Възраждане ще е опозиция, няма да подкрепи правителството

Партията ще се бори срещу задължителната ваксинация
133
Възраждане ще е опозиция, няма да подкрепи правителството
Снимка: БГНЕС

Няма да подкрепим коалиционно правителство, защото не виждаме ангажираност с темите, които ни вълнуват, обяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред bTV.

„Искам да знам защо беше въведена тази мярка и под чужд натиск ли стана това. Зеленият сертификат е вреден, антисоциален и той създава само проблеми в обществото, трябва да бъде отменен. Виждаме, че хората, които са в преговарящия екип от четирите партии, заявяват, че трябва да остане“, коментира Костадинов.
Той отбеляза, че защитават позицията на мнозинството, защото голяма част от хората в България не желаят да се ваксинират и да има зелени сертификати.

„Ситуацията с пандемията следва своя собствена логика. Виждаме, че бройката на заразените в официалната статистика не се влияе по никакъв начин нито от затварянията, нито от зелените сертификати“, каза Костадинов. Според него заразените се увеличават през есента, зимата и пролетта, когато са обичайните върхове на респираторните заболявания.

„Ще се борим срещу задължителната ваксинация с всички средства и няма да допуснем това в България“, заяви
Костадинов.  

Според него всички заявки, обявени по време на преговорите за формиране на кабинет, са плод на допълнителен държавен дълг от 2 милиарда лева.

„Ако ние още от сега заложим увеличаване на доходи на цената на дълг, означава, че всяка година трябва да теглим по 2 милиарда“, обясни той. По думите му има достатъчно средства, заложени в бюджета – най-вече в сферата на администрацията, които могат да бъдат оптимизирани.

„Минималната работна заплата трябва да се вдига регулярно, защото сме безкрайно изостанали от средното европейско ниво. Това, което се предлага е добро, но въпросът е кой ще плати сметката. В тази ситуация можем с преразпределение на средствата в бюджета да допуснем една минимална заплата от 700 лв.“, посочи Костадин Костадинов.

Според него добавката към пенсиите трябва да продължи да се дава. „Това е една безкрайно закъсняла компенсация, това е може би единственото хубаво нещо, което се случи покрай пандемията в България“, каза той.
Константинов коментира и високите цени на електроенергията. Според него първо трябва да се промени методиката, по която действа българската енергийна борса, защото тя в момента много лесно може да бъде блокирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И следващият път ще гледаш парламента отвън !!
102
7
 
6
 
! Отговори
Моето скромно мнение преди 2 години
е че в случая Копейкин е много прав без да се съюзява с Борисф,Методиев!До пролета на следващата година когато тази фалшива компания се разпадне,начело с тия двамца ярко изразени мошеници,Копейкин ще набере сили и ще стане минимум 3-а сила в следващият парламент!
101
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"ВРАГЪТ НА МОЯ ВРАГ Е МОЙ ПРИЯТЕЛ"...герп са БЕЗУСЛОВНА опозиция на новата власт,депесето-ТОЖЕ...Е,сега и "Барабар Петко с мъжете"-въпросния Костадинов, са обяви за КАТЕГОРИЧНА "ОПОЗИЦИЯ"...И така..Троицата плеснаха с ръце и са прегърнаха и са заклеха да ровичкат в духът на "Караджата"..ЗАЕДНО В СЪПРОТИВАТА....Честито!../или на един език:..-РЕЗИЛь!../
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не очаквах нещо смислено от тоя мошеник
99
5
 
5
 
! Отговори
Ей папагали преди 2 години
Троляка продължава да дълбае дъното. Много страх, много злоба, ей! Имала ли къщата на Костадинов ипотека, ами да, има, отиди да му искаш документите като не вярваш! Жена му си била купила апартамент. И какво? Все едно им знаете целия живот, всякакви законни обяснения са възможни, какво толкова сте се вманиачили! На Възраждане сто пъти им правиха данъчни проверки, не са намирали 300 хил. за имоти на Костадинов. Ако бяха намерили нередност щяха да вият до небесата по медиите!
98
3
 
6
 
! Отговори
До кореняк преди 2 години
Прав си в анализа. Само да допълня, че Възраждане изпълнява ролята на ВМРО - с Бойко гласува навсякъде и хваща по-радикалните избиратели, които не биха гласували за Бойко. Ето и примерът -веднага в опозиция заедно с Бойко и ДПС.
97
7
 
11
 
! Отговори
Кореняк Варналия преди 2 години
Костадинов се прави на паднал от Марс. Разчита на това, че много хора не го знаят кой е. Той беше от ВМРО при Каракачанов но се разсърди, че не го направиха депутат и си направи партия. Понеже патриоти много той се писа Русофил и като не можа няколко пъти с това да влезе в парламента се писа антиваксер и хвана по голямата част от тъпанарите. Всъщност няколкото му неуспеха на избори в личен план за него беше успех защото с партийната субсидия си купи къща и кола. Бог да пази България!
96
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбирам го на Копейкин. Едни пари текат от москва към България за пропаганда и русофилство. Ако не ги вземе той, ще ги вземе Малинов, Сидеров или някой друг. Парите не миришат, даже и руските.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Спеца За какво и е на опозицията да е обединена?
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костя, не е московски.Костя е, като О,Браян за недоволните.
93
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последните 15год.от Бургас и Варна започнаха да се появяват едни рубли,едни копейки на политическата сцена. Странна работа. Преди ги нямаше.
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То лакмуса накъде гледат не е дали "ще подкрепи правителството", а дали ще "подкрепи Радев". Всички знаем, че отговора е "да".
91
0
 
2
 
! Отговори
Адам Опел преди 2 години
***!!!
90
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя си купи веднага къща и апартамент на цена си,след като открадна субсидията .А Волен, завалията живее под наем .
89
0
 
4
 
! Отговори
мангал преди 2 години
До ...Опитайте фашизъм, аз ще наблюдавам с интерес!
88
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костя копейкин ще прави каквото му кажат от Москва
87
30
 
23
 
! Отговори
очаквайте преди 2 години
скоро някоя изцепка на Коце Възрожденеца. Тези без такива простотии няма как да просъществуват. Еднодневки влезли в парламента на вълната на антиваксърството.
86
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане: "Ще се борим с мединцинския фашизъм!"Култът на ваксистите: "ВИЕ СТЪ ФЪШИСТИИИ!!!1111"Ниво на самоосъзнаване: култист ваксист. Инцидентно, колкото на варен охльов.
85
15
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
Опитахме капитализъм,опитахме социализъм,опитахме демократизъм - все не се получава,ами хайде сега да пробваме с фашизъм,белким се получи нещо...
84
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лично аз няма да се учудя, ако скоро в Австрия, Белгия и пр. държави с подобни улични сцени на вече наблюдаваните неотдавна - се появят по няколко като костя и, ако някой се учуди, значи не е с всичкия си. Плодовете на насилието винаги са горчиви, господа.