Проектът на Петков и Василев - големи очаквания и голяма отговорност

Яна Балникова: Екипът на новия проект е уверен, защото има опит
374
Проектът на Петков и Василев - големи очаквания и голяма отговорност
Снимка: БГНЕС

Според Яна Балникова, представител на новия политически проект „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков, очакванията към новия играч са много големи, както и отговорностите.

„Най-честият въпрос, който ни задават е "сигурен ли си, че знаеш с какво се захващаш?". Това, което знаем е, че има нужда от промяна и затова и ние всички скачаме в този проект“, допълни пред БНТ Балникова, която е била зам.-министър на Кирил Петков като служебен министър на икономиката.

Още по темата

„Това, което видяхме последните 4 месеца в министерството беше просто разочароващо и обезсърчаващо на много нива - където и да отворим, каквото и да пипнем, който и процес да проучим - все излиза някакъв проблем, някакъв начин, по който няма контрол къде отиват средствата в тази държава и всъщност това е нещото, което ме накара да се замисля какво мога аз да направя лично като някой, който живее в тази държава, защото аз цял живот съм живяла тук, за разлика от много други наши колеги в проекта“, посочи тя.

Според нея екипът на новия проект е уверен, защото има опит.

„Ние всички идваме от различни бизнеси, виждаме как стават там нещата, виждаме какво пречи на един бизнес в нашата държава да расте и да се развива, какво пречи на инвестициите да идват у нас. В това всъщност аз мога да помогна - в насърчаване на предприятия, на инвестиции, там е моята сила“, каза Балникова.

Според нея привличането на инвестиции е възможно основно със спиране на корупцията.

„Това, което трябва на една стабилна икономика е липса на корупция, една много силна съдебна система и това вече наистина ще помогне“, смята Балникова.

„През последните 4 месеца много работех с малките и средни предприятия и това, което виждам е, че има още много какво да се направи в посока насърчаване развитието на тези малки и средни предприятия“, допълни Балникова.
Тя даде пример с Фонда за насърчаване на малкия и средния бизнес, където бюджетът е 5 милиона лева годишно.
„Където и да отидем в Европа трябва да ни е срам от този бюджет“, категорична е Балникова.

„Ние сме готови да работим с всеки, който подкрепя нашите принципи, от там нататък всичко е въпрос на разговори, на намиране на вярната посока, смята Балникова. С общи усилия това може да бъде постигнато“, допълни тя.
„Това, с което смятам, че сме различни, е абсолютно чистото ни желание да видим една България, в която моята дъщеря, децата на нашите приятели, на всички хора, могат да живеят нормален живот, където пенсионерите получават достойни пенсии, където образованието е достъпно до всички. Това, което ни показахме за 4 месеца в министерството на икономиката е, че с желание нещата могат да се случват много бързо“, допълни Балникова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
2
 
17
 
! Отговори
ЧЕСТИТО преди 2 години
Честита промяна с Мая Манолова!
270
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Волт ..партийка от 3 г .имат връзка с Кунева ,основателя също е с ирландски паспорт бил или сага незнам )а бря че ни удари голям волтаж
269
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе важното е мутрите от изправи се седни си да си отидат вече и никога повече да не помиришат парламент!
268
4
 
15
 
! Отговори
Нека да се помни преди 2 години
1. Пътя към АДА е осеян с добри намерения! 2. Прекаленият светец и БОГУ не е драг! Много хора включително в БГ, бяхме приети в чужди университети, но не успяхме да учим там, защото не можехме да си го позволим. Кой питам аз, има средства да издържа синът си в Харвард?
267
14
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
до 287. Кой ти направи скъп тока? Петков ли? Кой взе решение да въвежда пазарниц цени на тока? Кой? Винету разбира се. Сега Винету гледа отстрани, протрива с ръце и се радва каква каша е надробил с пазарните цени на тока. Тези пазарни цени на тока за фирмите ги гласят от повече от една година, дрои срокове бяха сложили до първи юли всички да се прехвърлят на нов доставчик на ток-разбирай на скъп ток. Това е каша на Винету.
266
11
 
