Кои постове в управлението са ясни и как ще изглежда бъдещият кабинет?

Днес се очаква бъдещите коалиционни партньори да постигнат споразумение
5 дек 2021 10:05, Петя Славова
67
Кои постове в управлението са ясни и как ще изглежда бъдещият кабинет?
Снимка: БГНЕС

Днес се очаква да има постигнато споразумение между бъдещите коалиционни партньори в новото правителство.

 "Продължаваме промяната", БСП ,"Има такъв народ" и "Демоктратична България" са вероятните партии, които влизат в управлението на страната. Очаква се всяка партия да има по един вицепремиер, обявиха лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев.

Още по темата

Очаква се тази вечер да е готова чернова на коалиционното споразумение. Документът трябва да бъде одобрен и от ръководствата на партиите, за да се стигне до подписването му, съобщава БНТ.

Консултациите за кабинет ще са два дни, Предполага се, че Кирил Петков може да е новият премиер на страната.
Асен Василев се предполага да е вицепремиер и министър на финансите. Разбра се също, че новата формация ще предложи служебния министър Бойко Рашков да продължи работата си във вътрешното министрество.

Очаква се и Николай Денков да запази поста си в образованието, защото преди дни желанието за съвместна работа в следващо редовно правителство беше потвърдено и от двете страни. Имената на всички кандидати за министри в новия кабинет вероятно ще бъдат обявени другата седмица.

Василев и Петков посочиха, че структурата и състава на Министерския съвет все още се уточняват с партньорите от другите три формации.

В петък Асен Василев заяви пред "Панорама", че очаква  новото поколение в политиката да подреди държавата.

"Силно се надяваме, че ще успеем да изкараме 4-годишен мандат", заяви той. Целите според него са да се спрат течовете и корупцията, както и да се овладеят енергийната, здравна и политическа криза.

Също така приоритетно ще се работи да се вдигнат доходите в страната и да има икономически растеж.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека си сложат Рашков, това ще придаде допълнителна притегателна сила за протестите напролет. Ще очакваме тогава чашката лично да идва при протестиращите и да раздава цветя на хвърлящите по него гнили зеленчуци и др. неща.
28
7
 
29
 
! Отговори
Ново поколение!? преди 2 години
Ново поколение в политиката!? Смях ли, плач ли!? Бойко Рашков - пенсионер, пияница и сатрап на ДС другарите, той ли ви е новото поколение в политиката!?
27
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце избега ли в Барселона като чу за Рашков?
26
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надяваме се Рашков да закрие крамвишарницата ГЕРП.
25
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 Ти явно си фен на корпулентните, нискочели герои на Алеко Константинов, но нека те светна - предпочитанията на добралите се до държавната софра в София пpoвинциалисти-геpбери не се споделят от мислещите и културни хора. Със срам си спомням последните десетина години и се надявам мутpoпитeците да изчезнат час по-скоро да си харчат гепените европари някъде далеч, далеч оттук! Да затворим тази срамна страница!
24
12
 
7
 
! Отговори
Свръхистината преди 2 години
Кирил и Васил са мохикани от горите в Масачузетс. Чингачгук и Хоукай ще вземат скалпа на Винету.
23
13
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
САМО ЕДИН ДЕН В НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ !!! НЯМА ГИ ОМРАЗНИТЕ ПАТЕРИЦИ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ КАРАКАЧАНСКАТА , КАРАКАНЧЕВА , БОЛЕН , ВИНКЕЛ , МАГАРЕШКИ ,ЯНЕТО ......!!!!! ПРАВЕТЕ БЪЛГАРИЯ !!!
22
5
 
9
 
! Отговори
перко преди 2 години
ПАТРИОТ Е: ДУША ДАВА...................... .БЛАЖЕННИ ВЯРВАЩИТЕ!
21
6
 
21
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Вече 30 години даваме шанс на бивши комунисти и техните деца. Безсмислено е да губим още 4 години. Ама хайде, гласувахте за тях, ще ги изтърпим малко.
20
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и какво като са комунистически внуци? певицата на Абба е дъщеря на нацистки военнопрестъпник, а Нелсън Мандела беше осъждан и лежал 19 години в затвор. Да не би роднините им да са ги направили известни и успели? Дайте им шанс, а ако стъпят накриво - ето го площада и паветата; няма да е за първи път някой да го гонят със сопи.
19
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституцията прочетоха ли?
18
4
 
23
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Дежурната усмивка на баш "спасителя" на България...
17
8
 
29
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 2 години
Проекта на новото правителство: Комунист,ДС милиционер,комунист,ДС милиционер..........
16
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившия човек Рашков е една латерна. Една седмица преди избори се разшета из гетата за салам и цигари на вересия и след това залита из софийските кръчми !
15
26
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Рашко заслужава да продължи напред промяната, защото унищожи платеното гласуване в гетата. Да за Винету и неговите индианци Рашко е кошмар и загубиха гласовете от гетата, но ако искаме да живеем в нормална държава, където партиите не разчитат на купените гласове от гетата това е начина. Затова беше и ниската избирателна активност. Без гетата няма как в България да има висока избирателна активност, защото гетата ни са многочислени с много народ в тях.
14
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че махнахме диктатора Боко. С тези новите клоуни лесно ще се справим и ще въведем пряка демокрация в България. Власт на народа, без партии, без правителство и без парламент и безФатмаци! Долу Чалгария! Да живее Конфедерацията!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Пеканов?
12
13
 
38
 
! Отговори
София преди 2 години
Мене ме е срам, че за Премиер ще бъде предложен, и вероятно избран, един закононарушител-погазил Конституцията, за шеф на МВР ще бъде предложен, и вероятно избран, един тоталитарен милиционер, за шеф на финансите ще бъде предложен, и вероятно избран обвиняем за интелектуална кражба, че лице ощетило НАП с 1.5 милиона продължава да е шеф на НАП...че лице поругало Конституцията е преизбран за президент. И, всичко е със съдействието на всички политици/ управници и опозиция/. Бог да пази България
11
12
 
6
 
! Отговори
Сдал - приел преди 2 години
След като клиентелистко-корупционната ОПГ начело с мутропожарникаря се похаби и вмириса в ролята на изпълнител на американските интереси в обслужващата територия България, спешно и успешно беше подготвен новия състав от наместници. И беше натрапен с груба откровеност, защото на повечето хора тук отдавна им е писнало и не им дреме за "избори", а за останалите се знаеше горе-долу как ще гласуват. Тоест всичко се промени, за да си остане все същото.
10
23
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
МИНИСТЪР РАШКОВ УСПЯ ДА СЕ СПРАВИ С ПЪЛЧИЩАТА НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ И ЦВЕТАНОВ , НО С ОРДИТЕ НА КАРАДАРЛАЯ НА ВСЕКИ ЩЕ Е ТРУДНО !!! ДАНО ПРОДЪЛЖАВА ДА Е МИНИСТЪР !!!