След час разпит Борисов заяви: За 30 дни изтеглиха още 1,5 млрд. лв. заем

Той не разкри това, за което е говорил
Обновена: 28 мар 2022 15:48 | 28 мар 2022 15:48, Нели Христова
226

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Докато се тълпите тук, милиард и половина по-малко от 30 дена. В същото време меморандум за милиарди с неясни компании, подписани в гранитна зала на Министерски съвет. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе разпитан в прокуратурата, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов престоя около час в сградата. Той добави, че след подобни разпити се подписва декларация за неразпространение на това, което се говори.

„Да видим дали ще се говори за новия половин милиард, а само за 30 дни, милиард и половина, добави Борисов. Лихвите ще надминат половин милиард на година накрая. Докато изпълнявате заръката на деня, в петък в Министерски съвет, в присъствието на Петков се подписа милиардна сделка, меморандум, каза Борисов.

Попитан за образуваното производство срещу вицепремиера Асен Василев, Борисов отговори: „Ако господин Самуилов (бел. ред. Георги Самуилов -собственик на Инса Ойл) знае нещо, да излезе и да го каже“.

Миналата седмица на брифинг в централата на партията Борисов отказа да отговаря на въпроси, свързани с бизнесмена Васил Божков, като категорично отрече твърденията на Божков, че е получавал пари лично от него или чрез бившия финансов министър Владислав Горанов: „Никога, по никакъв начин, лев, евро, долар, стотинка, никой не ми е носил. Ако ми е донесъл, аз се заклевам във внуците си, ще ходя, ще го кажа в понеделник същото, това го казах и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят“.

Борисов отрече и да се е срещал с Васил Божков в резиденция „Бояна“.

Прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

От Софийската градска прокуратура (СГП) възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.

След арестите на Бойко Борисов и неговите приближени адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд. Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийни функционери - Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
бат Бойко преди 2 години
изтеглиха, а можех аз да го изтегля. Светът е станал несправедлив!
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ех ех, сега крадяли тези, а можеше да си ти .. колко е нечестен живота
162
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ромът от Банкя много ядосан пак. Излиза от разпит и вместо да говори за това пак обеснява кой е теглил заеми. Ами в криза сме, целия смят. Тиквун 12 години краде от ЕС когато световната икономика беше отлична.
161
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
тия ракети дето падат в лвов пари струват, боцеееее. султана да не мислиш че ше плаща от неговия джеб?
160
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
Тия крадат повече и от тебе ли бе Баце
159
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството харчи пари, Мутрата гледа и скимти!
158
9
 
5
 
! Отговори
Майкъл преди 2 години
Добре си живеехме при ГЕРБ. А сега само инфлация и лъжи от едни комунисти.
157
5
 
7
 
! Отговори
аз преди 2 години
Заглавието на статията има продължение което е пропуснато, а то е "за да изплатят моите заеми" каза ББ.
156
3
 
7
 
! Отговори
ОЙ БУДА преди 2 години
ЕЙ, АМА КАК ГО ПРАВИ БУДА - ХЕМ ГО РАЗПИТВАТ, ХЕМ ИЗТЕГЛИЛ МИЛИАРД И ПОЛОВИНА?!!
155
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма доказателства??Да бе,подценявате Божков.Със сигурност си е събрал каквото трябва.Но нашата прокуратура се страхува да ги пипне,да не им се случи нещо.Така си е пълен кеф.Работа-нищоправене,тлъсти заплатки и .т.н
154
6
 
22
 
! Отговори
1 преди 2 години
др.борисов,а твоите 16 милиарда заем,за колко време ги профука.Днес БГ.стига сте ни го натяквали този индивид,не разбрахте ли,че на България **честни**като него **политици**не и трябват,и колко пъти ви повтаря,че и стотинка не бил взел от божков,само една пуричка,бил му изпушил.
153
2
 
8
 
! Отговори
х преди 2 години
Парите са давани на 4 очи. Няма доказатества. Обява на Божков : Търся опитен колоездач.
152
5
 
18
 
! Отговори
нагъл боко преди 2 години
Изтеглили са кредит да ти платят кражбите Тулупчо!
151
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Европейски Съд 187 За да иде в Страсбург, първо тук трябва да подаде. И още тук ще стане ясно всичко. Само прокуратурата го пази. Дори тук съдия ще го осъди, а в Страсбург пак ще ни карат да си променяме законодателството, за да не допускаме повече бацета на власт. И най-вече каскети.
150
16
 
10
 
! Отговори
Стою Чочоолу преди 2 години
Бойко шумкарите и ченгеларите са злобни,настървени и отмъстителни! Няма да спрат докато не те елиминират! Отрочетата на червената олигархия,изучени в Харварда сега плячкосват,9 милиарда опукаха сал за 9 дни и никой не разбра- къде отидоха толкоз много пари,Н.Василев и десетки експерти всеки ден задават тоз въпрос,но отговор-мъц! Но идва Видьов ден!!!
149
2
 
8
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Не знам за Борисов, но Гунчева трябва скоро да се яви на разпит в Прокуратарата!
148
18
 
11
 
! Отговори
Баце чакаме те преди 2 години
Баце връщай се да ни отървеш от червеният глад
147
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той е пред вратите на затвора, тръгнал да се безпокои за лошото време. Смях до края.
146
1
 
8
 
! Отговори
Атеш преди 2 години
А кюлчета злато???!
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си мисли по делата, по които теб те разследват. А петков ще си мисли по сделките и дали няма и него да почнат да привикват ако са неизгодни.