6
 
! Отговори
фер преди 2 години
за тези ще гласувам на изборите
265
5
 
12
 
! Отговори
Доколенков преди 2 години
Не си правете сметките без кръчмаря, т.е. без ГЕРБ, защото много хора ще гласуват пак за тях. Видяхме, че могат да бъдат една доста смислена опозиция. А може да имат пак най-много проценти. Номерът с чегъртането няма да мине!
264
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повишаването на цената на газа е по вина на европейската комисия, която води преговори с газпром и се омота в собственото си политическо хитруване и надлъгване, а пазарната икономика си има икономически закони и те не прощават.
263
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
канадецо за три месеца докара 30% нагоре а до пролетта трябва да имигрирам за мога да си платя сметките за ток вода парно ...
262
0
 
9
 
! Отговори
339 преди 2 години
800 дни ги имаше,липсваше второто.Изкалпазанихме се.Не сме и гостоприемни.Абе,лимонадажии,казваше навремето героят на Вачков.
261
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що плюете бре хора? Харесвате само,тези вече които са влезли ли? Време е за още нови политици! Старите ще си ходят!
260
3
 
14
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
Тези филми вече са ги прожектирали. И царя така разправяше - за 800 дни с прословутото бг трудолюбие... Вервайте ми! Мани бегай! Новите кандидати за лапаница...
259
2
 
10
 
! Отговори
339 преди 2 години
Това е-идват 40 годишните.А тези с 40 годишен опит си отиват.Отгоре на всичко и почтени-и те и бъдещите им партньори.
258
0
 
3
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До АнонименОт 2002г., брат, нон-стоп вървят статии за Бокича, вече цели 19 години;))) Само, че тогава нетът беше повече телефонен и малко хора го имаха, та повече вестниците го рекламираха. Политиците са продуктовото позициониране на капиталът! Но, гледай политиците и се сети, колко галагана чинат и тие, дето стоят зад капиталът;)))
257
0
 
5
 
! Отговори
Кичка Божурова преди 2 години
До До Кичка Очевидно сте сънували. Никога не съм писала същото за Слави и компания. Там нито са интелигентни, нито са млади. Лидерът им няма образование, също както ББ.
256
1
 
8
 
! Отговори
До 233 преди 2 години
Извинете, ама е хубаво да се чете и да се мисли, не само сляпо да се вярва, зщото можете лесно да направите аналогия с Остсп Бендер от известната книга и да си припомните че добрият измамник е умен красив и всява доверие, иначе няма да велик измамник.
255
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Беновска пипаАко според теб тези са умни, требва да си смениш професията.....хахахаха :)) Явно не правиш разлика между умни хора и зеленчуци, дето повтарят като папагали заучени фрази :)) Тези приказки сме ги слушали през непрестанния "преход", дори аз мога да те излъжа по добре......хахахаха :))
254
2
 
2
 
! Отговори
До Кичка преди 2 години
Уважаема госпожо, само до преди 4 месеца пишехте същото за ИТН, а всички виждаме резултата. И те бяха нови,млади,умни и красиви. Трябва да си доста *** зс 4 месеца да се хващаш два пъти на една и съща стръв, но нищо от 5431 път може и да е различно или да поумнеете и да не се хващате на ПР модела
253
3
 
2
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
До опетков Аз предпочитам умен мошеник, пред ***. Подобна игра сме играли и с Иван костов, и с Царя. Не сме играли същата игра с ББ, защото всички знаехме, че е невероятно ***. 13 години се наситихме на прости, ама много прости мошеници. Сега ще заложа на умните.
252
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кичка БожуроваИма го и това, обаче българина иска прозрачност мен, плюс това тези действат ще кажеш правят стартъп, което не върви по нашите ширини :)) Кажи какво са направили досега тези зеленчуци и ще млъкна, просто отговори :))