Предложили на нидерландски пилот у нас да сподели информация за F-35

Пилотите предали телефоните си, за да предотвратят изтичането на лична информация и изнудване
Обновена: 19 апр 2022 08:25 | 19 апр 2022 08:15, Елка Василева
227
Предложили на нидерландски пилот у нас да сподели информация за F-35
Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландски пилот на F-35 в България вече е получил предложение да сподели информация за изтребителите. Това твърди нидерландският сайт „Нов вестник Ротердам“ в репортаж за мисията на изтребителите в България, предаде БНР.

Материалът цитира изказване на командира на Военновъздушните сили на Нидерландия генерал-лейтенант Денис Лаут, според когото още в началото на мисията нидерландските пилоти е трябвало да предадат личните си телефони, „за да предотвратят изтичането на лична информация и изнудване“.

Още по темата
А за предаването на информация за изтребителите е било предложено заплащане, посочва изданието, без да уточнява повече подробности.

В статията се разказва за политическата чувствителност, с която се отнася България към Русия.

Последните дебати около руския посланик у нас, условието на БСП за напускане на коалицията при военна помощ за Украйна, дори и дебатът за премахване на паметника на Съветската армия. Авторът на статията отбелязва липсата на ясно дефиниране на Русия като агресор в Украйна дори и в речта на българския началник на отбраната адмирал Емил Ефтимов от миналия четвъртък, когато започна съвместна мисия с българските ВВС.

F-35 са самолети от последно поколение и 4 от тях остават в България до края на май, за да засилят охраната на източния фланг на НАТО. Според решението на правителството ни броят им може да стигне до 8.   

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
135 и преди 75 години целия сват даваше евреите си, само ние казахме че не го правим. Тогава целия сват беше съгласен да ги нарича полу хора, само ние ги наричахме наши съседи и приятели и не ги качихме на влаковете на смъртта. Ние знаем кое е справедливо. Знаем когато се лъже и манипулира. Виждаме го, усещаме го. Никога не сме се страхували да се опълчим на лъжата, дори и целия свят да мисли различно от нас. Правили сме го преди, правим го и днес.
131
6
 
8
 
! Отговори
Има бъдеще преди 2 години
Украйна ще победи Русия. Русия ще се срине и разцепи на 20-30 незамисими държави. На Русия ще и отнемат ядреното оръжие и света ще стане отново приятно масто за живеене изчистено от руския империализъм и мафиозен рашизъм.
130
1
 
8
 
! Отговори
До 133 преди 2 години
Направи си труда да намериш разсекретената част от договора и да прочетеш клаузите за конфеденциалност и секретност тогава говори кой не е изпълнил договора! Още като излязоха изискванията на американците срещу теч на информация за самолетите и боеприпасите,стана ясно,че не можем да ги изпълним заради многото съветски фенове в армията ни и самолети няма да видим!Ама за това е виновен робския ни манталитет!
129
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А за предаването на информация за изтребителите е било предложено заплащане, посочва изданието, без да уточнява повече подробности." - НАПРОТИВ, ТРЯБВА ПОДРОБНОСТИ! КАЖЕТЕ КОЙ Е РУСКИЯТ АГЕНТ ПРЕДЛОЖИЛ ПАРИТЕ??? ЗАЩО ХОЛАНДСКИЯТ ПИЛОТ МЪЛЧИ, ДА НЕ Е И ТОЙ РУСКИ АГЕНТ???
128
2
 
6
 
! Отговори
До 130 преди 2 години
Точно 70 години промиване на мозъци стоят зад "любовта към русия"!Царкса Русия която инициира освободителната война няма нишо общо с СССР и Путинистан!Царска Русия войува с една затъваща османска империя,която така или иначе след няколко години е щяла да се саморазпадне!СССР "освобождава" от нацизма,нищо,че няколко години преди това има договор с Хитлер за ненападени и му отвързва ръцете да се вихри из Европа!Та четет малко история преди да "обичате"
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
131 пич, ако искахме да дадем данните на някого за каквото и да било, вече да сме ги дали. Спрете вече. Ние не сме подмолни. Ако бяхме, щяхме да се слагаме и да ли*жем дъта и после да откраднем и да продадем. С нас се играе честно, защото ние играем честно. Не ви харесва това, което казваме, но ние не ви лъжем. Казваме истината, а не това което искате да чуете. За това категорично заявявам, че не бихме издали тайни, но със сигурност бихме теглила май*на на някой холандец.
126
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 133 Вие сте непоправими. Целият свят е на страната на Украйна срещу явния насилник Русия само в България се издига мощен глас в защита на насилника. Не разбирате ли че тук въпроса е до морал не до това кой на кого симпатизира. Това което става в Украйна не е спортно състезание там избиват един народ а тук имало симпатизанти на убиеца и никой не можел да ги накара да не бъдат на негова страна.
125
5
 
