Кирил Петков: Подготвям списъка за прокуратурата

В него, по думите му, ще има лица, за които отдавна се говори
8 фев 2022 19:00, Петя Славова
217
Кирил Петков: Подготвям списъка за прокуратурата
Снимка: БГНЕС

"Изготвям списък от лица, които всички ние, като българи, отдавна говорим, че са потенциален риск да бъдат главните причини за това, че сме с огромно ниво на корупция. Този списък ще бъде внесен от мен". Това заяви премиерът Кирил Петков от Сърбия, където е на официално посещение.

"Списъкът с всичките тези хора и статиите, които подкрепят тази информация ще бъде внесен", каза Петков. "Трябва да говорим защо и как до този момент цялата тази информация не е разследвана. Има ясен факт, че има снимка с кюлчета и пачки, че Борисов отговори, че има Мата Хари и знае коя е. Прокуратурата не попита коя е тя и тя ли е занесла там кюлчетата и пачките, или са били. Събираме днес информацията, прокуратурата оттук нататък има два избора – да се обяснява защо не е направила нищо, или да се задейства", каза Петков.

Същевременно той заяви, че е щастлив от решението на КС за това дали министърът на правосъдието има право да иска оставката на главния прокурор.

Още по темата

"Важно е да се знае, че има процедура, с която министърът на правосъдието може да внесе искане към ВСС. Сигурен съм, че министърът на правосъдието ще внесе факти, доказващи, че има неправомерни действия. Въпросът е дали ВСС ще поеме отговорността, която му е дадена по Конституция и да си свърши работата. Надявам се, че това ще се случи", обясни Петков, цитиран от Нова тв.

По темата за „златните паспорти” Петков смята, че ДПС си прави "реклама" и политически пиар.

"Ние бяхме първите, които вкарахме проектозакон за премахването им. Още като икономически министър видях схемата и възложих на зам.-министъра Калина Константинова да следи темата. ДПС се опитва да яхне вълната", каза Петков.  

Вандали скъсали трикольорните ленти от венците, положени на гроба на Гоце Делчев в Скопие

Той коментира и скъсаните трикольорни ленти от венците, положени от българската делегация на гроба на Гоце Делчев.

"Провокатори винаги ще има. Не трябва да им даваме възможност да преместят конструктивния тон. Чух се с Димитър Ковачевски. И двамата подчертахме, че ще работим, за да няма такива инциденти. Ще сме с нулева толерантност към такива провокации. Ние имаме обща цел – добросъседство", заяви още Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
0
 
! Отговори
Мъррр преди 2 години
Хайде сега да помислим малко, Гешев е човек на същите тези хора, които са обвинени от Петков е трябва да е *** да отиде и да му занесе доказателствата, които има, че да се подготвят как да ги прикрият, поне аз ако бях на негово място бих изчакала да имам сигурност, че информацията няма да се използва за прикриване на следите.
185
1
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Все още им се пречкат в краката някои, които им препречват пътя за големия реваншизъм. Трябват им на тези места техни хора, за да започнат... Трябва ли да ги траем още?
184
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 2 години
До 1,пропуснал си мишо бирата,ало ваньо,за тях също се пишеше всеки ден в пресата.
183
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
Г-н Петков,не си прави труда,да правиш списък на каскетов,той да не е паднал от луната,че се прави на интересен,че не знае кои са имената,той като голем прокурор,трябва да извика на разпит,всички журналисти и ***,които пишеха по вестниците,и за мата хари ,и за Барселонската къща и за апартаментгейт и т.н.
182
0
 
5
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Твоето име да не го забравиш !
181
0
 
5
 
! Отговори
Дядо Георги преди 2 години
Станал защитник на Борисов- търси коя го "снимала" с кюлчета. Много загрижен бе! Да сме живи и здрави, ще ти гледаме сеира момче.
180
3
 
13
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Няма такъв *** като Кире простуту.Тоя *** ще до върши родината.
179
0
 
2
 
! Отговори
Гоше преди 2 години
Това не беше ли работа на прокуратурата?
178
2
 
11
 
! Отговори
Навремето преди 2 години
Кирето пробута Рашков, авер на баща му от ДС, на Радев, сега двамата се вихрят в ПР (Пиар Петков-Рашков) и не ги интересува нищо, ни народ, ни дяволи, освен да се задържат криво-лява до местните избори, пък тогаз - ах, мале, майко юнашка! - ах гиди изборни машнки!, ах, под ръчичка с областните си управители (дето сега ги назначиха), не с чували, с вагони ще грабят! Бравос!
177
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, едно време имаше един вестник "Чук-чук", та да ти намерим статии и снимков материал да носиш прокуратурата? Там на някоя снимка можеш и да намериш Мата Хари, а и Бонго Бонго с голям боздуган!
176
0
 
11
 
! Отговори
Егати преди 2 години
До Анонимен 193Такава явна шуробаджанащина се вихри. Преди поне я правеха по-скрито - от хорски срам. Само на селските кметове не им пукаше. Сега и на министрите не им пука. Растем, растееем. И се размножаваме по постове. Съкратят 5 опозиция, назначат 20 роднини и гаджета.
175
0
 
11
 
! Отговори
Подготвя той преди 2 години
Папката му е с изрезки от жълтата преса и цитати на бащицата Рашков в медиите. Дубайски путинизъм в действие. От едната страна фашисти (Възраждане), от другата - комунисти(всички останали). Преди поне имаше по някой земеделец - за цвят... Обаче някакви позеленели платени еко активисти им отмъкнаха цвета, та сега - ни земеделие, ни туризъм, ни риба, ни рак... и Ковидът ни - и той не е като хората, и той се изврати.
174
11
 
1
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
За каква прокуратура става на въпрос ? в България отдавна няма такава дума това са корумпирани престъпници който обират и рекетират бизнесмени
173
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният нищоправещЖалко хората имаха надежда за промяна
172
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз ще събера медийните публикации за цената на тока и хляба в магазините и ще ги изпратя в прокуратурата, защото това се е случило, откакто Петков е птемиер и значи е негова отговорност!
171
1
 
3
 
! Отговори
Az преди 2 години
До АнонименВерно, малееее, последен напън с пачкките да си купи комфорт. Баси
170
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба вика Кирчо се е абонирал за ШОК сайта на Сбабикян бащата на фалшиви новини.Нямал време да чете всичко.Някаква Ленчето му четяла за лека нощ фалшиви новини.
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе , Кирчо що гледа като Мона Лиза на тая снимка ?
168
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире - я не ме занимавай с глу-пос-ти , ами вземи дигни още тока че ми се вижда евтин
167
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Петков, според публикации, в които е засегнат този казус се твърди, че Мата Хари е Кирил Петков. Преди часове го публикуваха. Да не стане мяууу накрая, както си се наежил да цитираш публикации? И тебе ще те бият скоро с камъни и протести.