Радев: Правителството прави всичко възможно да гарантира здравето на моряците от "Царевна"

Той призова темата да не бъде допълнително коментирана
13 апр 2022 18:00, Нели Христова
70
Радев: Правителството прави всичко възможно да гарантира здравето на моряците от "Царевна"
Снимка: БГНЕС

Не трябва да имате съмнения, че правителството и отговорните институции правят всичко възможно да гарантират здравето на моряците от "Царевна", коментира президентът Румен Радев в Португалия. Той призова обаче с оглед безопасността на моряците, темата да не бъде допълнително коментирана засега.

На всички ни е ясно, че ще отнеме много време и усилие докато се справим с порочния управленски модел, това няма да стане нито за един ден, нито за един месец, заяви държавният глава. Коментарът му дойде в отговор на въпрос за публикувания доклад от Държавния департамент на САЩ за 2021 година.

Румен Радев обяви, че България и Португалия си приличат по много неща. "Трябва да използваме по най-добрия начин тези връзки, трябва да се използват всички възможности. Една страна в ЕС не може сама да се справи в предизвикателствата. Португалия е един от лидерите в зеления преход в Европа, превръщат разработките в реалност", каза той.

"Португалците бяха първите, които изготвиха Плана си за възстановяване, първи го предадоха в Европейската комисия и бяха едни от първите, които получиха своите средства още миналата година, така че те вече са напреднали много в най-трудната част, която на нас ни предстои. Това е именно изпълнението на Плана и провеждането на реформите", заяви президентът.

Той посочи, че е обсъдил с премиера на Португалия техния опит: "Те наистина работят много усилено. Създават допълнителна организация, специално за изпълнението на плана."

"Изключително важно е България да се придържа към своята външна политика по отношение на РС Македония", коментира президентът Румен Радев.

"Трябва да се придържаме към националната рамкова позиция, към декларацията на парламента, към постигнатият консенсус на КСНС. Там нещата са регламентирани много ясно и аз се надявам, че ние ще запазим точно тази позиция, защото тя е единствената гаранция да имаме устойчивост и необратимост на процеса на интеграция на РСМ", каза още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
16
 
3
 
! Отговори
Задунайска правда преди 2 години
До всички нац предатели и слуги на Путин - вижте как изглежда Медведчук и си преставете себе си, след като ви арестуват. Който взима копейки рано или късно ще трябва да си плаща.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че по голям порочен модел от тези назначените аз досега не бях виждала Пъпъ и *** са назначени от служебните превратаджии БОЖЕ пази България
15
19
 
4
 
! Отговори
Задунайска правда преди 2 години
Рашистите държаха моряците заложници, за да клекне измисленото ни радево правителство и да има предтекст да не предостави помощ на братска Украйна.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин майка владее България.
13
1
 
31
 
! Отговори
Млад човек преди 2 години
Срам и позор за Радев и Петков!! Не отрониха нито дума КОЙ освободи и евакуира моряците от " Царевна"!! Че това са Руснаците и нашите през Донбас пътуват за България!!
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е чист Путинист.Незнам как Петков и Василев го прецакаха.Те махнаха Янев Путинистан.Сега предстои да махнат и Нинова.Интересното за декларацията за РСМ в парламента е, че тя е внесена в парламента от ВМРО представител на неонацистите в България,които отнеха правата на болните деца в България.Те имат много висок рейтинг у нас и в ЕС.Там направо се възхищават на тях.Президентите нямат опит с плана за възстановяване.Това е работа на правителствата.Той е в Португалия ,за да не остане подозреня
11
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позицията в парламента е внесена от партия ВМРО,която няма нито един представител в управлението.По отношение коментара му за плана за развитие,също е странно.Това е е работа на президентите,а на правителствата И трето,защо да не се коментира нищо.От моя скромен опит ние сме Путинска държава и затова моряците ни са в Донбаск или Донецк,където управляват хората на Путин.
10
1
 
28
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Вчера във всички новини по националното радио казваха че нямало чужди граждани на кораба. Имеше и интервю с капитана който каза че всичко е наред и нямало нишо такова каквото разправят хората. А днес се чудят как да ги освободят, от какво бе, нали всичко беше наред?
9
1
 
20
 
! Отговори
Ще има ден преди 2 години
Zельо днес няма ли да иска, заповядва. Какъв ни е Радев на нас? Ние сме Украйна. Азов са нашите националти герои. Смешковци. Хората разбраха що да стока са тия украинци. Биха избили и нас.
8
5
 
6
 
! Отговори
ПОМНЯ... преди 2 години
Как КГБ-ПАТРИАРХА КИРИЛ ОТ РУСИЯ.... ШЛЯПАШЕ ПО ВРАТА НОВОБРАНКАТА- РУМЕН РАДЕВ на връх Шипка..... .... Крим е Руски... Крим е Руски.....
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Радев се оказа голям предател и пудел на Херо, според мен е по голям предател и от Киро, защото Киро е глупав, а Радев не е, просто е един кариерист свикнал да козирува!
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денацификация и дефатмацификация на Чалгария! Този натовски фатмакфюрер обяви война на Русия и сега Путин има пълното право да задържи вражеския екипаж на кораба до края на войната в Сибир. ЗарадиФатмака българи са поставени в опасност, вие осъзнавате ли в каква огромна каша забъркаФатмака ви? Махайте го този циркаджия, пратете го на Източния фронт.
5
22
 
1
 
! Отговори
Задунайска правда преди 2 години
Разбра се чии заложници са били моряците и каква е цената за отказа на българското правителство от суверинитет. РускитеОрки напипаха че правителството е мека китка и го изнудиха да се откаже да предостави помощ на Украйна като всички свободни държави и правителства в Европа.
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден ден: Оставка, аматьори! и отивам да изпия една бира, докато все още човек може да си го позволи, че не се знае с тези "управляващи" какво може да стане.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама той този коръб нали не беше превзет и това беше фейк нюс??? нищо не разбирам вече...
2
0
 
28
 
! Отговори
ПРАВИТЕЛСТВО-РАДЕВО преди 2 години
ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ДА ОГРАБИ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ И СПЕСТЯВАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ, ЧРЕЗ НЕПРЕКЪСНАТО ПОМПАНЕ НА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ.....!!................... ОСТАВКИ, МАРОДЕРИ....!!
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мани кораба, за хората в държавата какво правите?