Загубите от данъци заради офшорките са за €155 млрд. годишно

ЕП прие в четвъртък резолюция за досиетата Pandora Papers
Обновена: 23 окт 2021 15:49 | 23 окт 2021 15:40, Елка Василева
24

Огромен е размерът на световното финансово богатство, концентрирано в офшорни зони. В световен мащаб загубата на данъчни приходи е в размер на около 155 млрд. евро годишно, а загубите в резултат от избягване на корпоративното данъчно облагане в ЕС варират между 50 и 70 млрд. евро на година.

Още по темата
Сумата може да достигне почти 190 млрд. евро, ако бъдат включени и други фактори, сочат анализите на данъчната обсерватория на ЕС. В четвъртък ЕП прие резолюция за досиетата Pandora Papers.

"На глобално ниво, според изследвания, в офшорните зони са около 7,9 млрд. долара, което прави около 8% от БВП на света", заяви евродепутатът Емил Радев в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Целия разговор на Милена Милотинова с Емил Радев гледайте днес от 17:30 часа в предаването "Брюксел 1".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Офшорките са част от Прехода на БСП! Нали тогава лозунгът им беше: богати хора, богата държава! Е...Вижте как богатите хора на БСП сега не искат да имаме богата държава, а парите да си останат за тях - да станат още по-богати, значи...Какво е това "държава", значи, че да я обогатяват: дават ли ти - взимай, гонят ли те - бягай! Такива са нашите "богаташи", умиращи от страх...И за какво ли са им тези пари, щом не могат да оправят дори собствената си държава?...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
16
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ЕС е толкоа импотентен...толкова зависим,признавам,че мечтая за появата на новият "Хитлер"...обичащ еврейте и ненавиждащ офшорковците и зависимите от путин,бесещ прокурори-рекетьори,предаващ олигарси като пеевски и божков...барабар с домузите на правосъдието на...САЩ!...приятели!
15
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха...поредната резолюция...бла...бла,САЩ ще решат проблема, го докараха до там ,че пеевски им се заканва бре,дпс-гроб...заплашват с етническата...някои им вярва...отчаяни ходове на отчаяни престъпници,приятели САЩ са единственият способен да защити Сваободата на човешките населяващи Планетата ни...не винаги е...ок...но е наложително...за да оцелее Света ни!САЩ имат нуждата от одобрението на хората...не е лесна битка...но ще ни има!Бог да пази САЩ!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, и 90% от офшорките са под юрисдикцията на Британската Корона.Е как да не направиш Брекзит като започнат да си пъхат носа там и да искат някаква прозрачност, къде да отидат 200 МИЛИАРДА годишно мръсни пари а?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Данъците в България се поемат от изтъняващата средна класа, богатите въпреки 10% плосък данък пак гледат да не плащат.
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще не трябват данъци сега. Или ковид и затваряне, или данъци. На тарикати ми се правят. Хем си искат данъци в пълни размери, хем спират бизнеса и искат сертификати. Е само кафето може 3 в едно и пак е супер гадно. Данъци няма да плащам, докато ме тормозите с коронавирус.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как офшорките регистрирани на други територии зарад по-ниски данъци или без данъци,кат безмитни зони,а плащат такси за услугата да извършват дейност на нея територия без да ги пропускат,също когат инвестират в производства на тез територии,които не са безмитни зони също им се отчитат дори намалени техни териториални данъци,също когат инвестират в производство на територията на безмитна зона за дейности неспецифични за безмитна зона с трафик,а на континентални държавни територии не плащат данъци.
10
4
 
1
 
! Отговори
Борисчо преди 2 години
Ще си купят крипто и пак няма да платят данъци :) нали това беше целта на хакерите от Пандора
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9 - Цифрите са от 1830-а година :D
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааа, искате да кажете загубите от КРАЖБАТА, налиии!! !
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7,9 млрд долара са около 8% от световния БВП? БВП на света около 100 млрд долара на година ли е хаха. Някой е сгрешил с цифрите нещо.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпърва ще видите загуби на приходи, рептили такива!
5
3
 
5
 
! Отговори
анархист преди 2 години
данъците са кражба. защо моите пари да отиват в джобите на угоени управници и сервилни бачкатори (граждани)? кой им дава правото??
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асен Василев с неговите 9 офшорки какво мисли по въпроса?
3
1
 
12
 
! Отговори
Питанка преди 2 години
Във фейсбук четох, че Пеевски е незаконен син на Доган и е заченат в явочна квартира?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според този евродепутати БВП на света е около 100 млрд долара, ами че то на България е около 70 млрд. Значи БВП на останалия свят е около 30 млрд. долара браво на нас.
1
3
 
14
 
! Отговори
Фрактал преди 2 години
Долният гербераст, да ни обясни как имало кражби за милиарди! Добре е.