Нинова: Най-голямата корупция е в ДКК

Докладът на Сметната палата е даден на прокуратурата
29
Нинова: Най-голямата корупция е в ДКК
Снимка: БГНЕС

Една от най-големите корупции е в "Държавна Консолидационна Компания", коментира вицето и министър на икономиката Корнелия Нинова.  

Тя заяви, че целият доклад на Сметната палата от проверката, която е възложена от Народното събрание на компанията, е пратен на прокуратурата.

„Вие сте възложили проверка на Сметната палата в компанията, но няма да видите резултат от проверката, която сте възложили, на мен като принципал на ДКК също ми се отказва да получа доклада за резултатите от проверката. Знам от Съвета на директорите на ДКК, който има право да го получи, че всяко изречение от доклада на Сметната палата е състав от НК“, обърна се тя към депутатите.

По думите й май няма друг случай в историята на Сметната палата цял доклад да бъде засекретен и предаден на прокуратурата за извършени престъпления.

„Обикновено в докладите има констатации за съмнения за престъпление, те се вадят и  се дават на прокуратурата, а останалата част от докладите се праща в НС и се публикува. За пръв път целият доклад е изпратен в прокуратура със съмнения за престъпления“, посочи Нинова.  

„Аз съм получила писмо от Сметната палата, в което ми се казва като принципал на ДКК, че не могат да се огласяват данни до приключване на наказателното производство, поради това одитният доклад не може да ви бъде предоставен и ще ми бъде даден след приключване на наказателното производство, което може да продължи 28 години“, оплака се тя.

Нинова призова депутатите да излъчат група от всички ПГ и да се реши този проблем, защото той е прецедент, но няма да остане единичен.

„В този доклад са ми дадени предписания да взема мерки, ако не го направя, ще бъда обвинена в безстопанственост, а ако го направя, ще бъда обвинена, че съм го прочела и съм нарушила закона“, оплака се вицето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
Всичко е ясно: Докато Гешев е главен прокурор, това наказателното производство срещу Държавната Консолидационна компания (ДКК) няма да приключи. Но, тъй като има използвани и пари от европейски проекти, да се надяваме да се задейства европейската прокуратура.
19
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
За 12г.Баце тотално ограби държавата. Даде от нашите пари 2.5млрд.за изтребители,преди 2г.,а те няма да дойдат.Започна да прави тръба за газа...и това не можа да направи. Даде 3 млрд. за Руски поток и това не стана.Открадна милиарди от магистрали и затова те не са качествени. Пълен хаос,корупция и рекет.За тези 12г.Нинона не ни е виновна.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2007 г.когато Станишев беше премиер уволни Нинова като зам.министър на икономиката за корупция след скандал с Топлофикация и Румен Овчаров.Днес тя с услужливата си памет е забравила това,но просто Кирето трябваше да знае тези факти а не да я назначава за мин.на икономиката в смешното си и без това правителство.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и такова нещо ли имало? а най-голямата курупция е в на тези предатели сградата
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоша новина за руските и проруските възрожденски ***. Днес в София стартира постоянна иницитива "Българска коалиция срещу дезинформацията", съвместно с Европейската комисия, българските власти и медии. Ще си дезинформират само от решетките. Съобщението не е първоаприлско, не се надявайте.
15
1
 
6
 
! Отговори
КАЖИ СИ КОРНИ..... преди 2 години
КОЛКО ПЛАТИ ЗА НАМАЛЕНИЕТО НА ЦЕНАТА НА ТЕХНОИМПЕКСА, ЗА АНЕКСИТЕ ЗА ДА ГО КУПИШ..... И ПОСЛЕ ДА ГО ПРОДАДЕШ НА ДАЛАВЕРА.... ХАХАХААА!!!???
14
1
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
НАЙ--ГОЛЕМАТА КОРУМПИРАНА ПРИВАТИЗАТОРКА НА БЪЛГАРИЯ, ГОВОРИ СРЕЩУ "КОРУПЦИЯТА"..... ХАХАХААА........ ЦИРКА Е ПЪЛЕН!!!!!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам и не вервам на ушите си амчи те всички в НС са комунисти щот ги познавам до един
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА БКП Оставка БКП ОСТАВКА БКП БЕЗСРАМНИЦИ КОЙ ВИ ИНСТАЛИРА ДА УПРАВЛЯВАТЕ ОСТАВКА
11
8
 
16
 
! Отговори
EХА преди 2 години
Най-голямата крадла ИМПЕКСОВА, се е развилняла и вика дръжте крадеца! Някакви смешници от ПП и Радев и дадоха малко власт и тя се насира от кеф! Залязва вече партия БСП, Корни продължава да я затрива! А ГЕРБ, става все по-устойчива партия!
10
8
 
14
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 2 години
Уволнената за корупция мутро-приватизаторка ще дава оценки за корупция, такива са министрите на кирчо, кокорчо и другите радеви калинки .... О-с-т-а-в-к-а )))))) О-с-т-а-в-к-а )))))) ... !!!
9
4
 
14
 
! Отговори
МЕЧ преди 2 години
Корни,А Приватизацията???Мислиш,че сме забравили как благодарение на нея и участниците в нея всичко направено от нас бе РАЗГРАБЕНО!!!
8
4
 
20
 
! Отговори
Хохохоооо преди 2 години
ТАЯ ЛИ ЩЕ МИ ГОВОРИ ЗА КОРУПЦИЯ, ГДЕТО ПРОДАДЕ ТЕХНОИМПЕКСА И СИ ГУШНА ПАРИТЕ НА НАРОДА... ХАХАХААА.... !!!????
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволнена от собствената си партия за корупция, сега я търси при другите
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли да обясни как една крушовска *** за една нощ се превръща в най-големия приватизатор в България, наистина това не е корупция а направо вълшебство!
5
2
 
13
 
! Отговори
A преди 2 години
Няма ли кой да я подгони тази руско ореантирана ЛЕЛЯ
4
0
 
16
 
! Отговори
Въх преди 2 години
да я ожалиш горката! От кражбата на Импекс колко години минаха?
3
9
 
4
 
! Отговори
вижда се преди 2 години
Прокуратурата зорко пази ОПГ на боко !!!!!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Како Кори, ти си ясна, лява ръка, десен джоб. Ще дойде видов ден. Тогава, българите ще се забавляват.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривай! Това не е държава!