Румен Радев: Проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите

„Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране, заяви държавният глава
20 окт 2021 20:08, Нели Христова
625
Румен Радев: Проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите
Снимка: БГНЕС

Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас, съобщиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава заяви, че се търсят възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност. „Животът, здравето и солидарността са основните ценности в обществото и следва да се водим от тях, когато тенденцията за ръст на заболели и починали расте рязко, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват“, подчерта Румен Радев.

Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели, заяви президентът в отговор на въпрос за призиви от страна на партии за оставката на министъра на здравеопазването. „Ако има несъвършенства в заповедта, то експертите в министерствата работят за отстраняването им, но кадрови промени към момента не се налагат“, допълни държавният глава.

Румен Радев коментира, че проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите, и призова гражданите да проявят чувство за отговорност, като мислят за себе си и своите близки. „Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого на сила да се ваксинира“, изтъкна държавният глава и припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест.

Президентът посочи още, че като част от Европейския съюз нашата икономика и туризъм са свързани с останалите страни, което също трябва да поражда чувство на отговорност. „До затваряне на бизнеси няма да се стигне – учрежденията и всички фирми продължават да работят“, каза Румен Радев и отбеляза, че има приети мерки от правителството, които не са спирали да се прилагат и средства за бизнеса ще бъдат осигурени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


625
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
мали "хакнатият"неделко...целата прокуратура на пеевски отиде да види кои и как бре,продължава да манипулира,сее лъжи и си маат по 40 плюса на глупотевините...та четящите...не се плашете...изразявайте мнение!...само така ще ги отсвирим платените на дпс и гроб ***!
500
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Щщщхаха,Президента ни е избран мажоритарно от на 2 милиона българи,натискани,купувани,манипулирани,заплашвани,уволнявани...и избраха него,та "мечката"има проблем...с Народа ни...ако е мечка...да подадеш ръка на хора окървавили ръцете си с животите на Народа ни...е предателство,Моят Президент!
499
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма пандемия, Борисов такъв Борисов онакъв - само за 6месеца Радев ни разказа играта цените на каквото се сетите хвърчат, пандемията направо ние хванала за топките, хвърляме ваксини, а същевременно болниците са претъпкани и хората *** като мухи. Това всичко сътворени за има няма 6 месеца от правителството назначено лично от президента Радев. По добре да ходи в пенсия, че не мога да си представя какви може да ги натвори ако остане..
498
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много на широко се говори когато нищо не зависи от тебе. Преди да вземе властта празидента бе антиваксер анти за всички мерки взимани от правителството - назначи си министър антиваксер. Сега камъните които хвърляше по управляващите тогава сега се връщат по неговата глава и другите има за какво да го критикуват - това правителство не направи нищо за да ваксинира хората, а само хвърляше ваксини с изтекъл срок ... Сега е вероятноста за сигурен втори мандат се изпарява със бясна скорост.
497
6
 
1
 
! Отговори
..... преди 2 години
За вас е нужен п.рост водач като Боко,защото сте такива и вие гербаси дпс и всички противници на Радев , дано отново да дойде на власт хиената и да се наядете още с кражби и измами , и да не останат хора в България.
496
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжец и демагог. А само преди броени месеци насъскваше *** с размахан юмрук да свалят законно правителство . Наричаше политическите си противници и тези стотици хиляди които ги подкрепят и гласуват за тях - мутри! Сега нека види , че нещата са обратими и камъните вече летят в неговата градина.
495
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко се връща Радев ,всичко,преди година едно говореше сега друго или премълчаваш неудобните истини!Все още очакваме критики към министрите за огромната заболеваемост и ниската ваксинация.Преди говореше за,, лошо управление на пандемията ",сега мълчиш!
494
2
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 години
МЪ ТИ ДА ВИДИШ-А КОЙ ВИКАШЕ "МУТРИ ВЪН И ВДИГАШЕ ЮМРУЦИ, КОЙ ВИКАШЕ- ВИРУСЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ А МАСКИТЕ СА ЗА ДА МЪЛЧИТЕ....ТОВА ОТМЪСТИТЕЛНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ТРЯБВА ДА СИ ТРЪГНЕ ЗА ВИНАГИ.
493
1
 
12
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Ти си следващият когото ще наша март, ако излезеш из под полата на деса
492
0
 
33
 
! Отговори
Батька преди 2 години
Що не излезеш сега при шадравана да размахаш един юмрук, или те е шубе, че цяла камара от юмруци ще се стовари върху физиономията ти. И за това чучелло гласуваха милион българи преди пет години.
491
1
 
38
 
! Отговори
А преди 2 години
Миналата година защо друго говореше ?!!
490
2
 
44
 
! Отговори
хан Крум преди 2 години
Този път си прав. Проблемите ще се решат като бъде изметено президентството от тебе и антуража ти! Те министрите ти си знаят и тръпнат в очакване да се покрият в канцеларийките от които ти ги извади.
489
3
 
27
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Надут пу*як,бие и чалгаря и пожарникаря по ****тотия
488
1
 
21
 
! Отговори
72949 преди 2 години
Кармата ... кава ......К.у.ч.к.а ... е само. не остана г-н зеленчо. Нямаш място в политиката. И оная твоя клоака министър на здравеопазването - да вземе да се хвърли от Аспаруховият мост - винаги ще е закъснял.
487
0
 
32
 
! Отговори
Радньо преди 2 години
Агресия няма, на изборите ще разбереш зелен чорап как ще се оправят нещата. Хахахах
486
2
 
33
 
! Отговори
да, г-н Радев преди 2 години
Ваксинирането не е задължително. Принудително е!
485
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До azisЯ пак провери ББ дали не е бил женен? Между неженен и разведен има разлика! И не съм чул дъщеря му и внуците да са се забърквали в каши?
484
0
 
13
 
! Отговори
ЕС яко натисна Радев преди 2 години
Нямам друго обяснение за решенията от днес са утре и бръщолевиници от типа на "Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого на сила да се ваксинира, изтъкна държавният глава и припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест."
483
2
 
43
 
! Отговори
Роси преди 2 години
Значи този ,,скромен"човечец на снимката не искал да се ваксинира пред камерите и да даде добър пример,за да не си правел пиар,но да си прави пиар с юмруци,да насажда злоба ,омраза,да лъже,да плете интриги може.Що за тип е този?Та политиците трябва да бъдат пример за народа бе.Злобни,лоши,мошеници-политици,създават ,злобни,лоши,мошеници-хора. Този и такива като него трябва да изчезнат от политическата сцена
482
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха! Чорапче зеленикаво! Друга песен пееше когато същите елементи бяха насочили агресията към предишните управляващи! Ти миналата година на 3 март показа най-безотговорно среден пръст на управляващите и техните мерки. Теб те изгониха с цялата ти делегация от Естония за нарушаване на епидемиологичните им мерки. Сега, когато цялата власт е в теб друга песен запя, но вече береш плодовете на това което пося.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe