Даниел Митов: Какво налага свикване на КСНС за РСМ?

Според него Радев е поемал ангажименти
60
Даниел Митов: Какво налага свикване на КСНС за РСМ?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не разбирам какво налага свикването на КСНС, след като има изграден национален консенсус в България по темата за РСМ и никой не е заявил намерение да разруши този консенсус и да предложи нов. Със свикването на КСНС може да бъде счупен този консенсус, аз не знам дали не е това целта. Президентът Радев очевидно е поемал някакви ангажименти по време на двете служебни правителства и сега се опитва да прехвърли отговорността върху политическите партии за неуспеха за неизпълнение на тези ангажименти".Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ и бивш министър на външните работи.

Според него Румен Радев е длъжен да поддържа консенсуса по темата "Северна Македония".

"Трябва да се води и много активен разговор с ЕК, така че да стане ясно, че ЕС не може да си затваря очите по отношение на неизпълнението на Договора за добросъседство от страна на Скопие и трябва да застане на страната на България. Постепенно да започне да разбира, че в предстоящата преговорна рамка е необходимо да се включат изискванията на България като част от преговорния процес", посочи той.

Митов коментира, че визитата на премиера Кирил Петков в РСМ на 18 януари е жест, който дава основание да се мисли, че има намерение да се промени българската позиция.

"Когато се прави такъв жест, е важно да се обясни дали това ще промени нещо, а не да се оставят възможности за спекулации, появяват се намерения от трети страни, които не кореспондират с реалността", каза той.

"Авторитетът на партия ГЕРБ е засегнат и ние вече обявихме, че ще съдим г-н Рашков за лъжите му и несъстоятелните клеветнически твърдения. ...  Министър Бойко Рашков ще трябва да доказва твърденията си в съда, той няма да може да ги докаже", каза Митов във връзка с думите на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, че между 30 и 40% от парите, отпуснати авансово за строителството на магистрала "Хемус", са отивали в бившата управляваща партия ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Даниел Митов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боце -- приятел на неосманеца ердоан, който чертае нови карти.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом като нищо не налага според вас свикването на КСНС, не ходете при президента. Впрочем вие и *** поканени ли сте? Нали Карадайъ ефенди обяви за родина Турция, а вашият върховен бог е Боце от Банкя!
42
1
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен 41. И какво като сме в криза да изуем *** и да се наведем на РСМ - титовисти, така ли? Гърците така ли направиха като бяха в криза, къде къде по голяма от нашата, а? Аман от предатели, комунисти и нихилисти *** и майцепродавци.
41
0
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен 28 Личи си колко си неграмотен. Ти дори не си наясно, че Кирилица и Глаголица са две различни азбуки. Глаголицата е създадена от Св.Св Кирил и Методий. Кирилицата е създадена около 30 г. по късно по заповед на Св. Цар Борис 1 в Плиска. Кирилицата е изцяло българска азбука. За славянска може да се обявява само Глаголицата. Кирилица = Българица.
40
2
 
2
 
! Отговори
КОЙ е Радев..? преди 2 години
Тоя, дето опропасти държавата..
39
3
 
3
 
! Отговори
РР бил некадърник ! преди 2 години
А тоя, тоя на снимката, какъв е? Митов ае, 100% "Герберастки Нека дрЪвник" !
38
2
 
2
 
! Отговори
Дамиела Нитова... преди 2 години
...има хубава фигура, като топола, закръглена под гърба, но създава, силно притеснение във Групата, защото, примерно, край него баш-кречеталото,Томето, прилича на джОдже!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мустафа. Тя налага, а Радев изпълнява.
36
1
 
1
 
! Отговори
Дамиел Нитов преди 2 години
Колега, отстъпваш в интелекца на чаровната Герб-активиска, баба Цецка, която си загуби поста в неравна борба, а ти си някъвси БИВШ, и ЗАМ ! И като ***, много си охранен си!
35
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Отсега залагам, как Кирчо Кривата- уста ще отиде до Скопие, ще заяват че отношенията са минали на..."нов, по-висок етап", и ще обвинят Борисов за наглостта на макетата, да не спазват договора който сами са подписали! П.П. Перверзията Продължава!
34
2
 
5
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Кирчо и Кокорчо Еврофондове сънуват! Явно са ги натиснали от Брюксел, и те се чудят как да се разкрачат, че да докопат милиардите от Европа! Иначе са го издухали, и новите избори /април,май/ няма да ги спасят!
33
9
 
4
 
! Отговори
Няма да може преди 2 години
Да докаже, защото са отишли средно 27%. Нагъл лъжец.
32
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Цял ден се чудих какво мисли този юнак, сега разбрах и ще мога да спя спокойно. Дайте също мнението и на чистачката от офисите на ГЕРП, ние много се интересуваме от нея.
31
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от основните задачи на Радев е да свърши същото като Гошо Тарабата, а именно, да продаде българския национален интерес в Македония. По поръчка на същите другаре.
30
11
 
8
 
! Отговори
daniela mitova преди 2 години
Даниелке спри да замърсяваш ефирното пространство и си деъж мислите плановете за теб никой няма нужда да разбере какво решавате вие и решихте вие 2+2 не можете да решите теъгнали дс решават
29
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе този шут на сикаджията от Банкя не чу ли какво каза неговият вожд, че ако бил той в момента на власт щял да пусне веднага в ЕС сърбоманите от РСМ. Така че веднага да бяга до Банкя за да получи нови опорка от Севдето.
28
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е един възрастен човек с вече ментални проблеми и плямпа само глупости. Оглавява силовото министерство, а не отговаря физически на тези здрави и силни мъже, които командва.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
споко, скоро всички ще пишат на китайски и ще учат тяхната азбука от 5000 символа.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците по време на Ататюрк са направили огромна стъпка в развитието си като са заменили арабската азбука с латиница.
25
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирилицата ще отпадне и в България . По обявите се търси английски и турски а те са латиница. Децата на младите също емигрират и не говорят български.