ВМРО с протестна акция, блокира движението около ЦУМ

Привърженици на партията протестираха срещу цените на тока
18 сеп 2021 17:27, Красимир Ангелов
104
ВМРО с протестна акция, блокира движението около ЦУМ
Снимка: ВМРО

Протестна акция на ВМРО блокира предупредително кръстовището на бул. „Т. Александров“ пред ЦУМ.

Половинчасовата акция е срещу драстично повишаващите се цени на електроенергията, горивата, парното и продуктите от първа необходимост, съобщиха от партията.

Под проливния дъжд в София привърженици на "войводите" блокираха столичното кръстовище и поискаха оставката на енергийния министър Андрей Живков.

В центъра на протеста беше българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, заместник-председателите на Организацията доц. Милен Михов, Искрен Веселинов и Атанас Стоянов, който е и кмет на Сандански, членовете на националното ръководство Александър Сиди, Красимир Богданов, Борис Вангелов, председателят на Националната женска организация д-р Султанка Петрова, представители на младежката организация и граждани.

По-рано през деня се проведе Организационен съвет на ВМРО, на който беше взето решение за поредица от действия, насочени към заостряне на общественото внимание за овладяване на социалната криза, която е следствие от инфлацията, която по думите на партията е довела до обедняването на населението.

Час преди гражданския протест войводите пуснаха и своите искания към държавата и предупредиха, че ако не се предприемат спешни мерки, в това число закриване на КЕРВ и спиране на износа на електроенергия, изненадващите протестни действия в цялата страна ще прераснат в гражданско неподчинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Какво е КЕРВ и и кои са МВРО и Дявол Престъпников?
41
5
 
11
 
! Отговори
Ценовик преди 2 години
Ще има фалити. Отиде държавата.
40
16
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Само така, пълен тормоз на фигуранта и неговата некадърна шайка.
39
9
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Уми ли ги дъжда тия суджуци и *** :)))
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина трябва да се спре продаването на Ел енергия на вън. Не може съседите да ползват евтина Ел енергия от нас, а ние да доплащаме разликата от джоба си. Това е нечувано.
37
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един шкембелия, втори шкембелия, трети джамбаз и ето го ВМРО.....хахаха :))) Излезли с чадърите и си лафят некакви неща, сега на това му виаме протест :))
36
7
 
14
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
До ВМРО и да си смените името, щото сте срам за тази абревиатура... Да стане сега Ботьов да ви види какви сте "патреоте" първо вас щеше да очисти, а после другите ***.Сменете името, че го петните.
35
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез се вяснаха в пространството, бях ги забравил че съществуват :)) Еми хубаво протестират, ама дали някой ще ги чуе, това е друг въпрос :)
34
11
 
13
 
! Отговори
хъша преди 2 години
Типично популистко активиране преди избори
33
10
 
10
 
! Отговори
ВМРО преди 2 години
Изтребителите Ф16/70 нови- наденички ще са в срок доставени в България!!! Обзалагам се на каквато сума каже някой от руските тролеи в тоя форум! И ще загуби баса, понеже всички до един са лъжци и българофоби! А за днешния протест- това е само началото, защото каквото направиха за нашите пенсионери българските Патриоти през последните 4 години, комунистите на Радев руския го унищожиха за ТРИ месеца! Срам и позор за такива бюджетни ПРИВАТИЗАТОРИ като служебните! Ние тръгваме в защита на България!
32
2
 
4
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Ето статия от 2020.... Накратко ранните му версии са били 30млн$. Но последните 70/72 били мн.по скъпи- 64млн$.....The F-16 was created as a light and maneuverable fighter jet that would offer an affordable alternative to the F-15. Its older variants cost roughly $30 million apiece cheaper than the vast majority of contemporary fighters but the most advanced ones are really quite pricey - 64mln$.Ами 64х8 са 512млн!!!! Къде е разликата бе агент Иван и агент Буда? Къде?
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парламент нвма да видят.
30
4
 
14
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
И пак да попитам 280-290млн$ за ЕДИН 40годишен самолет - нека кажем, че не е толкова зле?!? Ама къде са самолетите, и кой плаща предварително ЦЯЛАТА сума?!?Оня просто си плати такса спокойствие, а вие си тролвайте на воля и гледайте Ф16 на картинки, щото на живо няма да ги видите.
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу цените на тока протеста трябва да е в Брюксел. Нали те искат да им плащаме вредни . Те искаха и ,,пазарни цени на газа,, от по 800 долара вместо твърди цени . Ако тия протестират в София значи искат референдум за напускане на ЕС .
28
4
 
7
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Четете бе имате Гугъл.....Еърбъс А380 (Airbus A380) е двупалубен, широкофюзелажен самолет с четири турбовентилаторни, двуконтурни, реактивни двигателя. Произведен е от европейския авиационен консорциум Airbus. Към 2017 година Еърбъс А380 е най-големият пътнически самолет в света. ЕДИНИЧНА ЦЕНА 432.6млн$. а нашите ф 16 ни струват над 280млн$ и то не за един, а пакетна цена, е га ти отстъпката са ни дали. А сега пак цъкайте минуси.
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писах аз преди две години ама нито Шкембе войвода нито Скатажията още по малко Маг.арешки четат коментарите в Днес.бг. Писах че избирателите им ги псуват като хамали. Казваха да спрат да подпират яйцата на банкялията ама никой не чете.. Сега по изборите се видя че Псувните по техен адрес излезнаха наяве. Немогат да достигнат и 4 процентовата бариера. Ще гледат парламата през кривио макарон и ше си бият шамари. С тези евтини протести да не би да си мислят че ще спечелят избиратели. Да ама Не.
26
12
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
НЕЩО много почнаха да сесгъстяват облаците над главата на РУНДЬО.....А до изборите има още цели 2-месеца...хахахахааа
25
5
 
7
 
! Отговори
Абе такова ми се преди 2 години
Барбукян нещо....нема ли го на проятестууууу.....
24
13
 
9
 
! Отговори
Хунта вън! преди 2 години
Започнахме! Хунта вън!
23
6
 
5
 
! Отговори
Ши дойдъ на преди 2 години
Прутесту, ако Маямка си свали гащите и Хаджигенкаята също.