НСО пази премиера и пред дома му, той отказал да се премести в Бояна

Търсят квартира за гардовете до жилището на Петков
88
НСО пази премиера и пред дома му, той отказал да се премести в Бояна
Снимка: БГНЕС

НСО охранява 24 часа премиера Кирил Петков пред входа на дома му, както и пред кооперацията, в която живее. На разположение на министър-председателя са и джип и лимузина със шофьори от службата, както и един резервен екип от петима от НСО.

Денонощната охрана на министър-председателя е от 10 човека, като единият екип е резервен. За него се издирва квартира в близост до дома на министър-председателя, за да се спазят правилата на службата. Резервният екип е в готовност във всеки момент да тръгне с премиера.

Бивши служители на НСО обясниха пред “Труд”, че охраната на Петков ще е доста по-скъпа заради отказа му да се премести във вилата на “Секвоя” в Бояна, където са осигурени всички условия за охраната.

Друг проблем е желанието на министър-председателя да ходи пеша, където освен двете коли на НСО, които го следват, около него са и поне трима гардове, които вървят пеша.

За разлика от другите ВИП персони, които по закон се охраняват, президент, премиер и председател на НС нямат право да се откажат от услугите на НСО. Единственият начин това да се случи е чрез промяна на закона за службата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: НСОКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Стар софиянец преди 2 години
Ами това е един ужас и голяма пречка за съкооператорите в блока ,защото има и пост пред вратата му на етажа! Приятелите, близките ,а и всички комшии имат проблем ,защото трябва да минават през филтър непрекъснато ,все едно са посетители на министерски.съвет !......М/у впрочем така беше и Беров на времето в блок до ,,Плиска" и мой колега беше меко казано изнервен от това че няма как една сбирка като хората да направиш в собственият си дом
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сещате ли се, че за да го обикалят 2-3 горили със слушалки в ухото и да му седят пред входната врата, за да може той да демонстрира колко е народен човек, това излиза в пъти по-скъпо и се плаща от всички нас?? Аман от позьорчета..
62
5
 
12
 
! Отговори
Македонеца преди 2 години
С това покачване на цените не е много добра идеята да е сред хората.
61
3
 
7
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Ходенето пеш е вид спорт, а пък колко пари и бижута съм намирала, евала
60
11
 
27
 
! Отговори
Никола Панайотов преди 2 години
Ако ,Петков иска да е нормален човек,не трябва да му се пречи ,да се промени закона и НСО да не пречи ,всеки интелигентен човек знае че ако иска някой да го стреля никой няма да може да го опази, та Петков е интелигентен и ползата да ходи пеш и да е сред хората е голяма и не му трябват охранители като на другите дюмбели и вратове.
59
6
 
6
 
! Отговори
Аааааа преди 2 години
"Език свещен на моите деди",думата пре,м,е,сти е нецензурна.
58
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той е за малко,защо да мeсти катуна?
57
19
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Киро Язовиро може само да източва!!!!
56
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков е симпатяга, но трябва да знае, че щом се е хванал на хорото трябва да играе по правилата. Ходило му се пеша, свърши тази. Не може да си правиш каквото си искаш. Достатъчно му е, че мина метър с невярната декларация.
55
6
 
17
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Какъв е добрия пример сле като пред него и след него се движат охраняващи коли Дори разходите са повече, защото около него щъка пеша допълнителна охрана. Явно Петков мисли, че тук ядем доматите с коците и може да се прави на много интересен. За съжаление има такива, които му се връзват на изтърканите номера за сметка на отъняващия си джоб.
54
2
 
10
 
! Отговори
постоль преди 2 години
Като не знаят и не могат да охраняват, може и няколко БТРа да изкарат!
53
4
 
11
 
! Отговори
До анонимен 63 преди 2 години
Правим се на интересни..Колко сигурен спеше там вожда ти?
52
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правим се на интересни, вместо да отиде в Бояна и да улесни НСО .Те хората са го измислили там са взети всички мерки за сигурност.А бе цирк .Докато е министър председател,човек от народа няма как да бъде.
51
10
 
22
 
! Отговори
Логично преди 2 години
Гледал е снимките от спалнята. Къде да отиде? В тази провинциално-Кичозна спална? Дали ще му сменят там матрака или ще се търка на подирките на вождаа?
50
10
 
25
 
! Отговори
. преди 2 години
Киро ни излиза скъпо или как, че не разбрах?
49
13
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
евалата на Кирето! всички прди него се правиха на бай Тошо и хоп в резиденция Бояна
48
21
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най евтино и безопасно ще бъде да се засели в американското посолство така ще бъде хем сигурно защитен ,хем ще получава инструкции директно от извора .
47
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този трябва да го пази не НСО с нашите пари ,а ЦРУ , все пак те са му работодатели .
46
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да се мести,като знае колко бръмбарчета му е оставил Бойко.Тулупов е толкова зъл и отмъстителен,че не би пропуснал случай да си покаже рогата.
45
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходенето пеша ще се отрази добре на гардовете,за да не загубят форма.