Премиерът: Мораториумът върху цената на тока би трябвало да отпадне с новия състав на КЕВР

Предишното ръководство на „Булгаргаз“ е взело неправилни решения, обясни Петков
Обновена: 29 яну 2022 19:11 | 29 яну 2022 11:37, Елка Василева
366
Премиерът: Мораториумът върху цената на тока би трябвало да отпадне с новия състав на КЕВР
Снимка: архив, БГНЕС

"Мораториумът върху цената на тока трябва да отпадне, когато КЕВР е с нови хора, така че да сме сигурни, че техните решения ще защитават всички граждани", заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти на годишния форум на „Дарик радио“.

Още по темата

"Бях информиран, че има много сериозни причини за смяната на ръководството на „Булгаргаз“ – изборът на доставчици, как част от търговските сделки са били направени, изглежда, че са се случвали на база неправилни или грешни решения, но резултатът е един и същ  - имаме по-високи цени на газа, отколкото трябва да имаме. Не може да се събуждаме на 1 януари и КЕВР да каза, че цените на газа трябва да се качат с още 30%", коментира Петков случващото се в газовото дружество.

Премиерът каза, че  изборът на новото ръководство е изцяло на БЕХ и енергийния министър, но очаква, че този тип решения на предишния борд няма да бъдат взети занапред.

Най-вероятно част от решенията има договорености, от които не можем да избягаме като държава, но се надявам следващите да не вземат такива, каза Петков, цитиран от bTV.

По думите му, ако имало работещ регулатор, то той щял да постави под съмнение искането на „Булгаргаз“ за повишение на цените.

"Автобиографиите на всички тези хора ще бъдат гледани критично. Аз се доверявам на министър Николов, а той на БЕХ, че тези хора са годни да свършат работата", каза Петков.

Какво още каза премиерът вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, Русия сега ще го вдигне с 1000% на ден
296
0
 
1
 
! Отговори
Просто Киро преди 2 години
Това с тока и газа е проста работа
295
0
 
1
 
! Отговори
Умник преди 2 години
БЕХ назначава независим орган. А "просто Киро" не е отговорен. Абе той там за *** за зеле ли стои
294
0
 
2
 
! Отговори
имигрант преди 2 години
с цената на тока и горивото ли ще ни цакат новите борисовци.
293
5
 
3
 
! Отговори
bolbov преди 2 години
Другарю Петков,много сте възпитан и толерантен с племе,което е прокълнати като лошо не само от Господ,но и от Дявола.Хванете нещата в ръце и чистите навсякъде мафиотската гербеска паяжина.По отношение на тока бързо да се национализират всички частни ВЕЦ и други ел.централи строени от Народната Република.Повишаване на цената на тока и липсата на инвестиции в отрасъла говори за пълната абсурдност на пазарния капитализъм.
292
0
 
12
 
! Отговори
Кънчо Трънчев преди 2 години
Бре хора, на тоя няма ли кой а му кажи, че за ч еп за зеле не става. Мое се хили привлекателно за скучаещите домакини и баби, мое да е учил в покрай Харвард, ама си натюр вдлъбнат, та чак дрънка
291
0
 
14
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Някой знае ли тази Майна каква точно специалност е завършил в хАрвард ?
290
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом ще отпада мораториума върху цената на тока би трябвало да очакваме още по-високи цени на електроенергията , нали ? Каква полза има народа от това "изчегъртване" тогава и ще се появят ли отново посредниците ?
289
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лятото тока ще е жълти стотинки, ама до тогава е зора.
288
0
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 2 години
На крив Киро КЕВР-а му пречи.
287
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антисоциално племе.
286
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Див народ слаба държава.
285
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже господи, от *** по-***. Мораториума е гласуван от парламента бе ***, а КЕВР няма нищо общо и работи по други нормативни документи като до сега винаги стриктно са спазвани. А за "Булгаргаз" си прав - всички решения които не облагодетелстват вашите хора са грешни. С такива *** Господ да ни е на помощ
284
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият състав на КЕРВ - БКП Форевър! Щъ въ гъ нъбутът как си требе оти стъ мнооо плиткоумни повечето! Кириконджулът и Кокорино въ отправят наред!
283
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега като полчим сметките за ток, ще бъде най голямото ограбване от народа.Високи сметки и много нерви. Щом вече в градовете почнаха да правят икономии за уличното осветление.
282
0
 
4
 
! Отговори
Суверенът преди 2 години
Киро, ти министър - председател на България ли си или някакво ***. Какво е това " Мораториумът за тока БИ трябвало да отпадне", и кога е това " Когато КЕВР е с нови хора". Казвай ВЕДНАГА кога и с колко ще се вдига токът за да можем да си направим сметките за следващите месеци. А и зимата далеч не е свършила. На теб може да ти е топло и светло, но ние се печем на бавен огън.
281
0
 
6
 
! Отговори
херо мустафа знае ли преди 2 години
Делото "РИКО" срещу Делян Пеевски и още 23-*** ответници е прекратено в САЩ, показа проверка на "24 часа" в Окръжния съд на Ню Йорк. На 28.01.2022 г. е постановено решение от съдия Грегъри Уудс, с което производството е прекратено..........НОВИТЕ СИ ЗАМИНАВАТ.....С ШУТОВЕ.....
280
2
 
7
 
! Отговори
izh преди 2 години
Хайде комуноблизачи. Бавно действате. Колкото по рано фалирате държавата, толкова по рано мислещите българи ще имат превес над kpeteните и имаме шансове да оцелеем. Иначе БЕЗКРАЙНО БЛАТО. Това сме го изживели и при Луканов и при Виденов. Явно било ни е малко. Акъл парасъ
279
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А новия като го вдигне 30-40 процента какво ще направиш ,ще им се скараш ли.Никаква промяна стани да седна
278
4
 
15
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Гледам,че доста от другарете не си земате аповете,както го констатирах по преди!Нали не сте си повярвали дотолкоз,че някой ще ви повярва на п,учите масали и дежурни мантри за виновниците от ГЕРБ?!Няма как екипажът на самолетът да е сменен от 1 година насам,а при всяко салто мортале поради некомпетентността на настоящия екипаж да се втълпява на пасажерите,че видите ли предишния е виновен за клатенето и гуцането,щото не си почистили работното място след работа?!Тез сказки на децата до 5ти клас!!