Ощетените пенсионери ще бъдат компенсирани през февруари

Повече семейства ще получат помощи за електроенергия
50
Ощетените пенсионери ще бъдат компенсирани през февруари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Политическата воля е през януари пенсионерите да не получат по-малко, отколкото са получили през декември. Тази воля остана категорична. Средства за това има и вече са преведени на НОИ. Грешката е във формула, която Националният осигурителен институт прилага. Призовавам от НОИ да излязат и да обяснят на хората. Отговорността е политическа. Още през другата седмица в парламента ще бъде гласуван текст - допълнение към закона, който ще направи възможно компенсиране на тези пенсионери, които са получили по-малка сума. Разликата ще бъде получена с пенсиите през февруари". Това обясни пред БНР вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Още по темата

Тя посочи, че обхватът на семействата, които ще получат помощи заради по-високите цени на тока, ще бъде разширен.

Според нея мораториумът върху цените на тока, парното и водата е "абсолютно необходим".

"Ако сме готови, мораториумът ще бъде вдигнат преди март", посочи Нинова.

Според нея е необходимо да се започне с преодоляване на демографската криза, която е "надпартиен и надправителствен проблем".

"Националният съвет по демография не е събиран отдавна. Всяко министерство трябва да започне да действа по мерките. Демографската политика е хоризонтална, касае и здравеопазване, и образование, и развитие на икономиката, и регионално развитие".

Нинова призна, че отново ще се кандидатира за лидер на БСП.

"Така е честно, ако иска човек отново доверие", обясни тя.

И допълни, че за нея не е непосилно да съвместява двата отговорни поста - и лидер на партия, и вицепремиер и министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: НиноваНОИпенсионери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преизчисляването на всички пенсии трябва да се направи спрямо 2020г. Не бива да се вдига безпринципно само минималната, а със съответния процент и всички останали. Много са случаите, при които постепенно пенсиите, особено средните по размер, бързо доближават до минималната и даже стават минимални. Така се дискредитира цялата система.
36
1
 
5
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 години
Сит търбух,за бедността народна - сляп и глух .А търбухът на тази персона от много отдавна е сит,че дори и пренаситил се.
35
1
 
4
 
! Отговори
Те тва е преди 2 години
*** виновен нема.Нои били виновни с методиката.Ми като се надпреварвахте в наддаването, що не питахте някой, дето елементарни сметки може да направи.И като сте удържали по-голям процент осигуровки на категорийните, сега не се правете на улави за стажа.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я...милиардите за милионерите са на точното място ,а за пенсионерите сгрешени и тия пеят същата песен като Бойко )
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
демек през февруари най после благодарение на нинова пенсионерите ще опитат на вкус какво е зеленият хайвер ХАХАХА много сте живели ама сте наивници отново ще ви подхлъзнат затова е най добре да чакате компенсацията на КУКОВО ЛЯТО
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върни на държавата парите от приватизацията и върви да живееш в Крушовица с минималната работна заплата, която осигури като вицепремиер
31
4
 
7
 
! Отговори
Бай Пеню преди 2 години
Бля бля бля - да се онодат пенсионерите!
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зозо "Ох кеф. На ви Рундю, на ви Корнелия, на ви промяна :)))))) Кеффффф.... :))))))))))))))))" И аз много се радвам, че с тези хора България се промени. Убедиха ме по-бързо да се изнеса.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според нея е необходимо да се започне с преодоляване на демографската криза" Скоро ДС ще ви прави и деца :))))
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха, оххх. Едните не умеят да смятат, а другите да мислят. Добре дошли в Бг. Драги пенсионери, не се плашете, министър Нинова ви спести 1 лев на месец от сметката за телефон - с много любов!
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, целта е по-малко пенсионери да стигнат до незаконния таван. Това им математиката от НОИ. Видяхте ли трите гуши на управителя на НОИ на обед в новините? Нямало нищо, най-много с един лев да получи някой по-малко.А що не сгрешат да дадат един лев повече, бе!?"Тази шия не е от трушия".
26
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 2 години
Аз не съм пенсионер, но в тяхна подкрепа искам да попитам, до февруари какво ще ядат.
25
3
 
14
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
НОИ си имат собствена математика. Започват от пенсията, която са ти определили при пенсионирането и после избирателно прилагат увеличенията през годините. Сега неясно защо пропускат увеличенията на пенсиите от 2017, 2018 и 2019 години.
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де фяакто се получава така, дадоха на пенсионерите 120 лв. добавки до 31.12.2021г. От 120 лв. добавки ги намалиха на 60 лв. и " преизчислиха" пенсиите така сложно и неразбираемо , че са им дадат още около 30-60 лв. за да си останат на същото ниво до 31.12.2021г. С това велико постижение в което има много ощетени се хвалеха 3 месеца.
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не внушавайте на хората, че пенсията е социално подаяние!Пенсията е резултат на стаж и заплащане, индивидуален принос в социалната система.Това не е "грешка"! Осем месеца сужебният министър приказваше едно и също , как не му стана мазол на езика!? Средно та средно 12,5%.А ограбването се премълчава.Това ли ви е прозрачността, това ли ви е промяната, това ли ви е справедливостта?Какво още ни очаква в светлото бъдеще на "продължаваната промяна"?Прикрито ограбване на достойнството на хората!?
22
2
 
10
 
! Отговори
До 25 кажете преди 2 години
Още ли не си разбрал, че така държавните служители са прецакани. Те си плащаха техния дял от осигуровките като всички останали, но един ден им намалиха заплатите, а работодателя им държавата пое и тяхната част от осигуровките. Намалението на заплатите им беше в такъв размер, че да получават чисто същата сума. Резултатът е, че те получават доста по-ниски суми, които са база осигурителен доход - болнични, пенсия при пенсиониране и още и още.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много въпросителни в тази държава следващите няколко години ще са много тежки за българия наи тежките от как е създадена българската държава.
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не ми е ясна тая математика! В учебниците пише,че когато се увеличава стойността на единия множител и се запазва стойността на другия,резултатът също се увеличава! Моята пенсия се увеличи,дори с повече,отколкото очаквах!?
19
4
 
13
 
! Отговори
Бравооооо!!! преди 2 години
,,Тати че ми купи колело". Назначиха и Масларова на държавна работа,но няма кой да си отвори очите, че БКП-БСП вече са завзели всички постове в Р. България. Е чакайте да сме в пърите редици на ЕС.Има да чакаааате.
18
2
 
14
 
! Отговори
москва преди 2 години
имаш 2 месеца и си заминавате