му давате думата г-да журналисти? Като латерна е, едно и също си знае- "громи" Русия, плюе Радев, тук там се изтъква той какво бил направил и това е. Чували сме го хиляди пъти, нищо ново не ни казва.Благодаря