Атанасова: Безпрецедентно е да няма бюджет през януари

Държавата вземала нови заеми, а кой ще ги връща?
89
Атанасова: Безпрецедентно е да няма бюджет през януари
Снимка: БГНЕС

"От изминалите месец и малко виждам различно различно разбиране и различна оценка за изпълнителната власт от президента", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

"На 23 януари България все още няма бюджет. Ако това се беше случило при управлението на Борисов, си представям президентската страна колко активна страна щеше да бъде. Това е прецедент - държавата да започне годината без бюджет. Това няма обяснение, защото сегашният министър на финансите не влиза за първи път във властта. Г-жа Лорер, която вече е в управата на здравната каса, също не влиза за първи път във властта", беше тезата на г-жа Атанасова.

"Анонсите на финансовия министър са, че през юни или юли ще бъде актуализиран все още неприетият бюджет. Освен това чуваме за нови заеми - къде са тези 8 млрд., които уж трябваше да са излишък? Кой ще ги връща, при положение, че народът обеднява, бензинът и дизелът са 2,50 лв., токът поскъпва, чува се, че лекарствата също ще поскъпнат, за да не фалират аптеките. Чух, че даже един манастир затваря, защото няма 6 хил. лв. да си плати сметката за ток…", допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: ГЕРБатанасова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десо, ти си безнадеждна.
38
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая куха лейка даже не ми се коментира.
37
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деса простакесаа,част от ОПГ Гепи,плаче,че закъснявали с бюджета.Е вие като го внасяхте навреме ние какво разбрахме?Освен че имахте повече време за крадене,полза за народа никаква.А,да,по 40 лв.на най-бедните пенсионери за празници като за Бог да прости.Нагляри!
36
4
 
6
 
! Отговори
Итън Хънт преди 2 години
До бай Тъпчо - Ще хвърля къч! Тя сал това си може.
35
4
 
6
 
! Отговори
Итън Хънт преди 2 години
До 2233 (27) Какво да иска човек от "юрисконсулт в Областния диспансер за психиатрични заболявания със стационар в град Русе", завършила право в ...икономическия и други елементи от "висшия пилотаж" във ВТУ?!? Впрочем, ако си ББ, искаш да ти е председател на парламентарната група! На наглост и къса памет го докарва... И още как!!!Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2022/01/23/atanasova-bezprecedentno-e-da-niama-biudjet-prez-ianuari.517943
34
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е загрижена... Обаче си взима 6к заплата и си дърдори празни приказки.Куде са политиките. Предложи нещо обсъдете го гласувайте го ...
33
1
 
5
 
! Отговори
Минало незабравимо преди 2 години
До Анонимен След 9.09.1944 година начело на държавата също няма нито един софиянец. Всяка прилика между двете партии и периоди изобщо не е случайна!
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с икономика на усвояването,а не на създаването,няма да станем по-богати,напротив
31
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце има у чекмеджето 8 милиарда.Вкарайте го в затвора,вземете му ги.Оня Гешев и той има в Швейцария.Вкарайте го в затвора,вземете му ги.Доган и той има,щом купува ТЕЦ и прави вила с кей за милиони на брега.Арестувайте го вземете му ги.Пеевски чак САЩ писнаха от него и го намагнетизираха.Арестувайте го вземете му ги.Цветанов апартаменти с асансьори си колекционира с пари от ''заплати спестени от закуски''.Аресувайте го вземете му ги.Карадайъ къщи за тъщи направи на роднини.Арестувайте го,вземете
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛАМЯТА ДЕСЕГЛАВА И ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА - ОБЛИЗА СЕ ЛАКОМО ЛАМЯТА ДЕСЕГЛАВА И ЗАПЯ С ГЛАС МЕДЕН-ЗАГОРСКИ ОТ ТРИБУНАТА "АХ КЪДЕ НИ Е БЮДЖЕТЪТ?ЩО НЕ Е ПРИЕТ?...НЯМА ПРЕЦЕДЕНТ" А ОТДАЛЕЧЕ И ПРИГЛАСЯШЕ БАШ ДЕДО БОС БУДА С КАВАЛА - ВЕЛИКИЯТ ОВЧАР, НАЙ ВЕЛИК СРЕД ПОЖАРНИКАРИТЕ "ПАРИТЕ МИ ДА НЕ ИЗГАРЯТЕ" А КРАЖБИТЕ НА БЮДЖЕТА - БЪЛГАРСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ БЯХА ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА ЗА КОЯТО ЖАЛЕЕ ЛАМЯТА ДЕСЕГЛАВА!!! А ПРЕЦЕДЕНТ (PRECEDENT) С БЮДЖЕТА ИМА, АЛА ЛАМЯТА ИМА КЪСА ПАМЕТ.
29
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си по голяма *** от нинова *** !
28
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ се опитват да бъдат опозиция, но не им се получава. А всеки, който се връзва на техните приказки да си припомни, че народно събрание и редовно правителство има от един месец. Няма как да успеят с бюджета за това време.
27
4
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ НДСВ ПП БСП преди 2 години
За 30 г. концесионирахте всички отрасли-вода, ток частен депутати от всички партии, парно община ГЕРБ, произлязохте от НДСВ и СДС, БСП, а сега Василев и Петков са кадри на Плевенлиев, в служебното му правителство. Дали ще са БСП или ГЕРБ, НДСВ или ДПС, СДС или ВМРО. Резултатът е един и същ, ГУБИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. Печелят милиарди две олигархични лобита.
26
7
 
8
 
! Отговори
фактите преди 2 години
Да не забравяме ББ!След като се оказа, че вече всеки пенсионер чрез ПИК може да влезе в системата на НОИ, които от мноооого години не пращат съобщения за промяна при увеличение на пенсиите, каква се оказа ИСТИНАТА:- от 2009 година до 1.04 2013 година пенсиите НЕ са увеличени с нито една стотинка."Благодарско" от пенсионерите към ББ.
25
7
 
12
 
! Отговори
Как ще има преди 2 години
Като окрадохте всичко.
24
2
 
11
 
! Отговори
СТОЯШ НА ТЪМНО преди 2 години
НЯМА ДА РЕВЕШ *** ВИЕ НИ ГИ НАТРЕСАХТЕ
23
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чегърт, чегърт, чегърт, но вместо ГЕРП изчегъртаха бюджета предатели! Затвор и вън от България!
22
7
 
17
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
Dеса Поетеса беше и министър на здравеопазването, макар медицинските ѝ познания да се ограничават на ниво дамски превръзки. Kакво ли разбира от бюджет? Вероятно знае цената на чанта Louis Vuitton...
21
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ толкова много са краднали,че няма как да се съберат пари за да се направи бюджет.
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атанасова да каже какво правят в Парламента Точева от шумески дек ас мъж затворник на 11г за трафик в Испания и Росица видинска с мафиот от Косово?Партията на мутри ли е на наркобосове ?