Кирил Петков за Борисов: Никой не е над закона в България

Никой не трябва да изпитва страх от истината, обяви премиерът.
Обновена: 18 мар 2022 09:26 | 18 мар 2022 09:26, Красимир Ангелов
225
Кирил Петков за Борисов: Никой не е над закона в България
Снимка: БГНЕС

Действията на МВР вчера показват, че никой не е над закона в България. Това заяви премиерът Кирил Петков в кратко изявление, с което коментира арестът на бившия премиер Бойко Борисов и други кадри на ГЕРБ.

Още по темата

"Аз бях разпитвам и дадох своите показания. В момента текат проверки от европрокуратурата, но къде е българската прокуратура в момента“, попита Петков.

"Моята роля е да дам пълна свобода на всички органи да действат спрямо законовите им правомощия.

Никой не трябва да изпитва страх от истината", заяви още Кирил Петков.

Междувременно от Прокуратурата също излязоха с уточнение:

Във връзка с многобройни запитвания от медиите и високия обществен интерес, Прокуратурата на Република България уточнява, че към 09.00 часа на 18.03.2022 г. все още не е информирана за извършване на действия по разследвания "по неотложност" спрямо политически лица.

С оглед разпространено до медиите от пресцентъра на МВР съобщение в 21.12 часа на 17.03.2022 г., че "в ход е мащабна операция във връзка с 120 случая на Европейската прокуратура в България", съгласно Регламент (ЕС) 2017/1939 на Съвета на ЕС от 12.10.2017 г., компетентна да разследва би следвало да е Европейската прокуратура.

В случай че разпространената от МВР информация отговаря на истината, следва да отправяте своите въпроси към представители на Европейската прокуратура.

Съгласно българското законодателство, при извършване на действия по разследване „по неотложност“, протоколите следва да бъдат представени пред прокурор за одобрение. В случай че това бъде извършено, обществеността ще бъде информирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 2 години
Просто Киро дава за доказателства за престъпления на прокуратурата и изрезки от вестници или някакви листчета с клюки от интернет
181
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
Точно така Кирчо,никой не е над закона,затова и вие не може да искате арест на който и да е без годни доказателства.Ако не знаеш да ти кажа,че ти и Рашков също не сте над закона.
180
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо и ти както господаря си сте за затвора,защото и двамата нарушихте закона,но не бързай да се радваш и твоят ред идва.
179
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО КИРО МЕНТЕТО Е НАД ЗАКОНА. ИЗЛЪГА ПРЕЗИДЕНТА И СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ КОНСТИТУЦИЯТА, А ДНЕС НИ УПРАВЛЯВА.
178
2
 
9
 
! Отговори
Фигурант на фигурант преди 2 години
Киро ни показа нагледно, какво е корупция и дебелоочие на най-високо политическо ниво, както и тотално незачитане на Конституцията на РБ, напук на решението на Конституционния съд който окончателно се произнесе по казуса !!!
177
3
 
3
 
! Отговори
akudд1иу преди 2 години
ареста на Борисов е подготовка за елеминоране на опозицията в България и признаването на РСМ !!!!! Борисов краде твърде дълго под погледа на ЕС. всичко е прах,,,,гхх
176
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кьовеши сецна БГ-мафията
175
12
 
4
 
! Отговори
иво преди 2 години
Милиони българи вече десетилетия очакват справедливост,съд,присъди и възмездие.Ареста на Боко Тиквата се одобрява от над 90 процента от българите.Крайно време е да видим Боко Тиквата в затвора.
174
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукловодите за пореден път се изгавриха с българския народ. Курдисаха Кирчо в нарушение на конституцията начело на държавата. Заложиха бомбата на недоверието - всичко направено и казано в името на закона автоматично е обезценено по подразбиране, защото е поставено на незаконна основа. За да се сложи ред в обществото, първо трябва да бъдат арестувани кукловодите и лъжата!
173
0
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
СТРАНДЖА.... много си объл! Елипсовиден си! Кви руски и американски влияния те гонят? Не виждаш ли,че ще ни вкарат във война?????
172
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А киро защо не прави компания на Борисов в кауша и той е престъпник каза Конституционния съд
171
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес идва чичо Том да иска от Кире да дадем ракети C 300 на Украйна и по този начин да ни въвлече директно във война. Не се оставяйте да ви лъжат с постановката с арестите.
170
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е над закона в България, освен Кирчу и Рундю, те могат да си подписват декларацийки с неверно съдържание и да ни вкарват във войни
169
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Боко *** троляка пак е изпълзял под тая статия
168
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире мачкай олигархията на Тиквата! Народа те подкрепя! Ти не си диктатор като него и не искаш да си на власт като Тиквата и Путин по 12 или 24 години!
167
1
 
4
 
! Отговори
Мустафа преди 2 години
А така Кире! Ми то на кака Херо златцето бе! Много слушка то бе! Ашколсун!
166
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
НЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА А МИСЛЕТЕ КАКВО ПРАВИТЕ!НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН НЕ ИСКА ДА БЪДЕМ ВЪВЛЕЧЕНИ ВЪВ ВОЙНА. ТЕЗИ ГОСТИ НЕ СА ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ ПРЕДЦИТЕ СИ, КОИТО ИЗБИХА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ И СЕ ГАВРИХА С РОБИТЕ. ДО ДЕН ДНЕШЕН СА НА ПРИНЦИПА ''РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ''
165
2
 
13
 
! Отговори
Бай Шиле преди 2 години
Кирее кире, живота е радост и тъга, днес арестуваш утре те арестуват, с тия бандити около теб не се чуди ако дойдат и за теб.
164
2
 
10
 
! Отговори
БАТО преди 2 години
Основния въпрос е дали пушилката ще е достатъчна да изнесем С300 за Украйна, без да се напише ред за това!!!!! Да арестуваш биш премиер за "изнудване" ден след като министъра на отбраната на САЩ е поискал да направиш нещо което цял народ не иска, си е кьорфишек ама отвсякъде!!!
163
1
 
11
 
! Отговори
HHfg преди 2 години
Киче, запомни си думите !