БСП решава дали Корнелия Нинова да остане лидер на партията

50-ият конгрес ще обсъжда и резултатите от изборите
22 яну 2022 09:35, Петя Славова
33
БСП решава дали Корнелия Нинова да остане лидер на партията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На конгрес Българската социалистическа партия ще реши дали Корнелия Нинова да остане лидер на партията. 50-ият конгрес ще обсъжда и резултатите от изборите.

Корнелия Нинова подаде оставка от поста лидер на БСП след като излязоха резултатите от парламентарните избори на 14 ноември. Тогава тя каза, че поема отговорността за загубата. Но към момента БСП е част от управляващото мнозинство. А Нинова – вицепремиер и министър.

Пред БНР политологът Юрий Асланов каза, че вече има призиви от различни организации в страната Нинова да оттегли оставката си. Това вече се е случвало на конгреса през 2019 година.

Оставката може и да не бъде приета. Тогава ще отпадне и изборът на нов лидер.  

"Без да се реши лидерският проблем, който касае стила и метода на ръководството, наложено от Нинова няма шансове да се реши нито един от големите въпроси", каза Юрий Асланов.

Крум Зарков е единственият заявил, че иска да оглави левицата. И той и Нинова са за това изборът да е пряк -  от членовете на БСП, а не на делегати от конгреса. Единствено Нинова обаче е получавала подкрепа при тези условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как само си личи,че Курналина и Боко ханъм са се учили от един и същ комунист. И двамата оставки хвърлят и все за началници се гласят! Ако не са началници, ще реват, ще умират, но няма да са редови членове! Затова и Боко ханъм все е кандидат дупедатка, но ако партията няма да излъчва Министър Председателка, то Боко ханъм веднага се отказва от редовата позиция. И Курналина като нея подава оставка и пак се гласи да е вождовица!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
коя е БСП да решава бе ... ?!
22
2
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До файда йок Не бъркай комунисти с псевдокомунисти...Още Ботев говори за комунизъм, но всяко нещо, и най-доброто, попаднало в лоши ръце става нещо друго..Днес нямаме комунисти със сигурност! Избиха ги, смазаха ги, очерниха ги, съсипаха ги за да седнат на техните места...Става ли въпрос за власт, нещата се променят! Ето защо не трябва да има комунистически партии! Ако наистина си комунист, може да работиш с успех във всяка партия без да се афишираш..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено ,че другарката Червена шапчица ще бъде лидер. Тази партия все едно е Северна Корея.
20
0
 
4
 
! Отговори
решение преди 2 години
Партията се закрива лидера остава.
19
1
 
3
 
! Отговори
файда йок преди 2 години
До Анонимен 18Чакай от умрял писмо!В България комунисти винаги е имало,има и ще има!Народ,който чака друг да му дава на готово за нищо не става!Ако я няма БКП-БСП отново ще я измислят,в това бъди сигурен!
18
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАЯ ПОЗВОЛИ ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ ФАЛШИФИЦИРАНИ ОТ РУМЕН РАДЕВ И БСП ДА БЪДЕ ОКРАДЕНО С МАШИНИТЕ НАЙ-МАЛКО С 1/3 ОТ ГЛАСОВЕТЕ ИМ В ПОЛЗА НА ПАРТИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКАТА ПОДМЯНА ! А МОЖЕШЕ ДА СЕ БРОЯ РАЗПИСКИТЕ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ СЛЕД КАТО ХВАНАХА 1000 НЕДЕКЛАРИРАНИ МАШИНИ ГОТОВИ ДА ПОДМЕНЯТ ПРАВИЛНО НАСТРОЕНИТЕ!
17
3
 
5
 
! Отговори
Повече преди 2 години
Не трябва да стои. Стана вицепрезидент и едно голямо нищо. Не взе отношение за гара с пенсиите, подписа в коалиционното споразумение махането на работещите пенсионери, което е грубо нарушение на Решение 3 от 2018 на КС. Явно и това правителство не смята да се съобразява със законите и Конституцията.
16
2
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Много нагла лелка е тази! Кръстила си снчето по западняшки Рафаел, пратила го в лошата държава САЩ да си живее живота, тя тук окрала държавата с приватизацията на Техноимпекс. Има тежка зависимост от Гешев, избра го за главен прокурор, а сега ще се бори с корупцията. Корни, ти си корупцията!Лъже пишман социалистите и им е обсебила пропадналата партия, жадна за власт, тръгнала да оправя държавата.Ало, я се събудите малко и мислете с тези глави.
15
0
 
3
 
! Отговори
Кънчо Спрънджев преди 2 години
Другарят Костов си има две партии - ДА България/или както там се наричат тая псевдо десница/ и БСП/вече е псевдо левица/. Истински фарс, както бяха изборите през 2021. Докато правилните хора не спечелят, ще има избори. Те, в псевдоБСП, поне си спестяват изборите. Хич не го обичам тоя израз, ама... Закривай държавата....
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костов закри СДС, днес закрива и БСП.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги е смешно като кажат - БСП е демократична партия и насрочат пленума за догодина. Лидерката умна и изключи неудобните, сега познайте кой ще изберат. Не, не, това не е лидерска партия, ама изобщо ... ГЕРБ са виновни те имат хора в редиците.
12
6
 
5
 
! Отговори
Дързост и сексапил преди 2 години
А Нинова е самият сеkc. От там идва и нейният апел... към пенсионерите. Започнаха като работническа партия, а свършиха в памперси за възрастни.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жива да не бях,тази закръглена кобила няма да пусне кокала без бой другари...
10
4
 
9
 
! Отговори
Това казва всичко преди 2 години
"ръководството, наложено от Нинова"
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре ще е да я преизберат. Така ще затрие БСП.
8
5
 
13
 
! Отговори
лоша работа преди 2 години
До като българина се впечатлява от комунистически конгреси,все ще е на опашката!И после "кой ми с-а в гащите!?"
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП = американски интереси .Техните олигарси правят здраво бизнеси с Америка .5г социални една фабрика ненаправиха нито заплати вдигнаха нито пенсии.
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб,Възраждане,ДПС = турски интереси.Бсп,ПППП,ДБ=американски интереси .Заплати 800 лв пенсии 180 лв 430 лв.Всички тези докараха страната и хората до разруха .
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото ГЕРБ може да освободи Боко или ДПС-то Доган, толкова и БСП ще освободи Нинова. Нашите партии се подхранват една друга от скандали и накрая всички са доволни, само обикновения човек го отнася