Политолози: Бъдещият кабинет няма да има дълъг живот

Очаква ни едно ляво-либерално правителство
17 ное 2021 22:30, Анисия Иванова
71

Румен Радев е искал да привлече националистическия вот с изказването си за "Родината на Мустафа Карадайъ", което възпалило етнически конфликт и напомнило на българските турци за Възродителния процес. Това смята политологът Цветанка Андреева.

"Когато Радев се бореше за свалянето на санкциите срещу Русия, тогава някак забравяше, че е НАТО-вски генерал. Изведнъж после влезе удобно в тази си роля. Днес пак е български генерал срещу турска държава. Това е долен национализъм, пропагандна и компроматна война, която надминава желанието за втори мандат", заяви Андреева пред "Денят ON AIR".

"Същото важеше за Бойко Борисов, когато беше министър-председател – ходеше да търси ръкуване с Доналд Тръмп, постоянно се хвалеше как го е потупвал", изтъкна от своя страна политологът Георги Киряков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Андреева контрира Киряков, че министър-председателите не се ползват със същия ранг като президентите, но според него е недопустимо премиерът да демонстрира близост с европейски или световен лидер.

Нито Канада, нито САЩ стоят зад "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев, смята Киряков. Андреева обаче намира за тревожна връзката на "Продължаваме промяната" с Радев.

"И днес се питаме доколко президентът кадрува, доколко ще формира това коалиционно мнозинство, доколко другите партии са съгласни с подобна намеса на Румен Радев. Не сме слепи, видяхме как "Продължаваме промяната" се роди от президентската институция", посочи тя.

Според двамата политолози бъдещият кабинет няма да има дълъг живот.

По думите на Киряков президентът е длъжен да вземе участие в сформирането на правителство, тъй като бил обвиняван, че е стоял пасивно в миналите две Народни събрание.

"Ако има избирателна активност по-ниска от първия тур, гласовете ще бъдат намалено пропорционално и за двамата кандидати. Да не говорим, че ще има консолидация на вот антиГЕРБ, което ще помогне на Радев да спечели убедително балотажа", прогнозира той.

Според Андреева балотажът може да се превърне във възпроизводство на сблъсъка "ляво-дясно", който сякаш се позабрави у нас.

"Може би това е някакво връщане на нормалността. Да видим и в парламента дясна опозиция на ляво-центристко правителство – това са индикации, че вървим към оздравяване на политическия процес", отбеляза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ,мирише,направо вони на шорош,ама то някои целите са си омазани и вече са свикнали с вонята
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще прави Кира Язовиро когато Херо и дядо Байдън очакват подкрепа за Македония?!Ако откаже Байдън ще го накаже като лошо момче,ако приеме ние българите ще го влачим по жълтите павета!Така че идват нови избори!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа къв е мундщук, еггасси! Обаче мисирката ееее направо огин !
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, ще има....Вашите прогнози може да си ги заврете някъде....
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма понятие като 'долен национализъм' на тази Андреева й има нещо
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаха поне малко чувство за срам и приличие всичките тъй наречени политолози,социолози,лъжеолози и тем подобни,биха се покрили в дън земята от неудобството,че не стават за нищо друго освен да лъготят и демагогстват!!! Провалиха се тотално с прогнозите за изборите и никой за нищо не им вярва! Е,само Чекмеджан им повярвал и се надявал до последно,че отново "ще ги бие всичките" Затова в последните дни е наврян в миша дупка и още не може да зацепи какво му се е случило!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиционерите впрегнаха в работа всички дрънкачи на глупости и пробити балалайки.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше такива предупреждения и за предишните два парламента,но никой не му е приятно да си спомня стари шлагери!
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, поне една добра промяна
12
15
 
7
 
! Отговори
зАз преди 2 години
"""""Политолози: Бъдещият кабинет няма да има дълъг живот"""" ----- Естествено, не е нужно да си политолог, за да го разбереш! Но по-важното е, че с края на Тиквата ние най сетне правим първата крачка и излизаме от тъй наречения "Преход" на Мутрокрацията въведен от вишето ръководство на ДС на БКП още в края на 1991 година. Няма да е лесно, но има надежда...
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това Алена ли им го каза или някоя друга врачка?
10
12
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Горкия Боко,вече трети ден след изборите се е...покрил и ни гък,ни...стон.Още не може да разбере,как така преди вота все...водеше с десетина % и бе първи а след вота се...срина.Доста пари му...отмъкнаха платените полит.врачки и те са...доволни,но Боко не е,защото не може да нарежда...кабинет.Няма...правда на този свят...нямааа.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като не познаха за победителя на изборите сега пък колко малко щяло да изкара новото правителство.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи разбирачи. И като толкова пророкуват, ще взема да им звънна за числата от тотото на следващия тираж.
7
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега се вижда колко голямо е влиянието на Руската олигархия в България.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези двамата са като остриета и дават по-радикални мнения и по-остри нападки към враговете на ГЕРБ. Другите хранени хора на ГЕРБ от политолозите и антрополозите, не искат да дават такива остри и нападателни мнения и обвинения. Сигурно струва и по-скъпо услугата и повече страда авторитетът и искат повече пари.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става Руски агенти навсякъде по всички студия,телевизии,радия,интернет медии.Става страшно.САЩ и ЕС да помагат да се освободим официално то Русия.
4
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези платени хранени хора на ГЕРБ се показват само при голям зор. Сигурно струват скъпо и ГЕРБ не може да си ги позволи. По-евтините антрополози и политолози всеки ден са на амбразурата да бранят ГЕРБ. Голям зор мъчи ГЕРБ.
3
4
 
13
 
! Отговори
CAT преди 2 години
Това са пълни глупости. Удобни приказки на някой.. Платени ***.
2
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, това са тези същите които предричаха и победата на ГЕРБ ама не стана