Петков: Няма наши, няма ваши, закачаме кръга на крадците

Примерът чака сигнали от ДПС за Иво Прокопиев
472
Петков: Няма наши, няма ваши, закачаме кръга на крадците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Напрежение в НС между премиера Кирил Петков и депутата от ДПС Йордан Цонев.

"Не искам да има основание да ви нарекат марионетки на задкулисния кръг Прокопиев, а такива основания се дават всеки ден", обвини Цонев от парламентарната трибуна.

"Когато казвате дори в частни разгоори - не ни закачайте за този кръг", продължи Цонев, а премиерът репликира от място "Лъжа", при което се наложи на председателя на НС да не си разменят такива реплики.

"Чиста, проста, откровена лъжа е това, с което си послужихте днес. Никога не сте чули от мен -не закачайте този или онзи кръг, единственият кръг, който за съжаление за вас, ще закачим и то много здраво е на всички крадци и на всички, които са свързани с корупцията в България. Съжалявам, ако това ви притеснява или изнервя, аз съм председател на цяла България и на всички българи данъците няма да им се харчат от определени кръгове все едно че им е бащиния, това време свърши, приемете новата реалност", отсече Кирил Петков.

Относно сигналите, които той занесе в прокуратурата премиерът обясни: "За 19 от тях бяхме събрали медийни публикации, а на 20-ия ги предадохме, заради това казах в Брюксел, че са 20“.

"Няма наши и ваши, всички са равни пред закона. Ако имате сигнали, включително за Прокопиев, радвам се да ми ги предадете и - всички под един аршин. Чакам сигнали от вас и бих ги предам с удоволствие на прокуратурата", обърна се той към Йордан Цонев от ДПС.

По думите на депутата основният източник за този списък е Гугъл.

„Очевидно, че лицата, които са излезли там, за тях има дебати в обществото и очаквания да бъдат проверявани за корупция, коментира Цонев и обясни, че колегата му Делян Пеевски няма кредити като физическо лице от ББР.

"Прочетох и фейсбук публикациите на вашия депутат. Преди правителството на САЩ да сложи хора в листа „Магнитски“ има един голям филтър – минава пред посолството, оценява се дали ще донесе до дипломатически сигнал, администрацията на Белия дом, шансът цялата американска администрация да се е объркала... Знам, че обжалвате, но аз имам повече вяра на тях отколкото на нашата прокуратура в този момент, защото тя се управлява непрозрачно и е неефективна", каза Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така Кире. Режи вестници и удряй крадците.
293
1
 
14
 
! Отговори
Да се знае преди 2 години
Това за 2-3 месеца и Господ не може да го поправи.
292
22
 
11
 
! Отговори
Да се знае преди 2 години
Ето при Бойко къде бяхме, докато Пеевски забогатяваше:1. Първо място по неграмотност2. Първо място по доплащане на медицински услуги в ЕС3.Първо място по заболяемост4.Първо място по корупция в ЕС5.Най-топящата се нация в света6.Първо място по емигранти на глава от населението.7.На първо място по брой хора които не могат да се отопляват.8.Първо място по употреба на амфетамини и анаболни стероиди от младежите.9. Първо място по загинали във автомобилни катастрофи.10. По фалшиви новини.
291
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС може да говорят на турски с конете и камилите си. В България се говори на Български език!!!!! Йор. Цонев е доносник от ДС и явно е в комбина с този дето каза че разпределял порциите. В България няма истински политици до сега.
290
10
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Както личи от съобщенията за мнения на политици , става пределно ясно, че единствените истински политици са останали само от ДПС ! Само те имат смелостта да извикат високо : Царят е гол ! А царят - Просто Киро е абсолютно гол , с забита дебела клечка в г.за !
289
6
 
21
 
! Отговори
Мъдрец преди 2 години
Българският народ има погорка : "Крадецът крещи ,дръжте крадеца!" Но Просто Киро не е чел достатъчно, както забелязваме.
288
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай мафията Кире! С теб сме
287
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам "новото" Народно събрание - бившия Партиен дом - да бъде отстъпено на концесия на Президенството, за да бъде ползвано като личен склад за куфарите с машини за гласуване на кремълския парашутист Радев, за които Фигуранта потроши половин милиард Народна пара във водовъртежа на Пандемията и когато измраха по 1000 души българи на седмица. Радев няма аналог по обезбългаряването на България за всички времена !
286
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото ДПС са "превзели" всички администрации и на вече Земеделието. Българина държи за земята си, но държавните чиновници му я отнеха. Кирил Петков да очаква нож в гърба , защото първо трябваше да провери назначения в държавните администрации как са правени и по кое време са назначени там началници и директори.
285
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в "кирчовия списък " не фигурират ЧЕРЕПА и БЕЛГРАДСКИЯ КРАДЕЦ ?? Или те са от наште ?
284
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с това ДПС! Най-големият предател е Радев! Той ни докара тази беля с Петков. Да не забравяме и подлата игра на чалгаря Слави. Два пъти отказа да направи правителство.
283
4
 
20
 
! Отговори
До 335 преди 2 години
Машинния вот беше манипулиран! Къде са разписките от последните два избора?
282
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков нищо не може да направи против олигарсите на ДПС. ДПС е като тумор за България. Щом Баце нищо не направи, а точно обратно съюзи се с тях. Значи вече няма оправия за България.
281
2
 
16
 
! Отговори
СТИГА! преди 2 години
Необходими са промени в гласуването! Имат право на глас ТЕЗИ, КОИТО ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ!!! Не може да си зарежете децата и родителите и ние да им заработваме мед. помощ, образованието и пенсиите!
280
0
 
4
 
! Отговори
Аааа, преди 2 години
До Анонимен 323 Значи румънците са си купили нови Ф-16 на старо. А норвежците дават ли им гаранция, и осигуряват ли поддръжка?
279
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще търпим тези мошеници??
278
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, ами че то на жълтите павета са само крадци бе ! Значи ще се принудиш да обявиш някой за "почтен"...като например Рашков. Още ли не си разбрал, че Народът не гласува точно за това - гласуваха обрачите на клановете на Мутроолигарията - 30 % !!!
277
3
 
18
 
! Отговори
Ами преди 2 години
До Българин от чужбина Елате го махнете бе, какво давате акъл отдалече ! Нали избирахте от чужбина промяна. Е, има я ! Защо не се връщате в рая, а си стоите в чужбина?
276
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирк бате, с изрезки от вестници ще бори мафията.
275
1
 
16
 
! Отговори
Аааа, преди 2 години
До Анонимен 319 Това е стара информация! Високия мъж от чужбина, беше царя. Е той вече ни оправи за 800 дни!