БСП обвини "Възраждане" в кражба на идеи

Левицата от 2017 г. се борила за повече БГ музика в ефира
Обновена: 31 мар 2022 14:15 | 31 мар 2022 14:13, Камелия Цветанова
40
БСП обвини "Възраждане" в кражба на идеи
Снимка: БГНЕС

БСП обвини депутатите от "Възраждане", че са откраднали тяхната идея за повече българската музика в ефира.

По-рано от "Възраждане" поискаха в ефира на БНТ и БНР да се излъчва 50% българска музика, като за своя инициатива депутатите ще направят предложения за законови промени.

"Има партии, които си мислят, че законодателство започва в момента, в който те влязат в парламента. Омръзна ни да се крадат идеите и те се крадат по паразитиращ начин, защото после се изкривяват като идея и тя не намира реализацията“, коментира Иван Ченчев.

Той съобщи, че идеята за повече българска музика в ефира е разписано в коалиционното споразумение и предстои да влезе за обсъждане в Коалиционен съвет.

Това ще стане в близко време, добави Александър Симов.

"От 2017 г се борим за повече българска музика. БСП не само че води дълга борба, но е и гарант за правата на творците", посочи Ченчев.

"Когато БСП обяви своята идея, зад нея стоят години работа и срещи с творци и стигнахме до извода, че няма да се поставя условието - излъчвате българска музика на всяка цена, а като фонд, от които да се стимулират медиите да пускат родна продукция", обясни Симов.

"Патриотите ни откраднаха тази идея, но я унищожиха в движение, след това Бойко Борисов се опита да я лансира като своя", коментира той.

Симов обясни, че законопроектът на БСП е бил отхвърлен от 44-ото НС, но предстои да бъде внесен отново до месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
1
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
До Калеко АлекоДо Калеко Алеко! Алеко, бре що не надуеш свирката на Витоша и следтова коментирашИмаш ли дълбоко гърло?
31
1
 
6
 
! Отговори
Сто години преди 2 години
Наследниците на Сто годишната анархично терористичната партия БСП, завидяха на откровения фашист Путин и решиха да се конкурират по неуместност и глупост със възраждане. Браво и на двете антибългарски формации. Браво и на тези лъжливи Харвард девици които им дадоха възможност да се вихрят. Хора, питам ви? До кога ще търпим този срамен цирк. На маймуни ни направиха!
30
0
 
7
 
! Отговори
Китарист преди 2 години
Повечето, които пишете по-долу сте прави. Обаче има и друго: опитайте се да предложите своя песен на някое родно радио и ще се опарите сами от отношението. Преди години, когато бях във Финландия и предложих песен на моя група на тамошно радио: хората нито ме познаваха, нито бях известен, нито имах връзки. На следващия ден подскочих, когато случайно превключих на същата станция и чух собствената ми песен в ефир! У нас направих същото в почти всички радиа: "Къв си ти бе? Кой те праща?" Та така...
29
2
 
5
 
! Отговори
социалист преди 2 години
Комунистите се разделят за да се избият като в русия.
28
0
 
6
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Чудно ми е - като се има предвид средната възраст на избирателите на бкп, дали ще доживеят да влязат в следващ парламент? Голямо важно - да спорят с болен копейкин за идеи. Няма какво да се добави в случая. Явно ще се ходи на избори, защото и дай бг си търсят мястото до вмро и мая. Голямата им цел явно на всички е връщане на граб,няма друго обяснение.
27
2
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами това още един показва кръвната връзка м/у "възраждане" на Копейкин и столетницата от Бузлуджа, идеите им са общи и затова си ги крадат по стар шумкарски обичай ... свързва ги общата роднинска връзка с путинова расия, рожби са на кръвосмешение м/у братя и сестри които на 09.09.1944 г. са посрещали една окупационна орда с хляб, сол и свалени га_щи ... !!!
26
1
 
8
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Всички кризи и фалити в БГ са при управлението на БКП. Списъкът е дълъг.Който не го знае - да ходи да чете. То сляпото окато става.!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30: "равенството, братството и свободата като ценности на социализма."Май не си живял при "развития соц" че да гледаш равенство, братство и свобода през крив макарон.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза че БСП от 2017 до сега нищо не са направили. Сами показват колко са неспособни да свършат нещо и сега някой им крадял идеята. Ами да ги чакаме още 20 години да изтече патента над идеята. Егати некадърниците.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП, А правата на трудещите се, на социално слабите под ваша защите ли са все още? Защото, ако са, все още никой не е разбрал! Дерете народа заедно с най-големите лапачи. Вече дори и не споменавате равенството, братството и свободата като ценности на социализма.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП и Копейкин предлагат петък да се излъчва руска телевизия и радио както при социализъма
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Музиката бива хубава и не толкоз хубава, а не българска, нигерийска или виетнамска. Всеки си има предпочитания, изрижденци си слушат чалга, никой не ги принуждава да слушат джаз, комунистите да си слушат частушки, никой не им пречи, нека не се опитват да връщат тоталитаризма и намесата на държавата навсякъде.
20
4
 
12
 
! Отговори
Слави преди 2 години
На всеки кръгъл час трябва да звучи, Шъ ти скъсам ГъЗъ.
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** откраднало амо идеи, а БеКаПе-то краде целия бългаски народ от близо 80 години.
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двете партии вече са ясни дори и на необразования избирател що за стока са, време е ЕС да разсекрети списъци с хората работещи аз Путлера в ЕС и да бъдат съдени.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърде хубаво, но музиката може да е малко по разнобраз защо не пускат чалга примерно дори трябва да е задължително шсе пак 'бащата" на този жанр е лидер на една от управляващите партии дори повече класиките "шат на патката глават" и "едно ферари в цвят червен" и всички други "велики хитове" да се въртят през час...
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е БСП да излязат от комфортната зона и да спрат с това коалиционно* робство и да започнат да гласуват в името на народа. Какво значение има чия е идеята? Като искате българска музика гласувате заедно с Възраждане ЗА и точка по въпроса. В парламента все по рядко виждаме мъже и жени на честта*. Идеите принадлежат на ноосферата, а не на една или друга партия. Когато осъзнаването надделее над егото ще имаме политици до тогава сме обречени да гледаме парад на бедняци и комплексари в костюми.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е БСП да излязат от комфортната зона и да спрат с това партийно робство и да започнат да гласуват в името на народа. Какво значение има чия е идеята? Като искате българска музика гласувате заедно с Възраждане ЗА и точка по въпроса. В парламента все по рядко виждаме мъже и жени на честа. Идеите принадлежат на ноосферата, а не на една или друга партия. Когато осъзнаването надделее над егото ще имаме политици до тогава сме обречени да гледаме парад на бедняци и комплексари в костюми.
14
3
 
11
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Пожелавам на двете партии от разбойници и крадци да се обединят! Ако не, да се изтрепят взаимно!
13
1
 
4
 
! Отговори
аноним преди 2 години
Ще ми омръзне да слушам 6-7 човека по цял ден, само толкова на брой могат да пеят. А простащината по TV трябва да се премахне