Румен Радев: Нужни са промени за прозрачност на медиите

Държавният глава смята, че бюджетът на обществените медии трябва да бъде гарантиран
Обновена: 11 апр 2022 18:46 | 11 апр 2022 18:32, Росен Стойчев
40
Румен Радев: Нужни са промени за прозрачност на медиите
Снимка: БГНЕС

"Обществените медии не бива да разчитат на "благоразположението" на управляващите, за да получат финансиране, а да има законови гаранции за техния бюджет, например може да бъде фиксиран определен дял от брутния вътрешен продукт. Това е предпоставка за независимата им професионална работа", заяви държавният глава Румен Радев на среща с президента на "Радио Свободна Европа /Радио Свобода" Джейми Флай, който е на посещение у нас.

Разговорът се състоя днес на "Дондуков" 2.

Още по темата
Радев отново подчерта, че в България са необходими законови промени за прозрачност на финансирането и реалната собственост на всички медии, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Това трябва да бъде приоритет на управляващите, който ще предизвика реална промяна за гарантиране свободата на словото Обществените медии трябва да задават високи професионални стандарти. Затова трябва да се гарантира финансовата им независимост", заяви държавният глава Румен Радев  

Джейми Флай запозна президента с дейността на "Радио Свободна Европа /Радио Свобода" при отразяване на военния конфликт в Украйна. "Целта ни е да покажем случващото се на място и последствията от войната", заяви гостът. Той отбеляза растящия интерес на младата аудитория в България към медията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиите ги правят журналистите, а у нас такива няма. Баце правилно ги нарече *** нищо не става от тях, магистралните труженички имат по-голямо чувство за чест от мисирките.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ти наложи Вето над закона за фалшиви новини. Сега прозрачност? Как не те е срам???
12
0
 
10
 
! Отговори
Карандаш преди 2 години
Отдавна на журналистите се плаща, за да НЕ пишат за едни неща, а не за да пишат за тях.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прозрачност, ама дръжки! Като е прозрачност що не пуснахте разговора на Радев с Херо Мустафа преди дни?
10
2
 
1
 
! Отговори
Халифат в Европа преди 2 години
Какви медии, излиза казвай.............. "В България се изтезават хора по поръчка на политици и полицаи "!
9
0
 
15
 
! Отговори
Радев е позор преди 2 години
Радев, Кирчовци, Кокорчовци са вредни за България. Зеления чорап ни ги натреси тия ид.и.от.и. А сега, след пълния им провал се крие като мишок. Неудачник!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този има НАГЛОСТТА ДА ГОВОРИ ЗА СВОБОДА НА СЛОВОТО! РАДЕВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!СЪСИПА ДЪРЖАВАТА! ДОВЕДЕ НЕКАДЪРНИЦИ , КОИТО ИМАТ И ВИДИМИ ОТКЛОНЕНИЯ! МИСЛЕХ, ЧЕ ЛЪЖАТ,НО ТЕ ДАЖЕ НЕ ОЦЕНЯВАТЕ КАКВО Е ПРАВИЛНО И КОЕ Е НЕПРИЕМЛИВО, НЕ СЪМ СНИСХОДИТЕЛНА,ПРОСТО ПРОСТО СЕ ОКАЗА МНОГО ПРОСТО!
7
2
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Тези дето играха хоро в изборната нощ с Рундю - празнодумеца, за Великден да му ядат ушите вместо агнешко :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу Радев !!!
5
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
масово се трият коментари за да коментираш трябва да се регистрираш в телевизиитесе канят хора които нямат авторитет в обществото задават се глупави въпросии с това се съкращава времето за коментар на госта които са поканили затованяма гледаемост знаем коя телевизия към кои полит кръг е и какви ще савъпросите цензура до дупка никаква гласност
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те отдавна са на концесия, на американските фондации.Тази е на блумбърг, ако отидеш в медияпул и скролнеш, най долу пише отворено общество, америка против българия и подобни. Нужно е да са български, с българско журналисти и кореспонденти. Не преписвачи на чужди завършили мисирщина със стипендия от сорос. На първо време обаче май е нужен бой за тия. Или както баща ми казваше, да има един двама обесени на площада.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този уш_ат раши_ст не беше ли сложил вето на закон, под ударите на който щяха даэпопадат разпространителите на фалшиви новини? Случайно ли е, че в България към настоящия момент има епидемия от пути_нофилия? Резидентът пак е ни лук ял, ни лук мирисал.
2
2
 
9
 
! Отговори
Ха, медий преди 2 години
Г-н. Радев , по добре прозрачно приберете при вас вашето правителство. Като виждате проблеми във медийни, защо не виждате некадърниците срещу вас? Те са по опасни от медийни! Не само със цирк, некадърност мажоретки и всеки ден изцепки, но и ни струват все по нисък жизнен стандарт. Не ви ли бъдат очите нелепостите на организирания от вас състав на кабинет. Като си ги приберете, и медийни няма какво да работят.
1
1
 
6
 
! Отговори
лили преди 2 години
Да ги дадат на концесия и да се самоиздържат !!