Шаламанов: Радев застана на страната на Путин

Ще вземе ли НС решение за военна помощ за Украйна?
210
Шаламанов: Радев застана на страната на Путин
Снимка: БГНЕС

След срещата на българския премиер Кирил Петков  със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин стана ясно, че България няма да изпраща военна помощ – нито ПВО системи, нито малки оръжия или муниции на Украйна. Помощта остава хуманитарна.

Още по темата

Твърдението, че предоставянето на оръжия ни прави страна в този конфликт е путинистка пропаганда, обяви бившият военен министър Велизар Шаламанов пред bTV.

Той напомни, че през годините много държави са изнасяли оръжия за други воюващи страни, без да бъдат страна в конфликтите.

„Един ден президентът Радев трябва да отговаря пред българското общество, защото застана на страната на Путин и отказа военна помощ на защитниците на Украйна“, смята Шаламанов.

По думите на военния експерт Калин Димитров в момента в Украйна се използват само боеприпаси, произведени в
България, които са били закупени от американското правителство. Те са капка в морето, допълни експертът.

Според Шаламанов скоро българският парламент ще вземе решение за предоставяне и на военна помощ за Украйна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: украйнаРусияШаламанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
16
 
37
 
! Отговори
Влад преди 2 години
Победа будет за нами! Слава России! Наше дело правое!
86
19
 
5
 
! Отговори
Джендър преди 2 години
Да ни вкарат.Нямам против.Представям си как съм с униформа и около мен само гаджета...бивши,настоящи...ох майкоооо
85
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
91 съгласни. Но тогава да спрат с това лепене на етикети. Защото е срамно и долно да мълчиш, когато умират деца от арабския полуостров или от Африка, само защото ги бомбардират от САЩ, а в същото време да ревеш за украинчетата. Защо не ревете и за другите деца? Защото са тъмнокоси и тъмнооки ли? Или защото са с друга религия? От кога тоя нацистки подход спрямо деца? От кога живота на русото дете е по-ценен от живота на тъмнокосото? Така ли ви учат в неонацистките лагери?
84
47
 
19
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
С такъв президент-такава държава.Руска под-..ло..-га и това си е.Той+бсп+възраждане+сидеров +русоПилите са абсолютно вредни за България.
83
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно за Русоробите тук Българския интерес е да заровим главата в пясъка и да чакаме да ни унищожат или да станем роби !Браво кретенчета, разбираме ви напълно че сте ***
82
16
 
46
 
! Отговори
Радев преди 2 години
защити българския национален интерес, защото е българофил, и е достоен, честен и прям. А такива *** като този наистина могат да ни вкарат във война.
81
23
 
15
 
! Отговори
очаквано за Фигурант преди 2 години
Нали Решетников ще му набие мазната фуражка на клепналите ушаци !!!
80
46
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е Руски агент който предаде Българските интереси. Руското робство ни е вързано в кърпа !!!А вие Путлераски кретенчета ще бягате към лошия запъд при първа възможност !!
79
40
 
15
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Ало, склеротиците, само преди три месеца Чорапа заяви пред цяла България и пред опонента си Герджиков, че смята Крим за руски. Това не беше вземане на стана, хич даже, и то от действащ ПРЕЗИДЕНТ и главнокомандващ армията. Шаламанов бил казал, що не си чувате избтанника? Именно Радеев съсипа политически държавата, за да се самопреизбере, Нали Путин е едеала му, и нашия иска президентска република и пожизнена абсолютна власт. Сега Путин и у нас да влезе, Чорапа ще го приветства с добре дошъл!!!
78
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
86 това изобщо не е склонена глава. Не знам защо така го приемате? Полша склонена глава ли е? Германия? Защитаваме националните си интереси, точно както го направиха и те. Защото нашият интерес е първо да мислим за народа си, за неговата сигурност и защита, а чак после за други. Които забележете, не са нито член на НАТО, нито на ЕС. Т.е. нямаме обвързващи клаузи с Украйна. И точно за това не разбирам защо пищят тия от Атлантическия клуб? НАТО ли воюва с Русия та така пищят по медиите?
77
5
 
21
 
! Отговори
Джендър преди 2 години
Ама много е сладичък Шаламанов.Аууу
76
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Путлерастите тук, хората не подкрепят убийства и зверства, независимо какви деца са това и кой е агресора. Оправдаването на убийства с предишни убийства не е правилно. Путлерастите това не го разбраха !!
75
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко държави от НАТО изнасят оръжия за Украйна и тези, които не го правят, означава ли , че подкрепят Путин?
74
7
 
38
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
Тоя и Тагарев го играят дежурен по телевизия, вече няма смисъл да ги слушам, говорят едно и също, лошото е че от токова неадекватни министри на отбраната, армията ни е на това дередже
73
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу колко Путлерасти има тук, гъмжи от долни *** и предатели които се радват на зверства и убийства. Радев си показа истинската всъшност с последните си изяви и действия. Радев е путинист и предател на Българските интереси и националната ни сигурност. Той е горов да ни направи Руски роби !!
72
8
 
22
 
! Отговори
Отново корекция преди 2 години
Подкрепяш убийството на сирийски, иракски, ирански, либийски, виетнамски (вместо украински) деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш САЩ (вместо Русия), подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци! Открийте разликите!!!
71
7
 
33
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Украйна шансове няма, това не го разбрахте! А позицията на президента е правилна - да се застава срещу Велика Русия е абсолютно безрасъдно! Ние въобще не трябва да се намесваме, а да стоим възможно най-далеч от тези събития. И да не надигаме глава - в момента най-правилния подход е на склонената глава!
70
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До само питам:не съм от русофилите.Нека пратим оръжия на Украйна.Нека рискуваме.После ще го мислим.Изпилих си ноктите.Ще им издера очите ако ни атакуват
69
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 70 Стига с това С300 бе. Той Остин като видя колко ни е акъла и какви форсмажоретки управляват България нищо не поиска. И с нашата С300 и без нея Украйна ще победи Русия. Но факта че България не иска да помогне на изпадналата в беда Украйна ще хвърли петно за винаги между България и Украйна. Много е вероятно измислената от Петър първи държава Русия да изчезне от картите след мъдрото управление на фишека Путин а спомена за ккууррвата България ще остане в Украйна.
68
19
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До ***....... Че русофилите сте *** е публична тайна, но не знаех, че освен в НД "Русофили" членувате и в ЛГТБ.