Възможно е днес да обявят руския посланик Митрофанова за персона нон грата

Асен Василев потвърди, че се очаква позиция на правителството
Обновена: 6 апр 2022 14:32 | 6 апр 2022 14:10, Елка Василева
969
Възможно е днес да обявят руския посланик Митрофанова за персона нон грата
Снимка: архив, БГНЕС

Възможно е до края на деня правителството да излезе с обща позиция. Това заяви на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Асен Василев, коментирайки искането на "Демократична България" руският посланик у нас Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата.

Още по темата
"Такава позиция на правителството се обсъжда", потвърди Василев.

Според "Демократична България", която е един от коалиционните партньори в управлението, поведението на руския посланик у нас е в разрез с Виенската конвенция за дипломатическите отношения и уронва достойнството на България.

Преди седмици пред руската телевизия "Россия 24" посланик Митрофанова заяви, че българският народ не подкрепя реториката и действията на българското правителство, насочени срещу страната й, припомня БТА.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


969
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
722
9
 
16
 
! Отговори
Питайте я преди 2 години
От коя земя идва кирилицата в Русия? Обиждат ни, тъпчат ни, а даже има мазохисти българи, които им се кланят. Вън рашистите от България.
721
14
 
17
 
! Отговори
тя преди 2 години
Поредната българска глупосг , която маже да направиме!
720
19
 
14
 
! Отговори
ники преди 2 години
Мутрофанова да хваща чемодана, да се мята на возкала и в перьод към психиатричната клиника Кремъл.
719
4
 
3
 
! Отговори
Цветанов преди 2 години
Аз само да кажа, че поведенито на ДП също е в разрез с десните принципи, *** кво да кажем ние избирателите....бел.авт. прегръдката с БСП хахахаха
718
15
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Всички големи беди в България идват от две страни - Турция и Русия. Който не го знае, значи не е учил история. По-далеч и от двете!
717
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
опетков сложих ти плюс по погрешка за минус си
716
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До опетков. В голяма заблуда си. Да териториалната цялост на крайна ще бъде гарантирана но ако поиска мир тук и сега. Ако иска война както изглежда никой не може да и помогне. Нито Русия нито Америка но и тогава ще има териториална цялост но малко по по друг начин.
715
12
 
10
 
! Отговори
слънчоглед в мъгла преди 2 години
До Rrr *** интелигентните знаеха от самото начало, а последния месец за света стана ясно кои са нацистите -дивашкия рашистан
714
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долния си дете нали глупав си.
713
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До колегата то Русия сега сама ще стигне до границата на нато. Факт.
712
11
 
21
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До опетков: Да, имаше преди Минските споразумения и Будапещенски споразумения. Но ако ще се връщаме толкова назад, трябва да кажем че имаше и обещание от САЩ че НАТО няма да се разширява на изток. А НАТО вече подготвяхе приемането на Украйна, с което щеше да опре до самите граници на Русия. А Зеленски вече говореше за разработването на ядрено оръжие. И имаше осем годишен обстрел на Донбас и Луганск. Войната беше станала неизбежна. А колкото до "цивилизованите държави" САЩ не е от баш от тях.
711
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгонете и Мутрафонова , и Мустафа ! Сега е момента да се направим на мъже хахаха
710
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо против руснаците, но таз тъпоглава вещица да я разкарат е добра идея. Да пратят някоя поне малко симпатична, не им липсват.
709
16
 
9
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Малко за политика А имаше ли преди Минските, Будапещенски споразумения? И Русия не подписа ли, че ще гарантира териториалната цялост на Украйна в замяна на отказ от ядрено оръжие? Русия не само ще загуби войната, но и ще бъде зачеркната от списъка на цивилизованите държави. И това ще бъде урок за всички кандидат-диктаторчета.
708
10
 
9
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
До Стига глупостиА как да расъждавам бе брато по рашистки ли изкаш ? Свърше се вече тая ! По добре ориента от колкото мрачната и дивашка Русия !!
707
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До опетков: Ти си народа "Опетков", говори от негово име. Точно твоят народ е"тъ*па, полуобразована, мързелива и манипулирана тълпа".
706
6
 
9
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
До Митрофанова каза:Кой ли вече руснак не заплашва нас българите !То не беше Жириновски то не беше руският поп от кгб дето размахваше пръст на страхливия ни президент то не беше Мутрафонова !! Нещата ще се оправят тогава когато нямаме русофилски правителства в България !
705
3
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Мюмюн: Разсъждаваш по ориенталски. Министерският съвет не е хамам. Приказки от Хиляда и една нощ ли ще си разказваме?
704
8
 
5
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Анонимен760 Не се насилвай да говориш от името на "народа". Няма такъв, има една тъ*па, полуобразована, мързелива и манипулирана тълпа. Едва десетина процента могат да мислят с главите си и да отстояват принципи, основани на морал, етика, знание. Останалото е , зомбиран от глупостите на БСП, Възраждане, Атака. И правителството ни е отражение на тази неграмотност и ме. И Митрофанова отдавна трябваше да бъде изгонена.
703
7
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 764: Фашисти са украинските неонацисти. Осем години обстрелваха Донбас и Луганск. Имаше ли мирно решение на конфликта. Да, Минските споразумения, но Украйна отказваше да ги изпълнява. Войната я направиха неизбежна украинците. И те разстреляха мирни жители на Буча с бели ленти на ръкавите. Затова Украйна ще загуби Донбас и Луганск, така ще завърши войната. ..................................................... Не че има връзка с темата на статията.