Ковачев: Югославската идеология не се променила в РСМ

Проблем е говорът на омразата в учебниците и медиите
45
Ковачев: Югославската идеология не се променила в РСМ
Снимка: andrey-kovatchev.eu

Атмосферата продължава да бъде такава, каквато е била 1989 г. Югославската идеология и пропаганда не се промени. Това е може би една от малкото държави в Централна и Източна Европа, заедно със Сърбия, където остана едно към едно, каквото беше по времето на Титова Югославия това е и сега, даже разкрасено с още повече елементи, които не са в интерес на България, коментира пред bTV евродепутатът Андрей Ковачев по темата за отношенията ни със Северна Македония.

По думите му трябва да се намали говорът на омразата, който идва от учебниците, медиите и академичните среди в съседката ни.

„Образователната система и медиите в Северна Македония трябва да започнат да обективизират нашата обща българска история. Това е в името на нашето общо европейско бъдеще. Няма как да подкрепяме сегашната идеологическа обосновка на Северна Македония“, заяви още евродепутатът.

Според Ковачев българите в Северна Македония са „обект на дискриминация, заплахи и обиди“ и това трябва да бъде променено.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лойко БАН не признава македонски език а маке диалект на бг езика или езикова норма. Което прави македонци пак българи. СЛед 1945 г. има опити да се направи балканска федерация на България, Гърция и Югославия но тя се проваля след като Гърция става фашиска, а Югославия не дава автономия на Македония както е станало с Румелия и щеше да влезе в България и приеме маке диалект на бг езика.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е смешно ние да учим някой за зачитане на човешките права.
20
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Македония се зачитат правата на всички етноси.Пълна дезинформация и демонизиране е това което се прави от определени хора в България.Българската етническа група в Македония е малка,понеже тя не е в държавата,а е в западна Европа.След взимане на БГ паспорт те напускат страната.Да не говорим,че там е подобно като у нас.Младите без значение от коя етнос са искат да живеят добре и масово мигрират.БГ и МК ще изчезнат във вида в които ги виждаме сега.За само 20 години,ние ще сме под 5 милиона.
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Македония няма потискне на Българите.Закона позволява ,ако етническа група пожелае да бъде вписана в конституцията.Досега от Българите не е заявено подобно желание.В Македония прават на малцинствата се зачитат на много високо ниво и даже развитите атрани може да научат от тях.Всяка етниечска група заявила желание има програма по националната телевизия на майчин език.Всеки има право ако изяви желание да учи майчиния език в училище.Много дезинформация има тук и анти-Маке пропаганда.
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лойко Те са писани македони след ВСВ защото Гърция има претенции към България и иска Пирин. Гърция и НАТО са съгласни да са македонци и после са смятали, че ще ги погърчат както в Тракия. Това продължава и днес. А македонизма е измислен от Гърция. Дори 1998 г. гърците предлагаха на Киро Глигоров да станат федерация и Македония влезне в Гърция и но Глигоров отказаха и го взривиха. Блгаодарение на СССР Пирин остава в България а Скопие в Югославия. А Гърция ги въртя 30 г за да приеме уж Север
17
8
 
3
 
! Отговори
Пройко преди 2 години
До Лойко- За днешното състояние на нещата имат голяма вина българските управници още от началото на 20 век, които не направиха нищо, за да попречат на асимилирането на македонските българи в нещо, което е ни рак, ни щука. Напротив- тия съществуващи паспорти са поредното доказателство.
16
5
 
6
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Пройко,моля те прочети преброяванията 1946,1956,..и после 1965 и ще ти стане ясно.Запитай се къде изчезнаха около 180 000 македонци.Хубаво е човек да може да мисли.Покажи ми къде си виждал паспорт от тези години където пише щоп,тракиец,странджанец,делиорманец,мизиец и.т.н, но паспорти с македонц/македонка/ ,колкото искаш.Все още родовата памет е жива.Асимилацията не е завършила...
15
6
 
4
 
! Отговори
Пройко преди 2 години
Ами как да се определят като шоп,тракиец,странджанец,делиорманец,мизиец, след като се намират в пиринска Македония...
14
7
 
9
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Промити мозъци в България колкото искаш.Промит мозък не означава знания и познаване на истинската история.Преброяване България 1956 г. има самоопрелили се доброволно около 200 000 македонци/70% от населението в Пиринска Македониа/ Ако беше насилствено сигурно би било 100%.Там няма нито един самоопрелил се като шоп,тракиец,странджанец,делиорманец,мизиец и т.н. Не е все едно...бъркате история с география.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 Ковачев трябва да подаде оставка защото не се справя с проблема, а България да излезе от ЕС и НАТО ако ЕС и НАТО признаят македонска нация след 1944 г. Това е националния интерес на България. Успех е само ако не се признае македонска нация и така македонизма се ликвидира като антибг. В противен случай ЕС и НАТО и бг политици стават и те предатели в полза на Тито и македонисти.
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11.Не смесвай нещата...в БГ македонци...НЯМА...
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лойко Отношението към македонци в България е такова каквото е към българи в Македония. Македонци не признават че са бг и бг не признава че са маке.
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Югославия беше направена от ЕС и НАТО в 1919 г.
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛойкоДа не си пил газ...какво македонско малцинство в Бг те гони....Това е България..промит...все едно шопа да иска шопско малцинство или тракиеца...тракийско...Това са географски области..Чети историята...заблуден...не говори глупости....
8
5
 
9
 
! Отговори
Пройко преди 2 години
Лойко, да, има македонци в България, доколкото има и тракийци, добруджанци, странджанци и т.н. да не ги изброявам всичките етнографски области в България. Македонците са част от българите, това, че сърбите им промиваха главите 100 г. е друг въпрос...
7
10
 
8
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Радев намери време за среща, да се види и чуе с българите от Македониа. Кога ще направи това с македонците в България? Нали всички сме Български граждани ,което не отменя етносите в България.Бъркаме конституционната забрана на партии на етническа и религиозна основа,със съществуването на етноси,като например,турци,роми,македонци,арменци,евреи и т.н.Къде е Демокрацията в България???
6
13
 
10
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Иска ми се да чую мнението на Ковачев,по въпроса за отношението на България към македонците в България. Освен безогледното им асимилиране като етнос/включително терор и преследване/,пренебрежително отношение и непрекъснати обиди и то от официалната власт в България,друго не съм видял да се случва.Не е лесно да се декларираш/самоопрелиш/ като македонец в България.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На практика Вмро следва руския модел.Иска както за Украйна,едно поглъщане на Рсм от големия съсед.И това партия била с военвн министър в правителство в ЕС и Нато.Герб,само затова никога повечвюна власт!
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вето. затваряне на границата, прекъсване на отношения. Стига национални катастрофи заради тоя камънак. там отдавна няма българи.
3
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бг няма ли носталгия по НРБ.Кой не иска хубавото.От как костовизма ни направи вълци,а не хора, не сме видели бял ден!