Мирчев: Най-важни са цените на тока, газта и бизнеса

Цените са екстремни, обстоятелствата форсмажорни
16 яну 2022 12:45, Александър Попов
101
Мирчев: Най-важни са цените на тока, газта и бизнеса
Снимка: БГНЕС

Най-важното в момента са цените на тока, на природния газ и начинът, по който ще бъде компенсиран бизнесът, каза народният представител от "Демократична България" Ивайло Мирчев пред БНТ.

“Цените са екстремни, това е безспорно. Обстоятелствата са меко казано форсмажорни. Надявам се и бизнесът да оцени този ход, който правителството предприема в момента. Според мен кабинетът успява да вземе сравнително адекватни мерки”, каза Мирчев и подчерта, че страната не би била в енергийна криза, ако прокуратурата бяха независими и си вършеха работата.

"Енергийният сектор е овладян от определени олигархични-мафиотски структури. Ако прокуратурата искаше да си върши работата, можеше да направи проверка в “Булгаргаз”. Увеличаването на цената на един енергиен ресурс е заплаха за националната сигурност. Има възможност да се внесе по-евтин газ, но "Булгаргаз", който трябва да защитава интереса на България, не го прави. А прокуратурата бездейства”, каза той.

Ивайло Мирчев заяви, че КЕВР трябва да влезе в ролята на независим регулатор, неповлиян от управляващите. Той отново припомни, че в момента, в който се формираше новото правителство енергийният регулатор се опита да вдигне цената на тока.

“Ако помните една фирма искаше да купи ЧЕЗ България и имаше изтекъл запис на Бойко Борисов, в който той казва: “Те не се съобразяват с мен, да отиде КФН да ги удари”. Той поръчва на един регулатор да ги удари. После се чудим защо шефът на КЕВР Иван Иванов стои на пресконференциите до Борисов. Каква е работата на председателя на независим регулатор да стои до политическото лице?”, попита Мирчев.

Той сподели очакванията си, че КЕВР ще взема адекватни решения неповлияни от властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: Ивайло Мирчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Мирчен дори не може да се изкаже адекватно. хаххах
70
0
 
2
 
! Отговори
Милен преди 2 години
Самият Мирчев представлява такива олигархични-мафиотски структури, само че тези дето се надямат да се доредят до държавната софра чрез него и аверите му от ДБ!
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да му разбра грухтенето?
68
0
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Откритието на векът?!Цените на тока и манджата зависели само и изключително от Гешев,затуй като турели техен човек на неговото място,нещата рязко щели да се оправят?!Това е най новата версия на приказки за деца от Братя Грим и от Андерсен,а може би последен сборник от Руские народнъйе сказки??!!А може би ръцете на де,белян го сърбят и му се търкат лотарийни билетчета,а производителят им е запрян в Дубай от лошите Цацаров и Гешев,да му са невиди!!
67
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно изказване с факти и логика, и стигаме пак до въпроса защо борисов е още на свобода?
66
1
 
11
 
! Отговори
Шопар.. преди 2 години
издънка на комунист, играещ ролята на десен ляв сектант.......скрий се в червената ***....
65
0
 
3
 
! Отговори
ТЪп преди 2 години
Енергийният сектор е овладян от определени олигархични-мафиотски структури. Ако прокуратурата искаше да си върши работата, можеше да направи проверка в Булгаргаз. И НЕ САМО ТАМ!
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнеса да си калкулира цените в стоките и ако оцелее. Спрете да подпомагате кухи фирми и да точите бюджета
63
2
 
9
 
! Отговори
гост преди 2 години
защо за бизнеса ? който от стотици милиони обеднява и започва да печели дестки милиони ,а хората на минилана пенсия заплата дори и средна вече праите не стигатат
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието?? Колко е цената на бизнеса?
61
1
 
21
 
! Отговори
1 преди 2 години
Тоя само като погледна и почвам да си търся пушката
60
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За този не е здравословно да е край кацата с меда, баницата и кокала. ОСТАВКА!
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се е освинил завалията. А се подиграваше на Пеевски и го кръстиха Шиши, но Шиши е Мирчев и то ще се гръмне скоро като гледам костюма няма да му стане скоро.
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеевски е предал всички свои авоари на Мирчев. И веднага си пролича по външния вид. Бедният Пеевски гладува, а това прасе се тъпче с парите на Пеевски.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко срещу Пеевски е било само дискриминация по тегло. Човекът вече е невинен. Публиката търси нова жертва за атака. Хвърлете нов Шиши на тълпата. Тълпата има нужда от нов Шиши,поради загубата на стария.
56
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирчев: Най-важни са цените на тока, газта и бизнеса. Ами регулирай ги, Прасчо. Стига се занимава с декларации и ядене.
55
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не, първо Гешев. Пълно задоволяване на крал Мун. Гешев падне ли и ставаме Дубай на балканите. Други проблеми нямаме.
54
0
 
18
 
! Отговори
?!? преди 2 години
От думите на тоя излиза, че прокуратурата пише законите и подписва договорите. А Булгаргаз строй газопроводи и сключва международни договори от името на България. Това изключва правителството и парламента въобще да правят нещо по въпроса. Значи или тоя много лъже, или много не е наред с акъла. Във всички случаи не е за парламента.
53
0
 
11
 
! Отговори
izh преди 2 години
Явно любовта и икономическата връзка между редакторите и сценаристите на гореизложения екземпляр е неразрушима. Иначе нямаше да премахнат коментара ми в който - забележете добре нямаше нито една дума извън литературния речник. То големия обир предстои, иначе др. Путин ще остане без предмостие в Европа. Абе гладно куче не лае
52
0
 
16
 
! Отговори
ха, ха преди 2 години
Шиши, Шиши, нямаш толкова мозък да се занимаваш с държавни дела. Не се излагай!