Румен Спецов: Проверките по "Барселонагейт" продължават

Няма установени нарушения за имоти на висши държавни служители
31 мар 2022 17:03, Росен Стойчев
44
Румен Спецов: Проверките по "Барселонагейт" продължават
Снимка: БГНЕС/EPA

„По „Барселонагейт” проверките продължават за конкретни лица. Ще приключат, когато получим цялата информация. Не всичко, което идва от чужбина, идва с необходимата скорост. Всички сигнали и цялата информация се проверява, ако има обстоятелства, които не са били известни, ще бъдат проверени“. Това каза директорът на НАП Румен Спецов, по повод разследването за имоти на държавни служители в чужбина, след като бе изслушван от депутати, съобщи БГНЕС.

„Говорихме за това, което е подадено към НАП за проверка на базата на предварителна информация, която е изготвена от ДАНС до главния прокурор, има постановление за извършване на проверки на конкретни физически лица, които заемат висши държавни длъжности.

Още по темата

Проверките са приключили отдавна, защото писмата и конкретните случаи са през 2019 година, проверките са приключили през 2020 и началото на 2021. Не са установени нарушения. 38 лица са проверени и не е открито нарушение. Лицата, които са подадени към НАП за проверки е установено, че има разминаване между декларираното имущество, дохода и банковите сметки. Ще ви дам пример, дадено лице е било длъжно да декларира банкова сметка в чужбина с 10 000 евро, но тя не е декларирана и съответно КПКОНПИ установява това нещо, но в хода на проверката е установено, че са от друга конкретна дейност, което не означава, че са с неизяснен произход”, обясни директорът на приходната агенция.

„В НАП са дошли конкретни сигнали, които вече са били открити от ДАНС. Ние изследвахме техния произход. Ще се въздържа да посочвам лица“, добави Спецов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Д.ИВАНОВА преди 2 години
Дрън-дрън...толкова ли ви е сложно...само заеми тегли правителството с непосилни лихви !ОПОСКАХТЕ БЪЛГАРИЯ !!! Къде са резултатите?! Фитнес,културизъм,джобен тенис и "сбирки"
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецов вас кога ще разследват,др.Чашков,Петков и много други...
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"постановление за извършване на проверки на конкретни физически лица, които заемат висши държавни длъжности." -- че вие така ако проверявате нищо няма да установите. Прането на пари е точно като се направи подобна проверка да не се установи нищо. Ама то си съществува. В барселона са купени или построени вила и магазини чрез посредници -- откъде имат тези пари? Те не са висши държавни чиновници -- вие няма да ги проверите. Поне това, което говори този човек е много съмнително.
36
6
 
0
 
! Отговори
Барселонагейт преди 2 години
плаща яко за да замита следите на пожарникаря и ОПГ около него!
35
1
 
8
 
! Отговори
Петя преди 2 години
Айде бе,некадърници,мошеници стига сте притопляли стари помии.Че ти си за съд бе,какви проверки ще правиш,я заминавай от там където дойде- комшия на Божков в Дубай
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А теб кога ще те проверят? Испанците отдавна приключиха с този случай? Колкото и да ровите няма какво да намерите, защото всичко е измислица!
33
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Испания е прекратила проверката, обаче Спецов продължава! А фалиралата си фирма я продаде на клошар Спец, и на всичко отгоре стана шеф на НАП! Е, няма друга държава, като България!
32
2
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Ама колко пъти ще проверявате едно и също бе, оххлюв? А теб кога пак ще те проверят? Или като гарваните ти проверяваш Чашков, той тебе и сте чисти като сълза?
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** си мисли че информацията идва със влака !!!
30
0
 
15
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 2 години
Интересно творение на природата е този човечец. Много специално.. Рожба на нежната любов с кок/ор/чо, който се хвалеше, че има топки, но не ни каза, че има само топки...по-важният атрибул липсва. Явно ползва тоаи на Спецов, който пък си няма топки, горкият, от стероидите са му с размера на граьови зрънца.. Всичко е любов!
29
0
 
13
 
! Отговори
Ксй преди 2 години
Как може да си толкова нагъл?
28
0
 
14
 
! Отговори
С преди 2 години
Спецовгейт
27
0
 
14
 
! Отговори
Лск преди 2 години
Теб кога ще арестуват
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво става със Спецовгейт
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте факти, стига само рашковизми!!!
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецов какво става с бившата ти фирма която има огромни задължения към хазната от 1.5 млн.лева?
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая упорка вече стана на 2 години. Няма ли да я пенсионирате вече? Някак изхаби се вече.
22
4
 
24
 
! Отговори
Дамаджангейт преди 2 години
С 22 апартамента....за него разследване кога ?????
21
3
 
24
 
! Отговори
БСП...ФОРС МАЖОРЕТКА преди 2 години
ЧЕТИРИ ГОДИНИ САМО ПРОВЕРЯВАТЕ И НИЩО. СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Димка. Стара. Как спечелихте като никой не гласува за вас?! Държавната информационна система е пробит чувал и всеки може да влезе стига да има елементарно познание по информатика. Чужди наемници! Марионетки!