Петков: Младежката организация на ГЕРБ създаде паника, че липсват горива

Наличности има по цялата верига, няма да останем без гориво
Обновена: 4 мар 2022 11:53 | 4 мар 2022 11:38, Камелия Цветанова
361
Петков: Младежката организация на ГЕРБ създаде паника, че липсват горива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков обяви след среща с представители на  Българската петролна и газова асоциация, че паниката за липсата на горива е създаде умишлено с разпространени снимки в социални мрежи от малки бензиностанции, които са имали ограничени количества и са качили цените.

„Единствената причина за паниката от сряда, че са използвали снимки от няколко малки бензиностанции, които са изпратени през платени постове в социалните мрежи под политическа или хибридна атака. Хората, които са организирали това, са свързани с младежката организация на ГЕРБ“, отсече премиерът.

Той увери, че има големи количества от горива по цялата верига.

Още по темата

„Всички са заредени по цялата верига и няма никакъв проблем, но ето как се използва страха от войната да се създаде паника за няколко часа, която кара хората да се редят на опашки и да пълнят резервоари“, коментира Петков.

„Усетим ли подобен тип политическо разклащане на системата и опит да се правят политически дивиденти на гърба на хората, ще има координиран отговор и комуникация към населението да не се поддават на подобни лъжи  и манипулации“, увери той.

Примерът призова хората да следят какво казва правителството и да не се притесняват, защото запасите са налични, внос има, танкерите идват в базата.

„Така че няма нищо друго, освен политически инсинуации за груби политически цели“, посочи той.  

Министърът на енергетиката Александър Николов коментира,че ако в рамките на един ден търсенето е 3-4 пъти по-високо от нормално е меко казано странно.

„Добрата новина от създалата се ситуация е, че стрес тестът беше преодолян и пазарът устоя на този натиск“, каза той.

Относно цените на горивата Николов призна, че няма как да сме остров, в който цените на горивата да останат на едно и също ниво. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още по темата: гориваКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
0
 
! Отговори
anonim преди 2 години
Ми то не било хубаво да се лъже, когато някой друг го прави, така ли? Дали са тези младежи или не, няма значение. Да омаскариш политическия противник, само и само да излъжеш хората не е достатъчно. Трябва нещо и да правиш реално добро за тях. Засега - нищо добро не сме видяли 1 година вече.
278
0
 
1
 
! Отговори
спекуланти и мародер преди 2 години
е толкова плоски дедективски истории , заради разкритието на герб че са източили държавната газ от чирен в 1вия ден на войната през нощта , а иначе хората се редят за да купят по евтин бензин и газ , а не че някои се опасява от липси , кой купи газта на чирин за 120 и сега да я продава на борсите за 300
277
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На крива ракета...
276
1
 
4
 
! Отговори
teo преди 2 години
Кирчо Ментолски Петков, щом с една младежка кибер-атака допусна и не можа да се справиш и атаките със снежни топки на Шипка твоята охрана не можа да се справи, как ще се справиш една мощна кибератака и ще спасиш държавата ни ? България не е опитен полигон за неопитни и лъжливи като теб Премиери !!! Ще бъдеш много по-полезен за държавата, ако си заминеш за Канада ! Българино, до кога ще търпим некадърни Премиери да ни управляват !
275
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро си избрал за съветничка някаква истерична мадама с купено място в измислена ,,световна,,класация. Затова изказванията на Киро са толкова истерични. Киро,кироо. Закъсал си го. А с теб и ние
274
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,За Бога братя, не купувайте .,, Кирооо , това го слушахме от Димитър Попов. Засрами се,нещастнико. Виж сметките за ток,терефон,вода. *** на бензиностанциите. Влез в супера. Или те е страх от истината .
273
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кириле,с приятели като Нинова и Костадинов въобще не ти трябват врагове. Не се напъвай.
272
1
 
0
 
! Отговори
питам се преди 2 години
има ли закони в тая държава
271
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко имал кюлчета във шкафче. Първо много е нагласено. За 3 минути купувам същото шкафче от OLX и слагам глупости вътре. Елементарно е. Второ - как това е незаконно. 90% от хората тука имат повече пари от шкафчето. Ама аз съм беден. Имам само 5 наследствени имота ама те не са пари. Погледнете само какви коли се карат по улиците.
270
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези безделници трябва да бъдат съдени сега за всяване на масова паника сред населението и да бъдат разследвани всички бензиностанции, които вдигнаха цените. Тези с бидоните дето пълниха да идат на психиатър. Сега освен тоалетна хартия си го мат и запаси със скъпа нафта хаха. Благодарете на мутрата от Банкя.
269
1
 
12
 
! Отговори
Нина преди 2 години
Карикатура! Толкова си сме....Шен,че не си заслужава човек да ти обръща внимание.Некадърници , лъжци събрани на куп
268
1
 
11
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
В тази България толкова ли много ниско интелигентни ШАРАНИ живеят НЕ мога да повярвам Киро назначен си от служебните превратаджии от чалгарите от юмручето от 12 клозета ПОЗОР си Жалко за България
267
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква младежка организация? Това са гаменчета, които искат да крадат като лидера им и да си купят с краденото по една вила в испания.
266
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По времето на Бойко Борисов бензина беше 2 лева!! ФАКТ!! Върнете генерал Борисов на власт!!" -- генерал Борисов има да връща 60 милиона от Хемус защото ги няма в касата.Ако искат мадежите от организацията на герб да бръкнат в джобовете си и да съберат сумата.
265
1
 
14
 
! Отговори
РАДЕВ СЪЗДАДЕ ПАНИКА преди 2 години
ЧЕ БОЙКО ИМА ПЪЛНО ШКАФЧЕ С КЮЛЧЕТА И ПАЧКИ..... А НЕ БЕШЕ ТАКА-.... НАПЪЛНО РЕЖИСИРАНА НСО/БКП ПОСТАНОВКА НН ОФ-РАДЕВ, КОЙТО ПРЕВЗЕ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И КАТАСТРОФИРАХА БЪЛГАРИЯ...
264
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в България, всеки политик се отдава на крадене на държавата. Толкова ли милеят за родината и народа си!
263
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До :( Някой шофьор е излъгал баба ти - бензина 80-те години беше 80 ст-1 лв, при средна заплата 200 лева.
262
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж ти, вече не е виновен лично бат Бойко. Но със сигурност има пръст в провокацията.
261
6
 
3
 
! Отговори
:( преди 2 години
До Младеж от ГЕРБ-ДПС - ГлупакДа върнем Тодор Живков, бензина тогава беше 10 стотинки литъра.
260
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тоя пикльо какво говори. Ние не виждаме ли какви са цените? Некадърници .. Те не са веновни, виновни са тия, които ги избраха..