Петър Маринов: Ген. Атанасов никога не е бил част от статуквото

По думите му опозицията се страхува от него
22 дек 2021 22:40, Нели Христова
93

"Комисиите са конституирани. Това, което "Демократична България" успя да се договори, е, че имаме представител във всяка една от комисиите, като получихме председателските места в Комисията за българите в чужбина. ГЕРБ подкрепиха Костадин Костадинов, което за мен беше странно решение. Но за неин председател беше избрана Антоанета Цонева. Икономическата комисия, която се оглавява от Мартин Димитров и "Вътрешна сигурност" от ген. Атанасов", каза депутатът от "Демократична България" Петър Маринов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него разпределението в комисиите е справедливо.

"Ген. Атанасов никога не е бил част от статуквото, въпреки това беше призивът да си оттегли кандидатурата. Опозицията до голяма степен се страхува, защото може би е един от най-подготвените хора в държавата по темите за сигурността. Но трябва да се предприемат действия, за да можем да скъсаме с този корупционен модел, който беше налаган досега", допълни Маринов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Има такъв народ" все пак подкрепиха кандидатурата на ген. Атанасов.

"Коалицията се развива в правилната посока. Има тези договорености, които бяха направени по време на преговорите. По отношение на ИТН - бих казал, че тяхното поведение е малко по-непредсказуемо, но не сме изненадани", подчерта депутатът.

Той самият ще членува в две комисии - икономическата и тази за електронното управление.

"От 2007 година насам бюджетният излишък в края на годината този път ще бъде разпределен от Народното събрание, а не от МС. Народното събрание е органът, който трябва да разпределя бюджетните средства. Тези пари ще бъдат разпределени за подпомагане както на пенсионери, така и на бизнеса. Цената на тока е прекалено висока. Тепърва трябва да се мисли за мерки за тази част от бизнеса, която не може да се справи. С мораториуми проблемите не се решават", коментира Петър Маринов.

По думите му тази година бюджетният дефицит не е толкова голям, колкото беше прогнозиран.

"Диференцирани ставки за ДДС са нож с две остриета. И веднъж отворена тази Кутия на Пандора - всеки, който е с по-добра аргументация, ще посочи защо е важно да получи диференцирано ДДС. Данъчните облекчения не могат да се ползват за подпомагане. Държавата трябва да прецени къде и кой има конкретна нужда, а не да бъде за всички. А малкият бизнес е нужно да бъде оставен да работи", категоричен е народният представител от ДБ.

Попитан дали е необходима комисия, която да разследва машинния вот на последните избори, Маринов отговори: Това бяха три загубени часа, истинската цел беше дискредитиране на машинния вот. И това, което наблюдавахме, е един доста добър урок по демагогия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали щеше да сдава лидерският пост заради слабите изборни резултати? Или тов беше само комунистическа постановка?
47
2
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Илиев Тези лъжи може да ги разправяш на младите и красивите, но ние помним... терора на МВР и ДС, и затворените граници и картечници, арестите за виц, празните магазини, заплатите"работиш-не работиш 100 лв., привилегиите и резиденциите за отговорните другари... Помним как само деца на избрани другари от БКП и ДС ги приемаха да следват право, а ние блъскахме в МЕИ, после за нас задължително разпределение, а за тях членство в БКП и ДС, чужбина , посолства, дружества, съдилища, прокуратура, МВР.
46
2
 
18
 
! Отговори
SS преди 2 години
Е КАК Е СТАНАЛ ГЕНЕРАЛ КАТО НЕ Е БИЛ ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО ? ТИЯ НИ МИСЛЯТ ЗА АБДАЛИ !
45
1
 
15
 
! Отговори
FACT преди 2 години
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОВАЛАТА!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народ, който ще се закичи след 2 месеца с мартеници от Китай - не може да бъде унищожен.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последният оцелял да загаси лампите на България!
42
2
 
13
 
! Отговори
Мекокитков преди 2 години
палавата джуджевидна генералка е от друго статукво.....
41
14
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До Катя Катьо, Борисов е участвал във възродителния процес като ченге. Той самият си го призна отдавна. Не е убил никого, поне с това е чист. Убийства на турци е имало в Родопите, той е служил в Разградско.
40
2
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Е как да не е бил част от статуквото. Бил е назначен за окръжен прокурор на Разград, директно от ЦК на БКП. А бе кого заблуждават тия от Дай България. Гaднияt Костов я създаде тая партия, разцепи СДС и сега много удобно се оттегли в пенсия... Много хора, които би трябвало да са интелигентни, продължават да му вярват!
39
1
 
15
 
! Отговори
До Катя преди 2 години
Лошото е , че всички плащаме. И ще продължаваме, но не фалшивата промяна.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес вие много ли харесвате тези мошеници, че триете постове?Срамота!
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#ДемократичнаБългария, как така пък един от вас, така наречените ,,демократи" ,,десни", не се появи от не-комунистическа фамилия?Или само фамилиите с тежко комунистическо минало са помазани да раждат демократически водачи?
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Yes, Bulgaria осребряват много добре минималните си резултати от изборите. Направо са майстори в обсебването на постове и съответно държавна пара. Избрани със срамно ниска подкрепа - около 6% от близо 30% избирателна активност, което означава, че номиналното* доверие към тях е в рамките на до 2% общо..
35
17
 
3
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Добре сте развеселили Атанасов. И при социализъма имаше престъпност, която се бореше от МВР и прокурори. Като си завършил право, нали трябва да работиш нещо. Не е участвал във възродителния процес, защото турците не ги съдеха, а такива като Борисов ги биеха и направо ги гонеха в Турция. Никога не е бил член на БКП. С реформаторския блок подкрепяше една година герб и после му бяха опозиция. Не е бил управленец, а депутат. На фона на разните депутати-*** е опитен, принципен и последователен.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно ли?
33
2
 
18
 
! Отговори
8790 преди 2 години
Ако Гнома-прокурор на Живков не е от статуквото, аз съм трамвай.... Ей, вие на маймуни не обърнахте. И, нима си мислите, че ви вярваме??? Нагли, лъжливи, крадливи и грозни дУпетати и секЛетарци, още малко и ще валят камъни!
32
1
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ехааааааа, някои тарикати участват в цели 2 комисии. Значи ПЛЮС депутатската заплата от 10 000 лева на месец, още поне 20 000 = 30 000 лева на месец. Кире Лъжата така съкрати администрацията, че парите на уволнените да идат само при тях :))) Тарикат момче, завършило е дистанционно Харвард, досущ като моята любовница....от компютъра и с тестове
31
2
 
19
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Тия се надпреварват да лъжат повече от комунистите! Атанасов си мирише на дръто ДС-ченге не по-различно от ортодоксалният комунист...Рашков! И двамата пеят една и съща ария, и се надпреварват кой е по-гнусен в манипулациите!
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биографията на Атанас Атанасов сама говори за него. Къде е работил преди 1989 година? Съдия и прокурор в Руси и Разград, по време на възродителен процес. Коментарът е излишен
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДСарите се подиграват на народа. Толкова нагло поведение не е имало НИКОГА в новата ни история. Ако така мислят да отричат, че ПП не са никаква промяна, а са точно червеното статукво, понапудрено с малко фейкове уж "западняци", тотално са се объркали. Личи си от хиляди километри, че ДС си намести хората навсякъде във властта, често и след отвратителни нагли кандидатури.