Герджиков: Недопустимо е Радев да нарушава Конституцията

По думите му тойе знаел за двойното гражданство на Кирил Петков
27 окт 2021 15:11, Нели Христова
154
Герджиков: Недопустимо е Радев да нарушава Конституцията
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков критикува действията на Румен Радев по казуса с Кирил Петков, и посочи, че действащият държавен глава е бил наясно с двойното му гражданство. Проф. Герджиков коментира темата, след като днес Конституционният съд се произнесе по делото и обяви за противоконституционен указа на Румен Радев в частта, с която Кирил Петков е назначен за служебен министър на икономиката.

Още по темата

“Абсолютно недопустимо е българският президент да нарушава Конституцията. Нямаше да има проблем, ако г-н Радев беше казал, че е бил подведен и че не е знаел за двойното гражданство на Кирил Петков. Но той още в началото потвърди, че е бил наясно със случая, обаче смята, че не трябва да се гледа формално на конституционните разпоредби. Как българските граждани да вярват, че имаме върховенство на правото и че никой не е над закона, когато българският президент не смята за нужно да спазва основния закон на страната - Конституцията на България?“, посочи проф. Анастас Герджиков.

Според кандидата за президент, след произнасянето на Конституционния съд, Румен Радев дължи на обществото още един отговор за действията си – този защо е нарушил основния закон на страната, като е назначил Кирил Петков за служебен министър, въпреки двойното му гражданство.                        

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако герджика спечели ще има всекидневни гейпаради
45
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ибрикчията на Бойко
44
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой се крие под полата на герджика ? и защо има чекмедже криещият се ?
43
6
 
22
 
! Отговори
от СУ преди 2 години
Недопустимо е ректорът на СУ да си зареже работата по средата на мандата и да хукне по градове и села за да обслужва застарялата сикаджийска мутра!
42
1
 
14
 
! Отговори
Мата Хари преди 2 години
Абе не мога да разбера кой номер му е червилото *** така де много ми аресва цвета и нюанса.
41
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дянков стана министър с двойно гражданство, но щом е за хора от герб явно конституцията може да се пренебрегне, прикриха се нещата там. сега им спряха кранчето и тези, дето преди управляваха и не спазваха закона, сега надигат най-силния вой.
40
14
 
7
 
! Отговори
престъпления радев преди 2 години
радефф сега ще го пекат на шиш а накрая ще го добара Гешев и айде в панделата руско чу4ело
39
4
 
16
 
! Отговори
ХП преди 2 години
Никой няма право да нарушава Конституцията в Бг, с изключение на Бацо, но той все пак е Вожд, при това Винету!!!!! -))))))))))
38
3
 
17
 
! Отговори
Taka e! преди 2 години
Недопустимо е обаче и ректор на университет да държи на работа плагиати и да ги покровителства за сметка на засегнатите от тяхното плагиатство. Особено, ако говорим за Софийския университет "Св. Климент Охридски", за неговия ректор Анастас Герджиков и за неговия вече бивш служител Плаги Илиев.
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ли ми се види че Плевнята беше в пъти по харен от този глъм.
36
10
 
17
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Аз пък ще гласувам за Радев
35
16
 
9
 
! Отговори
Още един отговор преди 2 години
дължи Фигуранта, защо даже и да не е знаел за двойното гражданство в момента в който е разбрал, че има такъв проблем не е изгонил веднага Кирчо Лъжеца и съответно отменил всичките му актове. В действията на Радев има злоумишленост, която не може да се оправдае с незнание.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оди му го лапай домъдищата и кихни ако косми погълнеш. как на кой бе? он че те утепа ако не го измълзеш и си намажеш на филийка мъжката му маьонеза. И тва ми било рехтурт
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че кандидата на ГЕРБ е точно Герджиков, но се правят на интересни! то, си е ясно направо
32
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, и тоз почна да плюе. Нали уж беше много интелигентен, щеше да обединява всички, ама като гледам започнал е да изпълнява партийни поръчки. Радев ще си носи отговорността, ама ти къде се месиш, като си още много далеч от нивото на Радев?
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и други професионални становища по казуса. В България в последните 12 г. На отговорни позиции са поставяни посредствени хора, държани в подчинение и пълна манипулация. Те не са и професионалисти.
30
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков на 15.11.21г. ще бъде на работното си място в Университета. Изпълнил дълга си към ГЕРБ, но не го избрали....Изживява последните си дни на слава...За него ще гласуват единствено тези, които харесват нежни мъже.....и се вълнуват от еднополови бракове
29
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
До ПРЕЗИДЕНТА Е УБИЕЦ - Смокинови листа и Русоя са ти виновни. Комедиант!
28
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 2 години
Герджиков е точно на място - в редиците на ПП ГРОБ
27
12
 
3
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТА Е УБИЕЦ преди 2 години
В ХОД Е ГЕНОЦИДА НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БАЛКАНИТЕ С К-19 ЗА ДА СЕ УГОДИ НА РУСКИЯ ГОСПОДАР ОТ МОСКВА , ЗА СЛАГАНЕ НА РЪКА ВЪРХУ "БАЛКАНСКИЯ ПОТОК"!...ПРИ ТАЗИ СМЪРТНОСТ ПО 130-ЧОВЕКА ДНЕВНО----"ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ" Е САМО "СМОКИНОВОТО ЛИСТО"-- ПРИКРИВАЩО ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА РАДЕВ!ПАНДЕМИЯТА ЩЕ ВВЗИМА ОЩЕ ТРУПОВЕ ---РАДЕВ И КАЦАРОВ НА ТРИБУНАЛА В ХАГА!