Адвокат, владеещ 3 езика и обичащ спорта: Кой е Никола Минчев?

Той стана най-младият председател на парламента в новата история
312

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Донякъде изненадващо, едно непознато за обществото лице пое председателството на  47-ото Народно събрание. Адвокатът Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ ще трябва да овладява страстите в парламента, където ще има общо 7 парламентарни групи.

Кандидатурата му беше подкрепена от 158 депутати. 72 се въздържаха, 1 беше против.

Още по темата
Парламентарна традиция е председателят на НС да е от най-голямата парламентарна група, като и този път тя беше спазена.

Изборът на Минчев е исторически, защото със своите 34 години той става най-младият парламентарен шеф в най-новата ни истоирия.

Кой обаче е Никола Минчев?

Роден през 1987 година, той е завършил 91-ва Немската езикова гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Кариерата му започва в най-голямата адвокатска кантора в България "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков".

Митев бе избран за народен представител от Перник, където бе водач на листата на формацията на Кирил Петков.

Владее български, английски и немски език. Като адвокат работи в сферите на недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Признава, че е фен на футбола, обича и спорта.

"Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип“, каза Минчев при представянето на проекта "Продължаваме промяната".

"През годините се доказа като отличен професионалист, непримирим боец за каузи с активна гражданска позиция. Вярвам, че тези негови качества, както и доброто му образование, почтеност и постоянство ще допринесат много за 47-ото НС. Той ще служи за най-добрата кауза", заяви Кирил Петков при предложението на кандидатурата на Минчев.

Самият Минчев бе един от първите, присъединили се към политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
2
 
10
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
3 езика :)
244
6
 
9
 
! Отговори
Дедо от село преди 2 години
До ОберщурмбанфюрерГрешиш приятелю Защото:1.кралицата на UK. владее английски и френски/донякъде и латински, все пак е била мед.сестра/2.Борис Джонсън английски и испански3.Макрон френски и испански4.Путин руски и немски/ като резидент на ГРУ /.Не мога да не се сдържа да те попитам на какъв език говори баш майстора от Банкя.Задавам този въпрос защото според CV му е инж., доктор на науките? По какво?Защото аз го видях как спи по време на връчването на Нобеловите награди! Спи, хърка!!
243
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато гледах събраните в пленарната заедно депутати/повече нема да им видите очите на огромната част/ ме поразиха простите и порочни лица на "народните избраници" Избрани с 33% от броя на гласоподавателите. Т.е -те са ДЪЛБОКО НЕЛЕГИТИМНИ. за това по-добре да си затварят устата...
242
1
 
18
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Българският народ, не от сега, си има едно наум за всички адвокати. Тъй, че остава само нашата максима: Да доживеем, та да видим...
241
2
 
23
 
! Отговори
От мен преди 2 години
Народно събрание или ДКМС
240
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да слагаш минус вземи и прочети за квантовите вируси. Това е.
239
1
 
25
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Не мога да остана безучастен към мненията на форумни творци, които плямпат врели-некипели, че ГЕРБ е избрал Пеевски за шеф на ДАНС. Точно обратното, цялата парламентарна група на ГЕРБ демонстративно напусна пленарната зала на Народното събрание и НЕ гласува за Пеевски. За него гласуваха БКП-БСП и ДПС, в нарушение на Конституцията, отнемайки изборът за шеф на ДАНС да се извършва от Президента. Тогавашният премиер Орешарски беше също натиснат от "външни сили" и предложи Прас-Прес.
238
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще преобладават хора които не владеят български така че авторчето е право важно е да владее и български поне за сега. Половината народ не може нито да чете нито да пише нито на български нито на никакъв език. Познават само числата и калкулатора и затова въвеждат цифровизация.
237
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До четете пик от мен съвет четете за квантов вирус за да разберете какво ни готвят кукловодите.
236
0
 
20
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Нейно Величество, Кралицата на Обединеното Кралство, владее английски - говоримо и писмено, Борис Джонсън, Прайм Министър на Великобритания е научил английски и го владее без да се гелпи. Президентът на Франция Мосю Макрон - говори френски, следващият Канцлер на ФРГ може да пише и да говори на немски, Джорд Буш Младши - е с доказани говорими и писмени качества на английски, Владимир Путин може да говори и руский, да пише и разпознава въпросният език.
235
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владеел 3 езика, единият български... хахахаххаха закривай това смешно сайтче йахахахахха
234
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пише че знае английски и немски и е корпоративен адвокат. Сами преценете дали е достатъчно само това. Щял да ръководи 240 лица но това не е точно така понеже председателя е пръв сред равни. Моите уважения по принцип.
233
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да отива в чалга-партията, там търсят марионетки с езици.
232
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали някой ще ОСПОРВА, ЧЕ ЦЕЦКА Цачева спря гласуване с чужди КАРТИ? Дали някой ще каже как е унижила депутат от опозицията? Тя умееше да общува с всички! ДРУГОТО Е ЗЛОБНИ ПАПАГАЛСКИ ПОВТАРЯНИ КЛИШЕТА!
231
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето дуаена доктор Кирилов се представи много добре. Всичко останало ме разочарова до дъното на душата. Не се видя чувсво за отговорност.няма достопочтенност и всичко е някак безлично и сиво.
230
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До по по долния...Цеца и Цвета имаха жизнен опит а това е важно. Цвета си преглътна геройски всичко а това е достойно за уважение. Освен това тя има добре поддържана визия а това е много важно. Поста е представителен и изисква улегнал човек който да вдъхва доверие. Добре би било да има административен опит.За мен днешния парламентарен ден е едно голямо разочарование.
229
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите политици и особено настоящите нямат родословно дърво . Никой не знае къде са родени кои са родителите им. Срамуват ли се или просто спестяват важна информация. Като са възпитаници на престижни универистети да погледнат данните на другите световни политици. За повечето от тях има информация за предците им и партийните им принадлежности. Нашите са все неродени моми и момци.Този момък е най важният след президента и вицепрезидента, а ние не знаем кой е.
228
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Герб и дпс не издигнаха своя кандидатура от уважение към избирателите си които не са лукови глави нали.Защо не подкрепиха кандидата на Възраждане, който изглеждаше много добре но не искаха да обсъждат кандидатурите изобще. Мисля че народа е разочарован от първия ден. Много несериозно поведение и неуважително
227
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Български английски"? Представих си.
226
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестърчето про-сто уж беше много отворен, а не може една свързана с ГЕРБ фирма или институция да каже.