Каракачанов: Доброволната военна служба е стъпка към наборната

За едно място се състезават двама души, подчерта лидерът на ВМРО
11 яну 2022 20:36, Красимир Ангелов
98
Каракачанов: Доброволната военна служба е стъпка към наборната
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов изрази своето задоволство от старта на доброволната военна служба у нас.

"Искрено се радвам, че заедно с моя екип във военното министерство и с народните представители от ВМРО създадохме възможността за доброволна военна служба. Тя е за срок от 6 месеца, като през това време на доброволците им се пази работното място. Ако те решат да постъпят на държавна работа после, то имат предимство при равни условия“, посочи Каракачанов. Той припомни, че с промените в Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, приети от правителството по негова инициатива, се е създала реална възможност за въвеждане на срочна служба в доброволния резерв - „важно действие, което увеличава броя на подготвените български мъже и жени за защита на Отечеството".

Още по темата
Според Красимир Каракачанов това е стъпка в правилната посока за връщане на наборната военна служба.

"Защитата на Отечеството е не само конституционен дълг на всеки български гражданин. Нещо повече, за нас това е първата стъпка към връщането на наборната военна служба - акт, за чието приемане ние от ВМРО настояваме и който - както прогнозирахме - все повече се налага от нарастващите геополитически рискове в нашата част от света", заяви Каракачанов.

По думите му интересът към доброволната военна служба е показателен -  за едно място кандидатстват двама души.

"Доброволната военна служба е нужна като ключов инструмент за повишаване на боеспособността и защитните сили на Българската армия. Тя е и принос към връщане на отнетото през годините на прехода достойнство на българския военнослужещ", заявява още Красимир Каракачанов, който завършва така:

"Пожелавам на новопостъпващите в Българската армия мъже и жени сила и здраве, успех във военната подготовка и в живота! Да живее България!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
9
 
! Отговори
а бе,новинари преди 2 години
Вместо глупостите на този клоун напишете дето са поканили Масларова в правителството!А *** в другите сайтове народа полудя,и на вас май не ви стиска,а!?
12
1
 
4
 
! Отговори
ТОЗИ "АГЕНТ ИВА преди 2 години
...НЯМА НИЩО С ВМРО......гръмнете лъжеца и псевдопатриота от Русе....ВАНЧЕ , ДА ГО БЕШЕ НАПРАВИЛ ПОНЕ 100-ПЪТИ ДО ДНЕС!
11
3
 
10
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Каква армия бе погледнете младежите,алкохолици,***,наркомани как тези ще държат оръжие и ще оправят военна техника?!
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Променете закона така че да имаш право да притежаваш оръжие ако не си осъждан без тези глупости да трябва да си ловец и няма да ти трябва армия. Направете стрелбища за спортна стрелба и ще имате високо обучени и горди граждани които ще си пазят държавата която ще обичат. Няма как да изселите 900 000 българи за 10г и да искате да ви служи някой!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...Днешното поколение от разглезени келешчета не знаят как се държи автомат..."________________________ А как ще се държат утре, ако група желаещи са се записали да карат военно обучение, да им плащат пари за това, докато си работят по специалността, да им пазят работата, ако пак ги викат на подготовка и т.н.? Между двете неща няма връзка. И, второ. Днешното поколение е това, което ние, предходното поколение създадем и възпитаме. Значи, лошо сме я свършили относно някои млади хора.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми запиши се ти, 6е туумбак! То сега няма и да можеш да видиш мизерията в която сме били! А съм бил във ВВС, за другите въобще не ми се мисли.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, гражданите високо се "ценят" ако доброволно отидат да пазят дебелите задни части на такъв индивид, но речеш ли да поискаш оръжие да се пазиш или възпираш престъпността и куп психопати пуснати на свобода от нелигитимния съда, охо тогава е мляскане и чуваш само не, за какво ти е, не ти трябва, ама да пазиш тумбаци, охо веднага ти дават оръжие
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оградата и паспортчето няма повече място в политиката .От 1991 г се вее в политиката айде стига толкова.
5
5
 
23
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
За какво е нужна военната служба,война ли има?Пръскане пари на вятъра, вместо да се дадат тези пари на пенсионерите и за увеличение на заплатите!
4
4
 
18
 
! Отговори
Анг Дж преди 2 години
Искам службааааа! Искам истински мъже! Смели като Шкембе воевода!
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каракачанов да обяви, ходил ли е той лично в казарма или не?Тотален популист, като всички останали псевдопатриоти в България.
2
12
 
30
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Синовете ми ще емигрират --НО, НЯМА ДА СЛУЖАТ НА ЕДНА КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА , КАТО БЪЛГАРИЯ!...ЗАБРАВЕТЕ!!
1
9
 
31
 
! Отговори
No chance! преди 2 години
Ще изпратим дори новородените си зад граница! И никога няма да стигнете до тях!