Министър Заков: Ако има ядрена война, тя не може да бъде спечелена от никого

Няма военна мобилизация, няма и причина за това, категоричен е той
2 мар 2022 19:13, Анисия Иванова
288
Министър Заков: Ако има ядрена война, тя не може да бъде спечелена от никого
Снимка: БГНЕС

"Определението за случващото се в Украйна го даде и международната общност, не е нужно аз да го давам, но все пак - то категорично е война. А тя е вследствие на въоръжено нападение от страна на Руската федерация", така новият военен министър Драгомир Заков коментира ситуацията в Украйна.

На въпрос има ли риск от ядрена атака той отговори: "Иска ми се да няма. Има паритет в ядрените сили в света. Това означава, че ако има ядрена война, тя не може да бъде спечелена от никоя от страните и ще бъде безсмислена. Ядрените оръжия имат възпиращ елемент. Личното ми мнение е, че руският президент използва това като разменна монета и засилване на бъдеща преговорна позиция. Иска ми се да вярвам, че няма други намерения, тъй като ядрена война не би могла да бъде спечелена от когото и да било".

Още по темата

Заков за пореден път подчерта, че изпращането на повиквателни няма нищо общо със ситуацията в Украйна.

"Категорично няма военна мобилизация, няма и причина за това. Става дума за съвсем стандартна процедура, която се случва два пъти годишно и се планира предварително", обясни министърът в интервю пред Нова тв.

"Война може да се води по много начини, включително и с невоенни средства, например - в киберпространството", допълни Заков.

Той заяви, че не изключва възможността първоначално предложения за наследник на Стефан Янев - Тодор Тагарев, да започне да се присъедини към екипа на Министерството на отбраната.

"Стефан Янев не го познавам от сега. Работили сме с него дълги години - бях посланик в НАТО, а той беше министър. Имаше много колегиално предаване, със съответната информация", подчерта Заков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То това е ясно.Ако има ядрена война след няколко години Земята ще заприлича на Марс.Тогава няма да има смисъл да се колонизира Марс а направо може да се почне с колонизацията на Земята.
117
1
 
3
 
! Отговори
Др.Къщов преди 2 години
Ами хипотетично ако некой диктатор или едноличен управляващ да го кажем , със седем хиляди бойни ядрени глави ,врътне буркана,отърве козите ,скъса ремъка,прегрее маслото-абе лудне вселдстие на паталогия . Реши, че така и така вече е на над 70г и ще се мре поне да знае, че след него живот няма да има и реши да направи от Планетата на огромен кофчег-гаркофаг заедно с 8 милярдно жертвопиношение в негова чест кво праим?
116
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър на отбраната открива топлата вода. Да го бяхте назначили в някое комунално учреждение...
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой има интерес да води тази война. За това се изпращат оръжия, които няма да я спрат. Това не е нашата война. Путин пази държавата си. Някой отказа да чуе опасенията му за сигурността и да види в дълбочина конфликта. Не всичко се продава, не всичко се търгува - това е проблемът на запада. Провалът на ценностите на измисления глобализъм са факт. Извънземните не стават за враг и им е необходима Русия. Човешката алчна глупост ще взриви света. Содом и Гомор трябва да изчезнат!
114
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия вече е законна цел за превантивен ядрен удар. След заплахите на Лавров и Путин.
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте какъв гениален ум имаме за министър! Стигна до това сложно заключение след само ден разсъждения.
112
0
 
5
 
! Отговори
Металик преди 2 години
Такива женддърчета и писарушки са си опекли кошницата. Д аму мислят тези с украинските знаменца. Само да кажа, че бензина днес стана 3,30 лв. Рентиери, строители и всякава *** нищоправеща(софеанце-терикати) , че ми ядат дддедовия скоро ;) Продължавайте да се гъзите и вервайте на пропаганда. Само се моля чичко РасПутин ракетите с ядрения заряд, Не съм мързелив. С моята бабичка на село ще си произведем да ядем. Имаме и планиснко пУточе. Бъдете здрави!
111
0
 
10
 
! Отговори
Daskala преди 2 години
Още не е в час, но повтаря рефрените на умопобърканите.
110
2
 
6
 
! Отговори
Djon преди 2 години
Внимавай как се изказваш че стола се клати
109
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече не ми е смешно Над Студентски град мина военен самолет .бучеше ужасно .В София и на обяд мина.Тези нашите ще ни вкарат във война .Да излязат да кажат кво летят ?
108
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз откри топлата вода. Путин го каза преди месец, че победители няма да има.
107
0
 
2
 
! Отговори
Военен брокер преди 2 години
До Толкова много жертвиАми ако наредиш 60 км колона на сред шосето колона с войничета или не разбираш нищо от война или нарочно чакаш да убият войничетата за да се оправдаеш за войната и да спечелиш подкрепа за масирани плътни бомбандировки като над арабите-сунити и кюрдите ,които са рещу Башар -шиит(шиити -сунити нещо като католиците и протестантите не могат да поделят религията ) в Сирия.
106
9
 
6
 
! Отговори
Руска майка преди 2 години
Търся сина си... отиде на учение...И още не се е върнал....
105
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие луди ли сте беееее, не искаме война, искаме на море!!!!!! Разкарайте се!!!!
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руло що мина военен самолет над София .Тоя да излиза да казва,излизай бе
103
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Ако има ядрена война '' ............................ Ако има ядрена война, ще има ядрена война ... не се страхувайте толкова. Запада ще понесе огромни загуби, но ще оцелее, колкото до Русия ... от нея и прах няма да остане.
102
1
 
2
 
! Отговори
Военен брокер преди 2 години
До Израел е изпратилТурци им продадоха дроновете още преди войната ,апропо всеки може да си купи за няколко милярда щяхме да имаме във всеки град над 10 х.ж. по няколко дрона ,Израел имат проблем и то сериозен с руската политика в Сирия...
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израел точно с един въздушен удар е приключен, но ще им се размине ;)
100
8
 
3
 
! Отговори
Толкова много жертви преди 2 години
Русия не е давала от Втората Световна Война !!!
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хамид Хамид ,Ебетин ,Мустафа ,Бюлент Мюмюнов Доган младши получиха повиквателни .А ако не са когато те и аз .На първа линия ,моля .