6
 
! Отговори
Кириле, Кирилеее!! преди 2 години
Жална ни майка, Кириле! Вкара ни в огромна беля, Кириле!! Няма да те помнят с добро, Кириле!! Идея си нямаш на къде ни водиш, Кириле!! Без значение кой ще победи, нас ни чака само разруха!! ФАЩ не води битки на собствена територия, Кириле!!! Опомни се!!!
124
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И значи кво те прибраха парите , те не си изпълняват договора а после ние сме били несигурни.Е то бива наглост...
123
3
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Никога, ама никога не сме били истински член на НАТО и ЕС! Не знам,защо толкова *** реве, че им е сасипан живота от това!СЛед 1989 продължават да ни управляват другарите от ДС и КГБ и затова сме на този хал!Влязахме в НАТО и ЕС за да не изпаднем в дълбока изолация като сателит на СССР и да цоцаме пари от привидни дейности! Никога няма да се оправи тази държава,пълна със съветски мекерета!А вие си обвниявайте "запада"
122
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците направо да връщат парите за F16 щото нашите пилоти и техници ще ги разглобят на части и ще ги екпортират за велика Русия.
121
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде да обясним нещо на умнокрасивите. Това, че българите симпатизират на руснаците и че не могат да ни накарат да ги мразим по поръчка, не значи че ще предадем онези с които имаме договор. Може всякакви да сме, но имаме принципи и морал. Точно принципите и морала не ни позволяват да хвърляме камъни по Русия, но точно принципите и морала не ни позволяват за предадем съюзниците си. Разберете, че сме народ с духовност, тя ни е водила винаги и винаги ни е измъквала от мракобесието на хората и врем
120
0
 
2
 
! Отговори
афроБългарин преди 2 години
До Петров....... не беше Русия демократична........ Ако не беше Русия нямаше да я има единствено петата колона на Москва от национални предатели и българофоби. Щяхме да си останем само робите.
119
1
 
5
 
! Отговори
Бай ХХХХХХХХХХХХХХХХ преди 2 години
Провокоция , казват вие не сте верни трябва да станите по-верни и ние ще рипнем да правим и това , което ни ни искат ! Стар метод на службите от стари времена.
118
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале като гледам как са впрегнати троловете да ни обяснят че не ставаме като нация.Само и само даОправдаят кражбата на едни 2 000 000 000 лева. Ами господа *** що не обясните на хората, като сме толкова несигурни като партньори, що не кажат американците на си ви 2 милиарда лева няма да ви дадем самолети.А така ни самолети ни пари
117
1
 
6
 
! Отговори
джо преди 2 години
Аман от глупотевини. Тоз пилот сякаш работи на пазара, който е устроен на летищхата полоса. Глупостите писани тук и коментарите към тях са абсурдни. Ако това са думи на пилота в което се съмнявам, значи, че не подготвен за тази работа.
116
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цялата информация я има качена в нета.какво има толкова секретно около тоя самолет.Освен че локхийд мартин изцица 500 милиарда долара за да го направи.Смех и рев.
115
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре ром, отколкото холандец!
114
7
 
5
 
! Отговори
юесроб негър преди 2 години
Много предатели имаме в България и това на всички е ясно. Русия от десетилетия ни спъва. Догато не се отървем от всички шпионски *** няма да се оправим.
113
3
 
6
 
! Отговори
соломон паси преди 2 години
Ние атлантиците, винаги сме подкрепяли БКП и ДС срещу България, защото мразим България и българите. А лично ДВА пъти спасих БКП от разпад и лустрация. Факт.