Протестът на "Възраждане" ескалира, пробват да влязат в НС

Има ранени полицаи и протестиращи
Обновена: 12 яну 2022 13:53 | 12 яну 2022 13:32, Александър Попов
733

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи и полиция се сблъскаха пред стълбите на Народното събрание, след като недоволстващите се опитаха да нахлуят в сградата на парламента.

Полицията е направила кордон, докато протестиращи с мегафон обясняват, че "битката им не била с полицията". Скандира се "Оставка" и че правителството не било легитимно.

Ораторът на микрофона продължава да окуражава протестиращите, призовава мъжете да излязат на "първа линия". Полицията се опитва да удържи тълпата.

Полицията изтегля по-агресивните и ги отстранява.

Има ранени полицаи и протестиращи при безредиците.

Пред сградата има няколко хиляди души.

Към 13:50 обстановката вече е спокойна, а протестиращите бяха изтласкани към бул. "Цар Освободител". На място пристигнаха линейки с медици, които оказват помощ на ранените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


733
Още по темата: протестВъзраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
506
15
 
17
 
! Отговори
Ками преди 2 години
Всички от прореста да идат добровоци в интензивните отделения. Там ще бъдат по-полезни. Тогава ще си отговорят има ли вирус и необходим ли е сертификат.
505
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплахите са от ДПС и ГЕРБ , защото бизнесът им е отрязан!!!А Проратурата обслужва ДПС и ГЕРБ.....- КТБ- Осемте Джуджета- Иванова от кв. Младост- Кюлчетата- Автомагистрали - няма известен получател( все още) , но има известен "ПОРЪЧИТЕЛ" на тези обществени поръчки! Поръчителя е част от СХЕМАТА, защото не е упражнил никакъв контрол!и т.н.....
504
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
очевидно Днec.бг е залят от платени (надявам се) *** на БСП/БКП и Продължаваме Поскъпването!
503
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Следващият път ще се много повече! Време ни е за Възраждане!
502
8
 
20
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Давай, Копейкин! Счупи и този парламент! Гледай и това трудно сформирано правителство да хвърли оставка и после да ходим още 1 година по избори. Е, вярно, че страната ще е в хаос, цените ще хвърчат всеки ден и хората ще гладуват. Ама нали за сметка на това Пеевски, Гешев и Баце от кеф ще танцуват кючек в сараите на Доган? То по някое време и теб ще те сполети съдбата на Славчо, защото на хората ще им писне от глупостите ти. Ама важното е мафията да се закрепи още малко.
501
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протест срещу зеления сертификат, който е организиран от хора със зелени сертификати! Колко *** трябва да си, че да се вържеш на приказките на коцето?! поредният шут ала Волен :)
500
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Протестиращите пробваха нова атака '' ........................ всеки ден ще е така до победата, разбирай - излизане от Нато и ЕС, и присъединяване към съюза на Съветските Социалистически Републики. Това заслужава тоя народ и тогава всички протести ще стихнат ...
499
3
 
0
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Абе тоя дето ги брои по протестите да не е от НСИ то преброяването свърши сигурно е останал без работа и трябва да заработи нещо.
498
1
 
17
 
! Отговори
do 601 преди 2 години
До noname: А защо ти не се качиш и направо във фашистка Австрия, Германия и Италия, а?Там са напълно ваксинирани, даже и ги мерят с аршин на площадите
497
2
 
4
 
! Отговори
али преди 2 години
За това което се случва последната година, никой нище не коментираше..... И тъкмо си мислех колко спокоен и примирен народ сме. Но явно напрежението се трупа...
496
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите бяха само 500 души на протеста, защото всички останали били на опашка за ваксини!
495
7
 
7
 
! Отговори
А бе преди 2 години
В държавата на лудите - Митинг всеки ден!
494
11
 
10
 
! Отговори
П.С.К. преди 2 години
Не си хабете времето да пишето - всичко,което не е в угода на това правителство и Радев - моментално се изтрива !!! Вече ни отнемат и свободата на словото !!! ОСТАВКА !
493
9
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
няма ли президента да покани миротворците от масква?
492
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йоло Денев там ли е ?
491
5
 
7
 
! Отговори
Кака Мара преди 2 години
Видях на митинга Борисов маскиран като Канна Рачева
490
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се сформира ли сега парламентарна комисия за пострадалите от митинга?Понеже миналата година по ТВ студията излязоха повече бити , отколкото охраняващи полицаи имаше.
489
10
 
15
 
! Отговори
демагогия преди 2 години
Копеикин за има няма десет години обиколи шест различни партии,нацъфка си г...за с инжекции,но има хора които му вярват,на това аз нямам определение с което да го нарека
488
3
 
9
 
! Отговори
ссс преди 2 години
До АнонименТо не е ясно дали не са и копейки, и евро и долари. Те такива срам нямат от алчност.
487
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 595Алоо, индивида страдащ от далекогледство. На 15.6.2020г. същите излязоха на протест: "Ние сме народ, а не сме ***"! За очен не знам дали си, но за пациент на "амебата", шеф на лудницата в Курило си тамън!